Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Механизм действия ПАВ при уваривании утфелей
    (2012) Кулинченко, Виталий Романович
    На основании кинетики кристаллизации сахарозы был изучен механизм перемещения молекул сахарозы в растворе и у поверхности кристалла. Установлено, что толщина диффузионной пленки не является постоянной и зависит от скорости кристаллизации, вязкости пересыщенного раствора и скорости циркуляции в аппарате. Снижение вязкости межкристального раствора, увеличение подвижности утфелей приводят к большему перемещению кристаллов в растворе и увеличению кристаллизации сахара. On the basis of the kinetics of crystallization of sucrose was studied the movement of sucrose molecules in solution and at the surface of the crystal. It is established that the thickness of the diffusion film is not constant and depends on the speed of crystallization of a supersaturated solution viscosity and velocity of the circulation in the apparatus. Lower viscosity microcannula solution, increase the mobility of C AF lead to a greater movement of crystals in solution and to increase the crystallization of sugar.
  • Ескіз
    Документ
    Применение ПАВ при уваривании утфелей
    (2012) Кулинченко, Виталий Романович
    ПАВ влияют на скорость кристаллизации сахара, поэтому рассмотрим возможность адсорбции ПАВ на поверхности кристаллов сахара. Исходя из их строения, предполагаем их адсорбцию на поверхности кристаллов так же, как и несахаров, через водородные связи. Адсорбция ПАВ в значительных количествах противоречила бы увеличению скорости кристаллизации. С точки зрения термодинамики дисперсных систем адсорбция ПАВ на поверхности кристаллов должна снижать свободную энергию поверхностного слоя и скорость кристалл- лизации. Установлено, что только очень незначительные количества ПАВ (0,1 мг/кг сахара) содержатся в кристаллах. Об этом свидетельствует то положение, что основная их масса взаимодействует с несахарами в растворе и адсорбционном слое, и лишь незначительное их количество проникает в кристалл. Surfactants affect the rate of crystallization of sugar, so consider the possibility of adsorption of the surfactant on the surface of the sugar crystals. On the basis of their structure, we assume their adsorption on the surface of the crystals as nasarov through hydrogen bonds. Adsorption of surfactants in significant amounts would contravene the increase in the rate of crystallization. From the point of view of thermodynamics of disperse systems, the adsorption of the surfactant on the surface of the crystals to reduce the free energy of the surface layer and the speed of the crystallization. Found that only a very small amount of surfactant (0.1 mg/kg sugar) contained in the crystals. This is evidenced by the position that the vast majority of them interacts with nesharim in solution and the adsorbed layer and only a small amount penetrates into the crystal.
  • Ескіз
    Документ
    Імітаційна модель кристалізації охолодженням утфелю останнього продукту
    (2014) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна
    Важливим способом зменшення виробничих втрат в бурякоцукровому виробництві і, відповідно, одержання додаткової кількості цукру є максимально можливе знецукрювання меляси при кристалізації утфелю останнього продукту охолодженням. Не дивлячись на численні дослідження в цій галузі, на сьогодні існують прогалини у визначенні оптимальних режимів процесу тепло-масообміну при кристалізації утфелю в мішалках-кристалізаторах. Дослідження цього процесу методом фізичного моделювання пов'язано в значній мірі з труднощами в наслідок його довготривалості (більше 30 годин). Усунути цей недолік можливо шляхом застосування імітаційного моделювання. An important way to reduce production losses in the sugar beet production and, consequently, to obtain additional quantities of sugar is the maximum possible znetsukryuvannya molasses during the crystallization of the massecuite latest product cooling. Despite the numerous studies in this area, today there are gaps in the definition of optimal regimes of heat-mass transfer during crystallization of the massecuite in the crystallizer stirrer. The study of this process by physical modeling associated largely with difficulties as a result of its long lasting (over 30 hours). To eliminate this deficiency is possible by the use of simulation.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив моноамонійфосфату на якісні показники продуктів цукрового виробництва
    (2000) Козявкін, Анатолій Петрович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Нікіфоров, Олександр Валерійович
    Приведені результати дослідження очищення соку !! сатарації, сиропу з клеровкою та утфелю моноамонійфосфатом. Доведено позитивний вплив моноамонійфосфату на якісні показники цих продуктів, в першу чергу на видалення солей кальцію і зменшення кольоровості.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості масового зародження кристалів цукрози
    (2004) Мирончук, Валерій Григорович
    Розглянуто питання механізму зародження кристалів цукрози в умовах промислової кристалізації при використанні дрібнокристалічної затравки. The question of mechanism emergence of sucrose crystals in conditions industrial crystallization when using microcrystalline seed.
  • Ескіз
    Документ
    Збільшення виходу цукру шляхом удосконалення технології обробки утфелів
    (2003) Мирончук, Валерій Григорович; Силко, О. В.; Єщенко, Оксана Анатоліївна
    Досліджено вплив різних схем роботи продуктового відділення на вихід товарного цукру. Доведено, що використання другого відтоку утфелю Ι продукту для афінації збільшує вихід товарного цукру. Проведені лабораторні дослідження показали, що у схемах: з випуском товарного білого цукру та жовтого цукру зростає загальна кількість товарних цукрі.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування нових підходів до управління цукровим заводом
    (2012) Глущенко, Маргарита Сергіївна
    Удосконалення та вирішення екологічних і економічних проблем цукрової промисловості може на всіх рівнях процесу виробництва цукру від поля до споживача. Поліпшення окремих одиниць продукції складе вирішувати свої спільні проблеми і виробництва цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Гидродинамика и теплообмен в вакуум-аппаратах сахарной промышленности
    (ІІ Международная Конференция химии и технологии сахара Лодзь – Польша, 1973) Гаряжа, Владимир Тимофеевич; Артюхов, Юрий Григорьевич; Павелко, Владимир Иванович; Кулинченко, Виталий Романович
    Настоящий доклад освещает некоторые результаты исcледований гидродинамики и теплообмена при движении и кипении утфеля и газоутфельных смесей в вертикальных трубах, а также результаты исследования механизма и режимов процесса кипения утфеля в большом объеме. The real lecture lights up some results of researches of hydrodynamics and heat exchange at motion and boiling of massecuite and gas-massecuite mixtures in vertical pipes, and also results of research of mechanism and modes of process of boiling of massecuite in a large volume.