Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Стійкість скляної тари та лікеро-горілчаної продукції(2016) Олійник, Світлана Іванівна; Сівер, Таїсія Галаніївна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина ОлександрівнаВстановлено, що внаслідок технологічних порушень спостерігається зниження якості та строку придатності до споживання готової лікеро-горілчаної продукції, пов’язане з такими факторами, як: використання скляної тари з невисокою водостійкістю і хімічною стійкістю; додержання строків і умов зберігання до розливу напоїв; оптимальністю складу інгредієнтів, підготовленої води і контролюванням ведення технологічного процесу. It was established that due to technological violations there is a decrease in the quality and duration of consumption of finished alcoholic beverages, due to such factors as: the use of glass containers with low water resistance and chemical resistance; Observance of the terms and conditions of storage for bottling drinks; Optimal composition of ingredients, prepared water and control of the process.Документ Кондитерські вироби, збагачені харчовими волокнами(2014) Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Гаврик, А. В.; Доценко, Віктор ФедоровичКондитерські вироби являються одними з найбільш популярних та доступних продуктів харчування у світі. Важливий напрям розвитку виробництва кондитерських виробів - розробка інноваційних технологій, які дозволяють виготовляти конкурентоспроможні продукти, в тому числі і функціонального призначення. Confectionery products are among the most popular and affordable food in the world. An important direction of production confectionery - developing innovative technologies that produce competitive products, including functional purpose.Документ Перспективи використання біокорегуючих м'ясопродуктів для мінімізації виникнення випадків аліментарнозалежних патологій здоров'я населення України(2014) Пешук, Людмила Василівна; Іванова, Тетяна Миколаївна; Штик, Ірина Іванівна; Киричок, Л. М.Згідно з Концепцією державної політики в області здорового харчування населення України для зниження в харчових раціонах дефіциту і усунення дисбалансу нутрієнтів розроблюються натуральні продукти харчування функціонального призначення. Фізіологічно функціональні харчові інгредієнти, які використовують для їх виробництва дозволяють виготовляти продукти, регулярне споживання яких сприяє збереженню здоров'я і зниженню ризику розвитку аліментарнозалежних патологій, таких як анемія, цукровий діабет, ожиріння, серцево-судинні і алергічні захворювання. According to the concept of public policy in the field of healthy nutrition population of Ukraine to reduce the deficit in the diet and eliminate imbalance of nutrients processed natural foods functionality. Physiologically functional food ingredients used for their production can produce food, regular consumption which contributes to maintaining health and reducing the risk of alimentarnozalezhnyh abnormalities, such as anemia, diabetes, obesity, cardiovascular disease and allergic diseases.Документ Споживча та фізіологічна цінність хлібобулочних виробів для хворих на цукровий діабет, збагачених фізіологічно-функціональними інгредієнтами(2014) Дробот, Віра Іванівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Місечко, Наталія ОрестівнаЕксперти ВООЗ рекомендують хворим на цукровий діабет споживати продукти збагачені фізіологічно-функціональними інгредієнтами, що позитивно впливають на фізіологічні процеси в організмі, пов'язані з накопиченням глюкози в крові та інтенсивністю виділення інсуліну, підвищують імунітет організму до супутніх захворювань. WHO experts recommend that people with diabetes to eat foods fortified with physiologically functional ingredients that positively affect the physiological processes in the body related to the accumulation of glucose in the blood and the intensity of insulin release, increase immunity to opportunistic diseases.Документ Role of functional foods in a human diet(2014) Nikitenko, OlgaThe term functional foods was first introduced in Japan in the mid-1980s and refers to processed foods containing ingredients that aid specific bodily functions in addition to being nutritious. It is well known that a poor diet is linked to increased causes of hypertension, diabetes, cardiovascular disease, obesity, osteoporosis and even death which is why the variety and access of functional foods has become much easier. Many foods are being enhanced and fortified with functional components such as antioxidants, probiotics, vitamins and minerals, to enhance overall health and reduce the risk of disease. Functional foods include conventional foods such as grains, fruits, vegetables and nuts; modified foods such as yogurt, cereals and orange juice; medical foods such as special formulations of foods and beverages for certain health conditions; foods for special dietary use such as infant formula and hypoallergenic foods.Документ Функціональні продукти та інгредієнти у вирішенні сучасних проблем здоров'я(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, К. В.Сторінки історії є відображенням людських страждань, хвороб, передчасної смертності, що виникали через нераціональне або недостатнє харчування. Значною мірою саме харчовий раціон сформував кожну людину, сформував світ. Харчовий потік, що проходить через організм, так само складний, як світ. У ньому є всі елементи, з яких складається планета, у ньому сотні тисяч природних речовин. History is a reflection of human suffering, disease, premature deaths that occurred due to improper or insufficient diet. Much measure is diet formed every man formed the world. Food flow through the body, as hard as the hills. It has all the elements that make up the planet, it has hundreds of thousands of natural substances.Документ Розробка продуктів для геродієтичного харчування з використанням нетрадиційної сировини(2014) Гащук, Олександра Ізидорівна; Хавро, Аліна ЮріївнаЗбереження здоров'я, працездатності і активного творчого довголіття людини знаходиться в прямій залежності від її способу життя. У це поняття включаються такі показники, як руховий режим, відсутність шкідливих звичок, характер харчування, яке має бути раціональним, тобто повноцінним, збалансованим та забезпечувати фізіологічні потреби організму. Принципи харчування, практично здорових літніх людей, повинні полягати у використанні продуктів і страв, які наділені досить легким засвоюванням, відповідності хімічного складу, різноманітності продуктів та профілактичній спрямованості харчування, що враховує можливість попередження або уповільнення розвитку захворювань. Preservation of health, disability and active creative longevity is directly dependent on its lifestyle. This concept includes such factors as the driving mode, no bad habits, nutrition, which must be rational, that is a complete, balanced and provide the physiological needs of the body. Principles of nutrition, healthy older people should be to use the products and dishes that are endowed with enough easily digestible, matching the chemical composition, diversity of products and preventative nutrition that takes into account the possibility of preventing or slowing the development of disease.Документ Використання розторопші плямистої для створення продуктів оздоровчо-профілактичного призначення(2014) Пархоменко, Олена Олегівна; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаУдосконалення технології окостів фаршированих з м’яса птиці за рахунок використання олії, шроту та відвару розторопші, що дозволить отримати харчові продукти оздоровчо-профілактичного призначення. Improving the technology hams stuffed with poultry by the use of oil, meal and broth sílybum mariаnum, which will provide food health-care setting.Документ Удосконалення системи якості та безпечності при виробництві безалкогольних напоїв, збагачених функціональними інгредієнтами(2013) Гулевата, Марина АнатоліївнаРозглянуто ефективне функціонування системи НАССР на підприємствах з виготовлення безалкогольних напоїв, вплив заходів щодо простежуваності продукції в процесі її реалізації. We consider the effective functioning of the HACCP system in the business of manufacture of soft drinks, the impact of measures on traceability of products in the process of its implementation.Документ Удосконалення технології січених напівфабрикатів профілактичного призначення(2013) Черноус, Катерина Вікторівна; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаРозроблені рецептури січених напівфабрикатів, які включають м'ясо різних видів тварин і птиці, харчові волокна, екструзійне борошно та інші інгредієнти. The recipe of chopped semi-finished foods, which include different sorts of animal and bird meat, dietary fiber, extrusion flour and other ingredients are developed.