Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Поліпшувач для хлібобулочних виробів з соєвими продуктами (Патент на винахід № 58883)(2003) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій Миколайович; Дробот, Віра Іванівна; Савчук, Наталія ІванівнаВинахід призначений для поліпшення якості готових виробів при виробництві хліба підвищеної харчової та біологічної цінності з соєвими продуктами. Технічним результатом є створення поліпшувача, який не містить небезпечних для здоров'я людини компонентів і дає змогу отримувати хліб великого об'єму за рахунок використання ферментних препаратів (Глюзім, Фунгаміл, Пентопан) і соєвого солоду. The invention is intended to improve the quality of finished products in the production of bread of high nutritional and biological value with soy products. The technical result is the creation of an improver that does not contain components hazardous to human health and allows you to get a large volume of bread through the use of enzyme preparations (Gluzyme, Fungamyl, Pentopan) and soybean malt.Документ Високобілковий хлібний виріб зниженої вологості (патент на корисну модель № 128201)(2018) Дробот, Віра Іванівна; Махинько, Валерій Миколайович; Сажина, Альбіна ВалеріївнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до хлібопекарської галузі, і може бути використана для виробництва хлібних виробів зниженої вологості (сухарних брикетів), збагачених ізолятом соєвого білка. Технічний результат полягає в отриманні хлібних виробів підвищеної харчової цінності та розширенні асортименту високобілкових хлібних виробів зниженої вологості (сухарних брикетів) зі збалансованим хімічним складом. The utility model relates to the food industry, namely the baking industry, and can be used for the production of low-moisture baking products (crumb briquette), soy protein-rich pea protein. The technical result is the receipt of bread products of high nutritional value and the expansion of the range of high-protein bread products of reduced moisture (crumb briquette) with a balanced chemical composition.Документ Суха борошняна суміш для приготування високобілкового хліба (Патент на корисну модель № 127917)(2018) Дробот, Віра Іванівна; Махинько, Валерій Миколайович; Прищепчук, Марина ОлександрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до борошномельної та хлібопекарської галузей, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів, збагачених ізолятом соєвого білка. Технічний результат полягає в отриманні композиції інгредієнтів, яка може бути використана у технології хлібних виробів з підвищеним вмістом білка і незамінних амінокислот. The useful model relates to the food industry, namely to the milling and baking industry, and can be used to produce high-protein bakery products rich in soy protein isolate. The technical result is to obtain the composition of the ingredients, which can be used in the technology of bakery products with high protein content and essential amino acids.Документ Високобілковий сухарний брикет (патент на корисну модель № 127329)(2018) Дробот, Віра Іванівна; Махинько, Валерій Миколайович; Землинська, Марія ДмитрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до хлібопекарської галузі, і може бути використана для виробництва хлібних виробів зниженої вологості (сухарних брикетів), збагачених ізолятом соєвого білка. Технічний результат полягає в отриманні хлібних виробів підвищеної харчової цінності та розширенні асортименту високобілкових хлібних виробів зниженої вологості (сухарних брикетів) зі збалансованим хімічним складом. The utility model relates to the food industry, namely the baking industry, and can be used for the production of low-moisture baking products (crumb briquette), soy protein-rich soy protein. The technical result is the receipt of bread products of high nutritional value and the expansion of the range of high-protein bread products of reduced moisture (crumb briquette) with a balanced chemical composition.Документ Суха борошняна суміш підвищеної харчової цінності (патент на корисну модель № 127391)(2018) Дробот, Віра Іванівна; Махинько, Валерій Миколайович; Прищепчук, Марина ОлександрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до борошномельної та хлібопекарської галузей, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів, збагачених ізолятом рисового білка. Технічний результат полягає в отриманні композиції інгредієнтів, яка може бути використана у технології хлібних виробів з підвищеним вмістом білка і незамінних амінокислот. The useful model relates to the food industry, namely to the milling and baking industry, and can be used to produce high-protein bakery products rich in rice protein isolate. The technical result is to obtain the composition of the ingredients, which can be used in the technology of bakery products with high protein content and essential amino acids.Документ Композиція інгредієнтів для приготування високобілкового хліба (Патент на корисну модель № 127392)(2018) Дробот, Віра Іванівна; Махинько, Валерій Миколайович; Лістратенко, Анна ОлександрівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до борошномельної та хлібопекарської галузей, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів, збагачених ізолятом горохового білка. Технічний результат полягає в отриманні композиції інгредієнтів, яка може бути використана у технології хлібних виробів з підвищеним вмістом білка і незамінних амінокислот. The utility model relates to the food industry, namely to the milling and bakery industries, and can be used for the production of high-protein bakery products enriched with peanut protein isolate. The technical result is to obtain the composition of the ingredients, which can be used in the technology of bakery products with high protein content and essential amino acids.Документ Хліб з підвищеною засвоюваністю білка(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Черниш, Людмила Миколаївна; Бережна, Оксана ПавлівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до хлібопекарської галузі, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів з підвищеною засвоюваністю білкової складової. Технічний результат полягає в отриманні високобілкових хлібобулочних виробів, що мають вищий ступінь засвоєння білка за рахунок складових порошка кореню бедринця ломикаменевого. The useful model relates to the food industry, namely to the bakery industry, and can be used for the production of high-protein bakery products with increased digestibility of the protein component. The technical result is to obtain high-protein bakery products that have a higher degree of protein assimilation due to the component of the pumice root of Pimpinella saxifraga.Документ Високобілковий хліб підвищеної засвоюваності(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Черниш, Людмила Миколаївна; Бережна, Оксана ПавлівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до хлібопекарської галузі, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів з підвищеною засвоюваністю білкової складової. Технічний результат полягає в отриманні високобілкових хлібобулочних виробів, що мають вищий ступінь засвоєння білка за рахунок складових екстракту бобівника трилистого. The useful model relates to the food industry, namely to the bakery industry, and can be used for the production of high-protein bakery products with increased digestibility of the protein component. The technical result is to obtain a high-protein baked goods with a higher degree of assimilation of protein extract components by menyanthes.Документ Пристрій для визначення розпливання клейковини і тіста (патент на корисну модель № 125054)(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, В’ячеслав АндрійовичКорисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення показника розпливання клейковини і тіста шляхом вимірювання діаметру кульки клейковини чи тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваної величини. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the gluten and dipstick dispersion by measuring the diameter of a gluten or a dough ball. The technical result is to improve the accuracy of removing the indicators and automate the measurement process and calculate the investigated value.Документ Пристрій для визначення питомого об’єму тіста (Патент на корисну модель № 125022)(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Махинько, В’ячеслав АндрійовичКорисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення питомого об’єму тіста шляхом вимірювання висоти тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваних величин. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the specific volume of the dough by measuring the height of the dough workpiece. The technical result is to increase the accuracy of removing the indicators and to automate the process of measuring and calculating the investigated quantities.