Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб виробництва ферментованого напою подовженого терміну зберігання(2023) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Дулька, Ольга СтепанівнаСпосіб виробництва ферментованого напою подовженого терміну зберігання включає стадії приготування поживного розчину та його зброджування культурою чайного гриба Medusomyces gisevii для одержання збродженої рідини визначених значень вмісту сухих речовин та кислотності, фасування, коркування, доброджування та дозрівання напою у споживчій тарі, який відрізняється тим, що фасування здійснюють при залишковій кількості сухих речовин 2,5...10,5 %, кислотності 2,0...8,0 см3 розчину NaOH конц. 1 моль/дм3 на 100 см3 напою у тару, яка містить іммобілізаційний матеріал, розміщений по висоті напою у співвідношенні його об’єму до об’єму матеріалу як 1 до 1х10-2...1х10-4Документ Спосіб виробництва бутильованої води тривалого зберігання (Деклараційний патент на корисну модель № 153725)(2023) Федосов, Олексій Леонідович; Прибильський, Віталій Леонідович; Дулька, Ольга Степанівна; Карсим, Ірина ВасилівнаСпосіб виробництва бутильованої води тривалого зберігання, що передбачає ультрафіолетове опромінювання, озонування, видалення механічних домішок та зниження загальної жорсткості, який відрізняється тим, що у воду еред розливом додають розчин цитрату срібла концентрацією 250 мг/дм 3 у кількості 5...10 см 3 на 100 дм 3 води. The method of production of bottled water for long-term storage, which involves ultraviolet irradiation, ozonation, removal of mechanical impurities and reduction of general hardness, which differs in that a solution of silver citrate with a concentration of 250 mg/dm 3 in the amount of 5...10 cm 3 is added to the water before bottling per 100 dm 3 of water.Документ Апарат для розчинення цукру (Патент на корисну модель №149975)(2021) Кашурін, Олексій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Удодов, Сергій Олександрович; Пеший, Валерій АнатолійовичРозроблена принципово нова конструкція апарату для розчинення цукру та отримання цукрового сиропу, як живильного середовища для потреб виробництва безалкогольних ферментованих напоїв, зокрема чайного грибу. A fundamentally new design of the apparatus for dissolving sugar and obtaining sugar syrup, as a nutrient medium for the production of non-alcoholic fermented drinks, in particular kombucha, was developed.Документ Спосіб оброблення хлібного квасу (Деклараційний патент на винахід № 38972)(2001) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Прибильський, Віталій Леонідович; Троценко, Павло ОлександровичВинахід відносяться до технології безалкогольних напоїв бродіння. Поставлена задача досягається шляхом впливу ультразвукових коливань, в режимі кавітації, які одержувались за допомогою УЗ-генератора з робочою частотою 23-44 кГц та акустичною потужністю до 100 Вт. Обробка проводиться на таких рівнях інтенсивності ультразвуку, які забезпечують стійкий кавітаційний режим. Проте умови обробки повинні бути достатньо "м'які" з тим, щоб з одного боку досягти ультразвуковий кавітаційний бактерицидний ефект, тобто суттєво підвищити біологічну стійкість квасу, а з іншого боку - не порушити фізико-хімічні та органолептичні показники напою. The invention relates to technology of alcohol-free beverages of fermentation. The set task is solved by means of action of ultrasonic vibrations in the mode of cavitation, which are produced by ultrasonic generator with operation frequency 23-44 kHz and acoustic power up to 100 Wt. Treatment is performed on such levels of ultrasonic intensity which provide for stable cavitation mode. However the conditions of treatment should be sufficiently "soft" to achieve ultrasonic cavitationbactericidal effect, namely substantially increase biological stability of the kvass on the one hand, and on the other hand - to save physical and chemical and organoleptic indices of the beverage.Документ Спосіб виробництва квасу (Патент на корисну модель № 73848)(Патент 73848 UA, МПК (2012.01) А23С 21/00 Спосіб виробництва квасу / Грек О. В., Красуля О. О., Прибильський В. Л. ; власник Національний університет харчових технологій. — № u 2012 03494 ; заявл. 23.03.2012 ; опубл. 10.10.2012, Бюл. № 19., 2012) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичСпосіб виробництва квасу, який включає приготування квасного сусла, розмішування, охолодження, внесення закваски, зброджування, охолодження, відстоювання, видалення осаду, фасування, який відрізняється тим, що сусло готують на основі нативної або відновленої молочної сироватки, а після видалення осаду додатково включають внесення харчових волокон в кількості 1-3 %. Method of kvass, which includes cooking kvass wort, stirring, cooling, making yeast, fermentation, cooling, sedimentation, sediment removal, filling, which is characterized in that the wort is prepared on the basis of native or restored whey, and after removal of sediment further include making dietary fiber in an amount of 1-3%.Документ Композиція інгредієнтів до безалкогольного напою бродіння «Віталон» (Патент на винахід № 36850 A)(2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Вітряк, Оксана Павлівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичКомпозиція інгредієнтів до безалкогольного напою бродіння, яка містить цукор, воду та закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить чай, а як закваску використовують чисті культури консорціуму мікроорганізмів Medusomycesgisevii V, відрізняється тим, що вона додатково містить пряно-ароматичні та/або лікарські рослини у кількості 0,05 - 10 г/л. Composition of the ingredients in the soft drink fermentation, which contains sugar, water and ferment, characterized in that it further comprises a tea and used as a starter pure cultures of microorganisms consortium Medusomycesgisevii V, characterized in that it further comprises an aromatic and / or medicinal plants in the amount of 0.05 - 10 g / l.Документ Асоціація мікроорганізмів Medusomyces gisevii V для одержання безалкогольних напоїв бродіння (Деклараційний патент № 29795)(2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Вітряк, Оксана ПавлівнаАссоциация микроорганизмов, безалкогольные напитки. Асоціація мікроорганізмів Medusomyces gisevii V, яка зберігається в колекції депозитарію Інституту мікробіології та вірусології НАН України під № ІМВ К-I від 6.08.98 р., використовується для одержання безалкогольних напоїв бродіння.Документ Спосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння (Патент на винахід № 25211)(1998) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Григоров, Юрій Григорович; Конопольська, Катерина Василівна; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Косоголова, Людмила ОлексіївнаСпосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння включає приготування сусла, його зброджування культурами дріжджів та молочнокислих бактерій, охолодження, видалення мікроорганізмів, купажування з рецептурними інгредієнтами, відрізняється тим, що сусло готують на основі ячмінно-солодового екстракту.Документ Спосіб виробництва безалкогольного напою бродіння (Патент на винахід № 22805)(2002) Прибильський, Віталій Леонідович; Устименко, Петро Іванович1) Спосіб виробництва безалкогольного напою бродіння, що передбачає приготування сусла із сировини, його зброджування, відокремлення культури мікроорганізмів, що відрізняється тим, що в якості культури мікроорганізмів використовують штам Medusomyces gisevii V. 2) Спосіб за пунктом 1, який відрізняється тим, що в якості сировини використовують вуглекисловмісні концентрати. 3) Спосіб за будь-яким з пунктів 1, 2, відрізняється тим, що в якості сировини використовують настій лікарських рослин.Документ Спосіб виробництва квасу (Патент на винахiд № 24904)(1993) Прибильський, Віталій Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Підгорський, Валентин Степанович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Григоров, Юрій ГригоровичСпосіб виробництві квасу, який передбачає розмноження чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій, внесення їх доквасного сусла, зброджування його та купажування з рецептурними компонентами, який відрізняється тим, що з молочнокислих бактерій використовують штами. Streptococcusfaecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Method of producing kvass, which in volves propagation of pure cultures of yeast and lacticacid bacteria, making them kvas swort, fermentation and blending it with prescription components, where in that the use of lactic acid bacteria strains of Streptococcus faecium K77D and Lactobacillus plantarum AH 11/16.