Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб охолодження свіжоспеченого хліба
    (2020) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович
    Спосіб охолодження свіжоспеченого хліба, при якому виконують випічку хліба. Хліб в потоці з поду печі за допомогою захватного пристрою по напрямних надходить на вакуумний охолоджувальний апарат в робочу камеру, в якій створюють необхідне розрідження вакуумним насосом, робочих камер декілька, їх одночасно зверху опускають на продукцію, після охолодження виконують розгерметизацію робочої камери і вирівнювання тиску усередині камери з атмосферним, робочі камери піднімають, охолоджений хліб потрапляє на конвеєр, після цього цикл повторюють.
  • Ескіз
    Документ
    Змішувально-бродильно-формувальний агрегат з кришкою (Патент на корисну модель №141338)
    (2020) Анісімов, Андрій; Рачок, Віталій Вікторович; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович
    Змішувально-бродильно-формувальний агрегат з кришкою складається з приводу, робочої камери замішування, двох пустотілих змішувальних робочих органів зі шнеками, штока, стабілізуючої решітки, камери для бродіння та формувального вузла. Додатково встановлено камеру попереднього змішування компонентів, робоча камера замішування виконана з двох функціональних частин - нижньої нерухомої частини та рухомої кришки, що з'єднуються шарнірно, по всій поверхні робочої камери замішування встановлено камери водяного охолодження.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба (Патент на корисну модель №146333)
    (2021) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович
    Апарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з’єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного розрідження. Вакуумні камери розміщені на роторі, що обертається, та містять рухому кришку. Ротор оснащено завантажувальними та розвантажувальними пристроями вакуумних камер.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком (Патент на корисну модель №156000)
    (2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр Сергійович
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Використовуються вакуумні камери роз'ємного типу, які складаються з нерухомої кришки та рухомого столика, а апарат додатково оснащений напрямними для завантаження та розвантаження.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм (Патент на корисну модель №156905)
    (2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр Сергійович
    Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм, який містить вакуумні камери, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Вакуумні камери використовуються роз'ємного типу, які складаються з рухомих кришок та столика, який служить також розвантажувальним механізмом, а апарат додатково оснащений завантажувальним пристроєм.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва бісквітного напівфабрикату (Патент на корисну модель № 139656)
    (2020) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Доценко, Віктор Федорович; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    Спосіб виробництва бісквітного напівфабрикату включає етапи підготовки компонентів, приготування тіста, формування, випікання, охолодження та вистоювання. Процеси охолодження та вистоювання здійснюють в умовах вакууму при зниженні тиску від атмосферного до 2-5 кПа. The method of production of a biscuit semi-finished product includes the stages of component preparation, dough preparation, shaping, baking, cooling and proofing. The cooling and proofing processes are carried out under vacuum conditions with a decrease in pressure from atmospheric to 2-5 kPa.
  • Ескіз
    Документ
    Просіювач (Патент на корисну модель № 93201)
    (2014) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлия Станиславовна; Десик, Микола Григорович; Кравченко, Олександр Іванович
    Просіювач, який складається з корпуса, вала, обертового сита, який відрізняється тим, що на валу встановлена крильчатка, на вхідному патрубку триходовий кран і додатково встановлено патрубок з підпружиненим клапаном для очищення сита. Sifter, which is comprised of a shaft rotating sieves, characterized in that the shaft impeller installed on the outlet pipe of the three-way valve and an additional set of spring-loaded nozzle valve for cleaning sieves.
  • Ескіз
    Документ
    Бродильно-формувальний агрегат (Патент на корисну модель № 37822)
    (2008) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Цибуля, Сергій Віталійович
    Бродильно-формувальний агрегат містить камеру бродіння, еластичний елемент і матрицю. Для нагнітання тіста в камеру бродіння встановлена додаткова камера нагнітання, яка оснащена ножовими заслінками з боку подавання тіста та з боку камери бродіння. A fermenting and forming unit comprises a fermenting chamber, an elastic element and a die. An additional forcingchamber equipped with knife shutters on the side of dough feed and on the side of the fermenting chamber is installed to force dough into the fermenting chamber.
  • Ескіз
    Документ
    Бродильно-формувальний агрегат (Патент на винахід № 91314)
    (2010) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Василенко, Олександр Володимирович
    Бродильно-формувальний агрегат складається з камери бродіння, еластичного елемента та формувальної матриці. Камера бродіння з'єднана з нагнітачем тіста і має форму паралелепіпеда з випуклими стінками, в верхній частині якої розміщений розподільник потоку тіста. A fermenting moulder consisting of a fermentation cabinet, an elastic element and a forming mould. The fermentation cabinet is connected with a dough supplier and has a shape of parallelepiped with projecting walls, in the upper part of which a dough flow distributor is arranged.
  • Ескіз
    Документ
    Бродильно-формувальний агрегат (Патент на корисну модель № 48701)
    (2010) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Василенко, Олександр Володимирович
    Бродильно-формувальний агрегат містить камеру бродіння, еластичний елемент, формувальну матрицю, розподілювач потоку тіста. Камера бродіння з'єднана з нагнітачем тіста і має форму паралелепіпеда з випуклими стінками. A fermenting and forming unit comprises a fermentation chamber, an elastic element, a forming mould, a divider of dough flow. The fermentation chamber is connected to a pressurizer of the dough and has a shape of a parallelepiped with projecting walls.