Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 38
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)
    (2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила Валеріанівна; Гайдамака, Олена Анатоліївна
    Спосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива ацидофільного (Патент України на корисну модель № 38092)
    (2008) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна
    До складу морозива ацидофільного згідно корисної моделі додатково вносять екстракт гібіскусу, який виступає в якості природного барвника та смако-ароматичного рецептурного компонента. The composition according to acidophilic ice cream useful models additionally make hibiscus extract, which acts as a natural dye and flavoring component prescription.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва сметани з низьким вмістом жиру та природними стабілізуючими системами (Деклараційний патент на винахід № 58978)
    (2003) Грек, Олена Вікторівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Владимир Николаевич; Красінська, Ольга Вячеславівна
    Корисна модель відноситься до молочної промисловості та може бути використана для виробництва сметани. Особливістю є використання зернових екструдатів для підвищення біологічної цінності та подовження терміну зберігання. The useful model relates to dairy industry and it can be used for production of the sour cream. Peculiarity is using of extrudate cereals for increasing biological value and increasing shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива молочного (Патент України на корисну модель № 48468)
    (2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Кашовська, Тетяна Володимирівна
    В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива молочного з використанням натурального наповнювача - екстракту троянди, який є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом і водночас біологічно-активною речовиною та природним барвником. The basis of the utility model tasked improving the composition of dairy ice cream using natural filler - rose extract, which is a new taste, aroma prescription component while biologically active matter and natural dyes.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55093)
    (2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович; Гулак, Олена Володимирівна
    В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту меліси, який містить біологічно-активні речовини та є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic ice cream or ice through the use of lemon balm extract, which contains biologically active substances and a new prescription flavoring ingredient for these kinds of ice cream.
  • Ескіз
    Документ
    Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55095)
    (2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович
    В основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту котовника, який містить біологічно-активні речовини та є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic ice cream or ice by using catnip extract, which contains biologically active substances and a new prescription flavoring ingredient for these kinds of ice cream.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб збагачення вершкового масла (Патент на корисну модель № 15838)
    (2006) Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Вашека, Оксана Миколаївна
    Дані досліджень показали, що внесення суспензії порошку із рослинної сировини, лецетину та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукт із лікувально-профілактичними властивостями, а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of a suspension of powder, lecithin and buttermilk in the process of homogenization provides a product with curative properties and improved consistency.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва вершкового масла з наповнювачем (Патент на винахід № 94478)
    (2011) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана Миколаївна; Кресь, Наталія Вікторівна
    Дані досліджень показали, що внесення порошку квіткового пилку в процесі виробництва вершкового масла дозволяє отримати продукт покращеної консистенції з лікувально-профілактичними властивостями. These studies have shown that the introduction of powder pollen in the production of butter provides a product improved consistency with curative properties.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб збагачення вершкового масла (Патент на винахід № 6675)
    (2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана Миколаївна
    Дані досліджень показали,що внесення суспензії порошку із рослинної сировини, пектину та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукті з лікувально-профілактичними властивостями,а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of suspension of powdered plant material, pectin and buttermilk in the process of homogenization provides a product with curative properties and improved consistency.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва вершкового масла (Патент на винахід № 6678)
    (2005) Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана Миколаївна
    Дані досліджень показали, що внесення суспензії порошку із рослинної сировини,інуліну та сколотин в процесі гомогенізації дозволяє отримати продукт із лікувально-профілактичними властиостями,а також покращеної консистенції. These studies have shown that the introduction of suspension of powdered plant material, inulin and buttermilk during homogenization provides a product with curative vlastyostyamy and improved consistency.