Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)
    (2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила Валеріанівна; Гайдамака, Олена Анатоліївна
    Спосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення води від мікроорганізмів (Патент на винахід України № 84364)
    (2008) Українець, Анатолій Іванович; Горобець, Світлана Василівна; Горобець, Оксана Юріївна; Гойко, Ірина Юріївна; Зінюк, Олександр Іванович
    Спосіб очищення води від мікроорганізмів, у якому обробку води проводять у постійному магнітному полі з напруженістю 7500-10000 Е протягом 10-20 хв., при рН 2-3 в присутності феромагнітних елементів. A process for water purification from microorganisms, in which water treatment is carried out in a constant magnetic field with intensity 7500-10000 E for 10-20 min., at pH 2-3 in the presence of ferromagnetic elements.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення дифузійного соку (Патент на корисну модель № 2993)
    (2004) Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Василів, Володимир Павлович; Слива, Юлія Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна
    Спосіб очищення дифузійного соку, що включає приготування вапняного молока, попередню дефекацію, нагрівання, основну дефекацію, першу сатурацію, фільтрування, дефекацію перед другою сатурацією, другу сатурацію, фільтрування, який відрізняється тим, що при приготуванні вапняного молока використовують електрогідравлічне оброблення його 10-15 імпульсами при напрузі 30-45кВ.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб уловлювання ароматичних речовин (Патент України на корисну модель № 55434)
    (2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович
    Спосіб уловлювання ароматичних речовин, який передбачає адсорбцію ароматичних речовин з ароматизованих водних/водно-спиртових парів у адсорбційній колонці-концентраторі, який відрізняється тим, що адсорбційна колонка-концентратор заповнена адсорбентами пошарово у порядку зміни їх селективності до ароматичних речовин різної молекулярної маси, а саме активованим вугіллям марки БАУ-А - тенаксом ЄС -полісорбом-1 у рівних об'ємних частках. Method of capturing aromatic compounds, providing adsorption of aromatics flavored water / water-alcohol vapor adsorption in column hub, characterized in that the adsorption column filled with adsorbent hub layer in order to change their selectivity to aromatics of different molecular mass, namely charcoal brand BAU-A - tenaksom EU-Polisorbents-1 in equal volume fractions.
  • Ескіз
    Документ
    Горілка особлива «Капітан» (Патент України на корисну модель № 56196)
    (2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович
    Горілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.
  • Ескіз
    Документ
    Напій десертний «Подружжя» (Патент на винахід № 96220)
    (2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Усенко, Виталий Александрович; Фролова, Наталія Епінетівна
    Напій десертний, що містить яблучний сік, спирт етиловий ректифікований вищої очистки, воду пом'якшену, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Пряний лимон" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: яблучний сік, спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом'якшена у розрахунку на міцність купажу 12 % цукровий сироп 65,8 % 1777,0...1800 дм3 ароматизатор "Пряний лимон" 0,9...1,2 дм3 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 1,6...1,8 дм3 лимонна ефірна олія 4,0...5,0 дм3. Dessert drink containing apple juice, rectified ethyl alcohol of higher clearance, softened water, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Spicy lemon" essential oil of dill flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander , lemon essential oil in the following proportions of ingredients in 1000 gave: apple juice, ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 12% sugar syrup 65.8% 1777.0 ... 1800 dm 3 flavor "Spicy Lemon" 0.9 ... 1.2 dm'3 flavor "Coriander - luxury flavor" 1.6 ... 1.8 dm3 Lemon Essential Oil 4.0 ... 5.0 dm3.
  • Ескіз
    Документ
    Напій яблучний (Патент України на корисну модель № 55207)
    (2010) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович
    Напій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій (Патент України на корисну модель № 45836)
    (2009) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна
    Спосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій, що включає приготування насадки нанесенням нерухомої фази на твердий носій та заповнення нею хроматографічної колонки, який відрізняється тим, що насадка розділена на чотири секції за розмірами зернин твердого носія: перша секція – 14-16 мас.%, розмір зернин 2-3 мм; друга секція -23-27 мас.%, розмір зернин 1-2 мм; третя секція - 23-27 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм; четверта секція - 30-40 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм, а нерухома фаза наноситься на секції твердого носія в порядку збільшення концентрації і становить відносно твердого носія ,%: перша секція – 14-16, друга секція – 15-17, третя секція – 17-18, четверта секція -18-20. Preparation preparative column for simulated distillation of essential oils, including cooking tips applying stationary phase for solid carrier and filling her chromatographic column, characterized in that the nozzle is divided into four sections-size grains of solid media: the first section - 14-16 wt .%, the size of grains of 2-3 mm, the second section -23-27 wt.%, the size of grains of 1-2 mm, and the third section - 23-27 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm; fourth Section - 30 -40 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm and the stationary phase is applied to sections of solid media in order of increasing concentration and is relatively solid carrier,%: the first section - 14-16, the second section - 15-17, the third section - 17-18, the fourth section-18-20.
  • Ескіз
    Документ
    Напій яблучний (Патент України на винахід № 95397)
    (2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович
    Напій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.
  • Ескіз
    Документ
    Горілка особлива «Капітан» (Патент України на винахід № 93835)
    (2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович
    Горілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.