Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Льодяникова карамель (Патент України на винахід № 102892)(2013) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина МиколаївнаЛьодяникова карамель, що містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської, яка відрізняється тим, що додатково містить анісову ефірну олію, ароматизатор “Свіже сіно" з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий, при такому співвідношенні інгредієнтів на 1000 кг льодяникової карамелі, кг: профільтрована патока 280-300 екстракт солодового кореню 0,270-0,450 анісова ефірна олія 0,099-0,150 ароматизатор "Свіже сіно" з 045-0 075 ефірної олії м'яти котячої ефірна олія шавлії мускатної 0,135-0,225 екстракт шавлії лікарської 0,630-1,050 спирт етиловий 2,4-2,6 лимонна кислота 6,8-7,0 аскорбінова кислота 2,8-3,0. Candy candy containing sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil, which is characterized in that it further comprises anise essential oil aroma "fresh hay" with essential oils cat mint, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol, with the following ratio of ingredients per 1000 kg of caramel candy, kg: filtered syrup 280-300 malt extract root 0,270-0,450 anise essential oil 0,099-0,150 flavor "fresh hay" from 045-0 075 essential oil of mint cat essential oil of clary 0,135-0,225 Salvia officinalis extract 0,630-1,050 ethyl 2,4-2,6 citric acid 6,8-7,0 ascorbic acid 2.8-3.0.Документ Спосіб виробництва спредів з наповнювачами (Патент на винахід № 98238)(2012) Чепель, Наталія Василівна; Грек, Олена Вікторівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина МиколаївнаСпосіб виробництва спредів з наповнювачем, що включає приймання та первинну обробку сировини, відновлення сухого знежиреного молока, приготування жирової емульсії, підготовку і введення наповнювача, пастеризацію, перетворення жирової суміші в спред, який відрізняється тим, що введення наповнювача здійснюють на стадії перетворення жирової суміші в спред, попередньо розчиняючи в 3-5-кратному об'ємі жирової емульсії при 40-50 °С і перемішуючи протягом 15-20 хв, а як наповнювач використовують натуральні харчові ароматизатори на основі ефірної олії кмину. The method of spread with filling, including receiving and pre-processing of raw materials, recovery of skimmed milk, cooking fat emulsion preparation and administration filler, pasteurization, converting fat mixture in the spread, which is characterized in that the introduction of filler performed on stage conversion of fat mixture in spread, after dissolving in 3-5-fold volume of fat emulsion at 40-50 ° C and stirring for 15-20 min, and used as filler, natural food flavors from essential oil of thyme.Документ Спосіб уловлювання ароматичних речовин (Патент України на корисну модель № 55434)(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій ІвановичСпосіб уловлювання ароматичних речовин, який передбачає адсорбцію ароматичних речовин з ароматизованих водних/водно-спиртових парів у адсорбційній колонці-концентраторі, який відрізняється тим, що адсорбційна колонка-концентратор заповнена адсорбентами пошарово у порядку зміни їх селективності до ароматичних речовин різної молекулярної маси, а саме активованим вугіллям марки БАУ-А - тенаксом ЄС -полісорбом-1 у рівних об'ємних частках. Method of capturing aromatic compounds, providing adsorption of aromatics flavored water / water-alcohol vapor adsorption in column hub, characterized in that the adsorption column filled with adsorbent hub layer in order to change their selectivity to aromatics of different molecular mass, namely charcoal brand BAU-A - tenaksom EU-Polisorbents-1 in equal volume fractions.Документ Горілка особлива «Капітан» (Патент України на корисну модель № 56196)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичГорілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.Документ Напій десертний «Подружжя» (Патент на винахід № 96220)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Усенко, Виталий Александрович; Фролова, Наталія ЕпінетівнаНапій десертний, що містить яблучний сік, спирт етиловий ректифікований вищої очистки, воду пом'якшену, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Пряний лимон" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: яблучний сік, спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом'якшена у розрахунку на міцність купажу 12 % цукровий сироп 65,8 % 1777,0...1800 дм3 ароматизатор "Пряний лимон" 0,9...1,2 дм3 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 1,6...1,8 дм3 лимонна ефірна олія 4,0...5,0 дм3. Dessert drink containing apple juice, rectified ethyl alcohol of higher clearance, softened water, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Spicy lemon" essential oil of dill flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander , lemon essential oil in the following proportions of ingredients in 1000 gave: apple juice, ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 12% sugar syrup 65.8% 1777.0 ... 1800 dm 3 flavor "Spicy Lemon" 0.9 ... 1.2 dm'3 flavor "Coriander - luxury flavor" 1.6 ... 1.8 dm3 Lemon Essential Oil 4.0 ... 5.0 dm3.Документ Напій яблучний (Патент України на корисну модель № 55207)(2010) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичНапій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.Документ Спосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій (Патент України на корисну модель № 45836)(2009) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія ЕпінетівнаСпосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій, що включає приготування насадки нанесенням нерухомої фази на твердий носій та заповнення нею хроматографічної колонки, який відрізняється тим, що насадка розділена на чотири секції за розмірами зернин твердого носія: перша секція – 14-16 мас.%, розмір зернин 2-3 мм; друга секція -23-27 мас.%, розмір зернин 1-2 мм; третя секція - 23-27 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм; четверта секція - 30-40 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм, а нерухома фаза наноситься на секції твердого носія в порядку збільшення концентрації і становить відносно твердого носія ,%: перша секція – 14-16, друга секція – 15-17, третя секція – 17-18, четверта секція -18-20. Preparation preparative column for simulated distillation of essential oils, including cooking tips applying stationary phase for solid carrier and filling her chromatographic column, characterized in that the nozzle is divided into four sections-size grains of solid media: the first section - 14-16 wt .%, the size of grains of 2-3 mm, the second section -23-27 wt.%, the size of grains of 1-2 mm, and the third section - 23-27 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm; fourth Section - 30 -40 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm and the stationary phase is applied to sections of solid media in order of increasing concentration and is relatively solid carrier,%: the first section - 14-16, the second section - 15-17, the third section - 17-18, the fourth section-18-20.Документ Натуральний ароматизатор «Пряний» (Патент України на корисну модель № 21068)(2007) Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Єroрова, Ірина КузьмiвнаНатуральний ароматизатор, що містить ароматичну композицію та спирт етиловий, який відрізняється тим, що ароматична композиція включає α-пінен, мірцен, d-камфору, ліналоол, l-борнеол, α-терпінеол, ліналілацетат, геранілацетат та карвон при наступному кількісному співвідношенні компонентів, мас. %: α-пінен 1, 098-1,134 мірцен 0,788-1,099 d-камфора 2,196-2,241 ліналоол 4,320-4,374 l-борнеол 46,017-49,022 α-терпінеол 0,108-0,153 ліналілацетат 0,162-0,180 геранілацетат 1,287-1,323 карвон 29,649-32,200 спирт етиловий 10,000-10,388. Natural flavorings containing aromatic composition and ethanol, which is characterized in that the composition comprises an aromatic α-pinene, mirtsen, d-camphor, linalool, l-borneol, α-terpineol, linalilatsetat, heranilatsetat and carvone in the following proportion of components masses. %: α-pinene 1, 098-1,134 mirtsen 0,788-1,099 d-camphor 2,196-2,241 linalool 4,320-4,374 l-borneol 46,017-49,022 α-terpineol 0,108-0,153 linalilatsetat 0,162-0,180 heranilatsetat 1,287-1,323 carvone 29,649-32,200 ethyl alcohol 10,000-10,388.Документ Ароматично-смакова добавка «Духм'яна» (Патент України на корисну модель № 21067)(2007) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Єroрова, Ірина КузьмiвнаАроматично-смакова добавка, що включає цукор та ароматичну суміш, яка відрізняється тим, що ароматична суміш складається з третьої фракції ефірної олії коріандру, третьої фракції ефірної олії кропу, четвертої фракції ефірної олії м’яти котячої, другої фракції ефірної олії шавлії мускатної та спирту етилового у наступних співвідношеннях, мас. %: цукор 99,97548-99,97500 третя фракція ефірної олії коріандру 0,01148-0,01180 третя фракція ефірної олії кропу 0,00560-0,00580 четверта фракція ефірної олії м’яти котячої 0,0018- 0,00120 друга фракція ефірної олії шавлії мускатної 0,0018- 0,00120 спирт етиловий 0,00245-0,00250. Aromatic flavor, including sugar and aromatic blend, wherein the aromatic mixture that consists of three fractions of essential oil of coriander, a third fraction of the essential oil of fennel, the fourth faction of the essential oil of mint cat, the second fraction of the essential oil of Salvia sclarea and alcohol ethanol in the following proportions by weight. %: sugar 99,97548-99,97500 third fraction of the essential oil of coriander 0,01148-0,01180 third fraction of the essential oil of fennel 0,00560-0,00580 fourth fraction of the essential oil of mint cat 0.0018 - 0.00120 second fraction of the essential oil of Salvia sclarea 0.0018 - 0.00120 ethyl alcohol 0,00245-0,00250.Документ Напій яблучний (Патент України на винахід № 95397)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичНапій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »