Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 57
  • Ескіз
    Документ
    Композиція виготовлення шинок (Патент на винахід № 70678)
    (2004) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Мисюра, Юлія Миколаївна; Мусієнко, Ігор Васильович
    Розроблено композицію для виготовлення шинок, що містить яловичину, сіль, хлорид калію, прянощі, нітрит натрію, пірофосфат (Е 450), або дифосфат (Е 450), воду, яка відрізняється тим, що додатково містить рослинну білкову добавку, карагенан, модифікований крохмаль при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: Технічний результат. Даний винахід дозволяє розширити асортимент шинок з яловичини, а також отримати дієтичний продукт. A composition for the manufacture of hams containing beef , salt, potassium chloride , spices, sodium nitrite, pyrophosphate (E 450) or diphosphate (E 450) , water, wherein further comprising a vegetable protein supplement, carrageenan , modified starch in following ratio of components , wt. %: The technical result. The present invention allows to extend the range of hams beef, and get dietary products .
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва білкового стабілізатора (Патент на винахід № 69182)
    (2004) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Шевченко, Юрій Сергійович
    Розроблено спосіб виробництва білкового стабілізатора, який включає очищення, знежирення вихідної сировини, варіння, подрібнення на вовчку, гомогенізацію, охолодження, який відрізняється тим, що як вихідну сировину використовують яловичий рубець, варіння проводять протягом 2-4 годин, перед гомогенізацією додають бульйон в кількості 95 - 100%. Технічний результат. Отримання білкового стабілізатора з високими технологічними показниками (зокрема, пластичною структурою, високою вологоутримуючою здатністю та приємним смаком) при мінімальних енергозатратах. A method of producing a protein stabilizer, which includes cleaning , degreasing of raw materials, melting , grinding on Vovchka, homogenization , cooling , characterized in that the feedstock used beef tripe , melting was carried out for 2-4 hours before homogenization is added in an amount of broth 95 - 100 %. The technical result. Getting protein stabilizer with high technological parameters (including plastic structure, high water-retaining capacity and good tasting) with minimum energy consumption.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва продуктів з яловичини (Патент на винахід № 37645)
    (2001) Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Гапченко, Наталія Олегівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Шевченко, Юрій Сергійович
    Розроблено спосіб виробництва продуктів з яловичини, який передбачає підготовку м’ясної сировини, подрібнення, соління, механічне оброблення, формування і термічну обробку, який відрізняється тим, що на стадії механічного оброблення додається екструзійна квасоля в кількості 2-4 % до маси основної сировини. Технічний результат: продукти з яловичини, виготовлені з використанням екструзійної квасолі можна віднести до продуктів харчування профілактичного призначення зі зменшеною калорійністю. A method of production of beef products , which includes the preparation of raw meat, grinding, salting, machining , forming and heat treatment , wherein in step extrusion machining is added to beans in an amount of 2-4% by weight of the main raw material . Technical result: beef products produced using extrusion beans can be attributed to food prophylactic with a reduced calorie.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення водо- та жиропоглинаючої здатності продуктів (Патент на винахід № 29907)
    (2000) Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Сербова, Марія Іванівна
    Розроблено спосіб визначення стабільності м’ясних емульсій, який включає початкове зважування проби, витримування зануреної у рідку фазу проби, який відрізняється тим, що пробу розміщують у приладі для набухання, витримування проводять до максимальних показників індикатора потім проводять розрахунок за формулою. Технічний результат: при використанні цього способу можна визначити початкову та кінцеву стадію процесу, а також запобігти великій похибці у результаті вимірювання. A method of determining stability of meat emulsions comprising an initial weighting sample holding submerged in the liquid phase samples , characterized in that the sample is placed in gear to raise , hold to hold the maximum performance indicator calculation is then carried out as follows . The technical result : when using this method to determine the initial and final stage of the process and prevent the resulting high level of accuracy of measurement.
  • Ескіз
    Документ
    Січені напівфабрикати на основі рибної сировини з цистозірою (Патент на корисну модель № 37823)
    (2008) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Проява, Катерина Миколаївна; Самойленко, Лариса Василівна
    Розроблено січені напівфабрикати на основі рибної сировини з цистозірою, що містять фарш рибний, фарш курячий, пробуджені зернопродукти, картоплю сиру, цибулю, моркву, яйця, масло вершкове, воду, сіль, перець чорний мелений, які відрізняються тим, що додатково містять морські водорості цистозіра чорноморська. Developed on the basis of semi-finished products made of logs of raw fish with tsystosira, containing minced fish, minced chicken, awakened their products, raw potatoes, onions, carrots, eggs, butter, water, salt, ground black pepper, which are characterized in that it further contains seaweed tsystosira Black Sea.
  • Ескіз
    Документ
    Січені напівфабрикати на основі рибної сировини з фукусом (Патент на корисну модель № 37460)
    (2008) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Проява, Катерина Миколаївна
    Розроблено січені напівфабрикати на основі рибної сировини з фукусом, які містять фарш рибний, фарш курячий, пробуджені зернопродукти, картоплю сиру, цибулю, моркву, яйця, масло вершкове, воду, сіль, перець чорний мелений, які відрізняються тим, що додатково вносяться морські водорості фукус. Developed on the basis of semi-finished products made of logs of raw fish of fukus containing minced fish, minced chicken, awakened their products, raw potatoes, onions, carrots, eggs, butter, water, salt, ground black pepper, which are characterized in that it further made seaweed fucus.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва фаршевих консервів (Деклараційний патент на винахід № 70671)
    (2004) Пасічний, Василь Миколайович; Сабадаш, Петро Миколайович; Жук, Ігор Зіновієвич; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна
    Розроблено спосіб виробництва фаршевих консервів, який відрізняється тим, що на стадії підготовки основної сировини м’ясна сировина та підготовлений білково-жировий стабілізатор подрібнюються на вовчку з подальшим складанням і подрібненням фаршу в кутері, під час якого вносять функціональні добавки і спеції. A method of production of minced canned food, which is characterized by the fact that at the stage of the main raw meat raw and prepared protein and fat stabilizer is ground in a meat grinder with further preparation and grinding meat cutter in, during which make functional additives and spices.
  • Ескіз
    Документ
    Рибні тюфтельки з цистозірою (Патент на корисну модель № 44243)
    (2009) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Зінченко, Ольга Олександрівна
    Розроблено рибні тюфтельки з цистозірою, які включають котлетну масу з риби, хліб пшеничний, цибулю ріпчасту свіжу, молоко, сіль, перець чорний мелений, які відрізняються тим, що додатково вносяться зернопродукт пробуджений ячмінний, яйця, масло вершкове, цибуля ріпчаста пасерована, вода та морські водорості цистозіра чорноморська. Developed fish noisettes containing fish cutlet mass of bread, fresh onion, milk, salt, ground black pepper, characterized in that it further comprises barleygrainproduct, eggs, butter, fried onion, water and water-plants black sea tsystoziru.
  • Ескіз
    Документ
    Рибні тюфтельки з фукусом (Патент на корисну модель №44242)
    (2009) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Зінченко, Ольга Олександрівна
    Розроблено рибні тюфтельки з фукусом, які включають котлетну масу з риби, хліб пшеничний, цибулю ріпчасту свіжу, молоко, сіль, перець чорний мелений, які відрізняються тим, що додатково вносяться зернопродукт пробуджений ячмінний, яйця, масло вершкове, цибуля ріпчаста пасерована, вода та морські водорості фукус. Developed fish noisettes, containing fish cutlet mass of bread, fresh onion, milk, salt, ground black pepper, characterized in that it further comprises barleygrainproduct, eggs, butter, fried onion, water and water-plants fucus.
  • Ескіз
    Документ
    М'ясні тюфтельки з фукусом (Патент на корисну модель №43717)
    (2009) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Зінченко, Ольга Олександрівна
    Розроблено м'ясні тюфтельки з фукусом, які включають м'ясо подрібнене, воду, крупу рисову, цибулю ріпчасту пасеровану, сіль, перець чорний мелений, які відрізняються тим, що як м'ясо використовують м'ясо куряче та свинину напівжирну, а додатково вносятьзернопродукт пробуджений ячмінний, яйця, масло вершкове, цибулю ріпчасту свіжу та морську водорість фукус. Developed meat noisettes containing minced meat, rice groats, fried onion, salt, ground black pepper, characterized in that it as meat contains chicken meat and pork bold and additionally contains barley grainproduct, eggs , butter, onion fresh and water-plants fucus.