Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 187
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання сиру м’якого з козиного молока (Патент України на винахід № 126521)
    (2019) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Корольчук, Ірина Миколаївна; Скрипник, Олексій Вікторович
    Винахід стосується способу отримання м'якого сиру, що включає використання як молочної основи молока козиного незбираного, яке піддають зсіданню під дією сичужного ферменту, а також додають до молока кальцій хлористий та закваску чистих культур молочнокислих мікроорганізмів, причому додатково в козине молоко додають прянощі, такі як куркума або імбир, або гуньба сінна.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва масляної пасти (Патент України на винахід № 125303)
    (2022) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пасічний, Василь Миколайович; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Яценко, Ольга Володимирівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Миколів, Іван Михайлович
    Винахід стосується способу виробництва масляної пасти, який включає отримання високожирних вершків, їх нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, при якому проводять отеплення отриманого вершкового масла шляхом термостатування при температурі 20-24 °C до досягнення температури всередині моноліту вершкового масла 10-12 °C, причому процес приготування стабілізаційної композиції для масляної пасти проводять змішуванням сухих компонентів із попередньо підігрітим до температури 38-42 °C знежиреним молоком або маслянкою, або молочною сироваткою, після чого суміш нагрівають при постійному перемішуванні до температури 78-82 °C, а потім охолоджують до температури 18-22 °C, фільтрують і доохолоджують до температури 10-12 °C, потім проводять внесення стабілізаційної композиції для масляної пасти в отримане вершкове масло, механічну обробку протягом 10-14 хв при температурі 20-24 °C, фасування, термостатування масляної пасти при температурі 0-5 °C протягом 24-72 год.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці (Патент на винахід № 124540)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків в упаковці, включає розміщення продуктів у ній, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого UA 124540 C2 6 сорту та герметизацію упаковки. Упаковка являє собою зовнішню та внутрішню упаковку, зовнішню упаковку виконують у вигляді металевої банки циліндричної форми з капроновою кришкою, всередині якої розміщено яблучні снеки, запаковані в плівку, яка є внутрішньою упаковкою, видалення повітря здійснюють з внутрішньої упаковки за допомогою вакууму. Об'єм цієї упаковки заповнюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %, та розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, при цьому банку виконують з тонкої білої жерсті товщиною 0,2-0,5 мм, яку з внутрішньої сторони покривають шаром лаку, а плівка має від 2 до 10 шарів і містить в своєму складі алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків (Патент на винахід № 124390)
    (2020) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків включає розміщення продуктів в упаковці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію упаковки. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %. В упаковці розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, а упаковку виконують з комбінованої плівки, в складі якої міститься поліетилентерефталат, алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Прямотечійно-плівковий випарний апарат
    (2020) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Прямотечійно-плівковий випарний апарат складається з розподільчої, парової та сокової камер, розподільчого пристрою cоку, кип'ятильних труб, патрубків підведення та відведення випарюваної рідини, патрубків підведення гріючої пари та відведення неконденсованих газів і конденсату та патрубка відведення вторинної пари. На поверхні кип'ятильних труб виконано гвинтову накатку. Розподільчий пристрій соку являє собою конусоподібну насадку з симетричними та тангенційно розташованими в його стінці отворами
  • Ескіз
    Документ
    Кутер-мішалка (патент на корисну модель №94934)
    (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014) Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Пащенко, Богдан Сергійович
    Кутер-мішалка складається з корпусу, діжі з місильними спіральними шнеками всередині, кутера, що під'єднаний до торця мішалки з ножами на приводному валу та торцевої кришки. Кришка мішалки та торцева кришка кутера приєднуються герметично та забезпечені системою вакуумування.
  • Ескіз
    Документ
    Дискова розпилювальна сушарка з жалюзійним розподіленням теплоносія (патент на корисну модель №148755)
    (2021) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Дискова розпилювальна сушарка містить сушильну башту, розпилювальний диск, трубопровід для виведення частини відпрацьованого повітря, підвід теплоносія, тангенційний підвід повітря в об'єм камери сушіння та вивантажувач готового продукту. В підвід теплоносія додатково встановлено розподіл з 12-ти жалюзі для регулювання кута вхідного повітря до розпилюючого факела.
  • Ескіз
    Документ
    Дискова розпилювальна сушарка (патент на корисну модель №139272)
    (2019) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович; Шемідько, Дмитро Олександрович
    Дискова розпилювальна сушарка містить підвід теплоносія, розпилювальний пристрій, вертикальний циліндричний корпус башти. Як підвід теплоносія встановлено тангенційну систему підведення сушильного агента, яка складається з чотирьох тангенційних підводів.
  • Ескіз
    Документ
    Комбінований ступінчастий сатуратор для цукрової промисловості (Патент на корисну модель №153748)
    (2023) Тимченко, Іван Вячеславович; Пономаренко, Віталій Васильович; Слюсенко, Андрій Михайлович; Люлька, Дмитро Миколайович; Лементар, Святослав Юрійович
  • Ескіз
    Документ
    Колонний дифузійний апарат (Патент на корисну модель № 154231)
    (2023) Люлька, Дмитро Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Слюсенко, Андрій Михайлович; Скопець, Владислав Віталійович