Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Сосиски консервовані (Патент на корисну модель № 122445)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Хорунжа, Тетяна Олегівна; Храпачов, Олег Вікторович; Рамік, Оксана Сергіївна; Пасічна, Світлана Петрівна; Костишин, Василь ДмитровичКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва м'ясних та м'ясомістких консервів. В основу корисної моделі поставлено задачу шляхом застосування більш дешевої та поширеної основної сировини, підвищити рентабельність виготовлення сосисок, зі збереженням високої якості, шляхом додавання до їх складу розробленої композиції, компенсувати смакові та поживні характеристики, а також зберегти харчову цінність. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of canned meat and meat. The utility model is based on the task of using cheaper and more common basic raw materials, increase the profitability of making sausages, while maintaining high quality, by adding to their composition the developed composition, compensate for taste and nutritional characteristics, and preserve nutritional value.Документ Спосіб підготовки бобових для м’ясо-рослинних консервів (Патент на корисну модель № 139157)(2019) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Ришканич, Роман Олександрович; Штельмах, Валерія Леонідівна; Святненко, Роман СергійовичКорисна модель належить харчової промисловості, а саме до м'ясної галузі – технології м'ясо-рослинних консервів. Поставлена задача вирішується тим, що для замочування застосовується попередньо підготовлена пом'якшена вода жорсткістю. Використання для замочування бобових попередньо пом'якшеної води зі зменшеним вмістом солей кальцію і магнію сприяє збільшенню поглинання вологи, що сприяє підвищенню вологоутримуючої здатності білків квасолі і покращення технологічних характеристик готового продукту. The utility model belongs to the food industry, namely to the meat industry - the technology of canned meat and vegetables. The problem is solved by using pre-prepared softened water for soaking. The use of pre-softened water for soaking beans with a reduced content of calcium and magnesium salts increases the absorption of moisture, which increases the moisture retention capacity of bean proteins and improves the technological characteristics of the finished product.Документ Консерви других страв в соусі (Патент на корисну модель № 119280)(2017) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Бойченко, Марія Станіславівна; Грабаровський, Андрій Володимирович; Зубаха, Ірина СергіївнаКорисна модель належить до харчової промисловості, зокрема виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлена задача – розробити рецептуру консервів других страв в соусі, збагачених каротинами, підйому рівня тиреоїдних гормонів, нормалізувати кислотність в організмі людини, підвищити засвоюваність цих продуктів. The utility model belongs to the food industry, in particular the production of canned meat and meat. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for canned main dishes in a sauce enriched with carotene, raising the level of thyroid hormones, normalize the acidity in the human body, increase the digestibility of these products.Документ Консерви других страв з овочевими добавками (Патент на винахід № 104379)(2013) Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Іжевська, Діана АнатоліївнаРозроблено консерви других страв з овочевими добавками, які містять м'ясну сировину, цибулю ріпчасту, олію або жир для обсмажування, томатну пасту 30 %-ву, часник, борошно пшеничне, сіль кухонну, перець чорний мелений, кріп, воду, які відрізняються тим, що додатково містять моркву, гарбуз, корінь селери. Have been developed canned food of second dishes with vegetable supplements that contain raw meat materials, onion, butter or oil for frying, tomato paste of 30%, garlic, wheat flour, salt, ground black pepper, dill, water, wherein additionally include carrots, pumpkin, celery.Документ Спосіб виробництва фаршевих консервів (Деклараційний патент на винахід № 70671)(2004) Пасічний, Василь Миколайович; Сабадаш, Петро Миколайович; Жук, Ігор Зіновієвич; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаРозроблено спосіб виробництва фаршевих консервів, який відрізняється тим, що на стадії підготовки основної сировини м’ясна сировина та підготовлений білково-жировий стабілізатор подрібнюються на вовчку з подальшим складанням і подрібненням фаршу в кутері, під час якого вносять функціональні добавки і спеції. A method of production of minced canned food, which is characterized by the fact that at the stage of the main raw meat raw and prepared protein and fat stabilizer is ground in a meat grinder with further preparation and grinding meat cutter in, during which make functional additives and spices.Документ Консерви других страв з грибами бланшованими (Патент на корисну модель № 82952)(2013) Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Іжевська, Діана АнатоліївнаВ основу корисної моделі поставлена задача - розроблення рецептури консервів других страв з грибами бланшованими з використанням грибної сировини для збагачення продуктів харчовими волокнами, вітамінами, калієм, фосфором і залізом, цінними і необхідними організму, також міддю, йодом, марганцем - мікроелементами, дуже важливими для обміну речовин. The basis of the utility model given the task - developing recipes main dishes with canned mushrooms blanched using mushroom raw materials for fortification of dietary fiber, vitamins, potassium, phosphorus and iron, valuable and necessary body as copper, iodine, manganese - trace elements, it is important to metabolism.