Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 34
  • Ескіз
    Документ
    Фарш для виробництва кулінарних мясо-рослинних напівфабрикатів (Патент на винахід № 108003 UA)
    (2015) Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Коломієць, Наталія Сергіївна; Каліцун, Марта Володимирівна; Хоменко, Олеся Михайлівна
    Винахід належить до виробництва кулінарних м'ясо-рослинних напівфабрикатів, зокрема фаршу, який містить м'ясо куряче механічного дообвалювання, картоплю варену, меланж, крупу манну, цибулю ріпчасту свіжу, сухарі панірувальні, сіль кухонну, перець чорний мелений, причому фарш додатково містить сочевицю гідратовану 1:3. The invention relates to the production of culinary meat-vegetable semi-finished products, in particular minced meat, which contains mechanically deboned chicken meat, boiled potatoes, melange, semolina, fresh onion, breadcrumbs, table salt, ground black pepper, and the minced meat additionally contains lentils hydrated 1:3.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки бобових для м’ясо-рослинних консервів (Патент на корисну модель № 139157)
    (2019) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Ришканич, Роман Олександрович; Штельмах, Валерія Леонідівна; Святненко, Роман Сергійович
    Корисна модель належить харчової промисловості, а саме до м'ясної галузі – технології м'ясо-рослинних консервів. Поставлена задача вирішується тим, що для замочування застосовується попередньо підготовлена пом'якшена вода жорсткістю. Використання для замочування бобових попередньо пом'якшеної води зі зменшеним вмістом солей кальцію і магнію сприяє збільшенню поглинання вологи, що сприяє підвищенню вологоутримуючої здатності білків квасолі і покращення технологічних характеристик готового продукту. The utility model belongs to the food industry, namely to the meat industry - the technology of canned meat and vegetables. The problem is solved by using pre-prepared softened water for soaking. The use of pre-softened water for soaking beans with a reduced content of calcium and magnesium salts increases the absorption of moisture, which increases the moisture retention capacity of bean proteins and improves the technological characteristics of the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    М'ясовмісні напівфабрикати посічені «Путивльські» (Патент на корисну модель № 138606)
    (2019) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович; Жаровський, Борис Борисович
    Корисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до м'ясної промисловості, та може бути використана при виробництві продуктів для загального харчування. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясомістких посічених напівфабрикатів загального харчування та низькою собівартістю, які мають високу харчову та біологічну цінність, органолептичні та споживчі характеристики, збалансовані за вмістом повноцінних білків. The utility model belongs to the food industry, namely the meat industry, and can be used in the production of food products. The utility model is based on the task of developing meat-containing cut semi-finished products of general nutrition and low cost, which have high nutritional and biological value, organoleptic and consumer characteristics, balanced in terms of content of complete proteins.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясовмісні котлети «Ганнівські» (Патент на корисну модель № 138605)
    (2019) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович; Будницька, Ганна Олександрівна; Понпа, Валентина Володимирівна
    Корисна модель належить до галузі харчової промисловості, а саме до м'ясної промисловості, та може бути використана при виробництві продуктів для загального харчування. Найбільш близькими за технічною суттю та досягнутим результатом є м'ясовмісні напівфабрикати посічені "Ярославські", що містять м'ясо качки обвалене, м'ясо карася сріблястого, хліб пшеничний, панірувальні сухарі, цибулю ріпчасту, яйця та спеції. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісних посічених напівфабрикатів загального харчування та з низькою собівартістю, які мають високу харчову та біологічну цінність, органолептичні та споживчі характеристики, збалансовані за вмістом повноцінних білків. The utility model belongs to the food industry, namely the meat industry, and can be used in the production of food products. The closest in technical essence and achieved result are meat-containing semi-finished products cut "Yaroslavsky", containing boiled duck meat, silver carp meat, wheat bread, breadcrumbs, onions, eggs and spices. The utility model is based on the task of developing meat-containing cut semi-finished products of general nutrition and with low cost, which have high nutritional and biological value, organoleptic and consumer characteristics, balanced in terms of content of complete proteins.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясомістка напівкопчена ковбаса з м’ясом качки пекінської (Патент на корисну модель № 133197)
    (2019) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович; Вертелецька, Наталія Павлівна
    Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме – до виробництва напівкопчених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясомісткої напівкопченої ковбаси з м'яса качки пекінської з використанням додаткових джерел білків тваринного і рослинного походження та за рахунок переробки вторинної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів зі збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of semi-smoked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing semi-smoked sausage from рeking duck meat using additional sources of animal and vegetable proteins and by processing secondary raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясовмісні сардельки з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину (Патент на корисну модель № 130387)
    (2018) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович
    Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме - до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісних сардельок з добавкою екстракту розмарину, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing sausages with the addition of rosemary extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясовмісна варено-копчена ковбаса з м’ясом качки мускусної і екстрактом розмарину (Патент на корисну модель № 130071)
    (2018) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович
    Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме – до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної варено-копченої ковбаси, з добавкою екстракту розмарину, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювального та мікробіологічного псування виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked-smoked sausage, with the addition of rosemary extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясовмісна варено-копчена ковбаса з м’ясом качки мускусної (Патент на корисну модель № 124222)
    (2018) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович
    Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної варено-копченої ковбаси з м'яса качки мускусної з використанням додаткових джерел білків тваринного і рослинного походження та за рахунок переробки вторинної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів зі збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked-smoked sausage from musk duck meat using additional sources of animal and vegetable proteins and by processing secondary raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясовмісні сардельки з м’ясом качки мускусної (Патент на корисну модель № 124221)
    (2018) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович
    Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме - до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісних сардельок з м'яса качки мускусної з використанням додаткових джерел білків тваринного і рослинного походження та за рахунок переробки вторинної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів зі збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing sausages from musk duck meat using additional sources of animal and vegetable proteins and by processing secondary raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.
  • Ескіз
    Документ
    М’ясовмісна варено-копчена ковбаса з м’ясом качки мускусної (Патент на винахід № 119925)
    (2019) Божко, Наталія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Тищенко, Василь Іванович
    Винахід належить до харчової промисловості і може бути використаний для виробництва ковбасних виробів. В основу винаходу поставлена задача розробки м'ясовмісної варено-копченої ковбаси з м'яса качки мускусної з використанням додаткових джерел білків тваринного і рослинного походження та за рахунок переробки вторинної сировини, яка забезпечувала б одержання нових виробів зі збалансованим складом поживних речовин. The invention relates to the food industry and can be used for the production of sausages. The invention is based on the problem of developing meat-containing cooked-smoked sausage from musk duck meat using additional sources of animal and vegetable proteins and by processing secondary raw materials, which would provide new products with a balanced composition of nutrients.