Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 31
  • Ескіз
    Документ
    Хліб м’ясний комбінованого складу (Патент на корисну модель № 134977)
    (2019) Гончаров, Георгій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Юшко, Марія Ігорівна; Холод, Артем Михайлович; Толюпа, Тетяна Іванівна
    Корисна модель належить до харчової промисловості, може бути використана для виробництва м'ясних хлібів для спеціального та громадського харчування. В основу корисної моделі поставлена задача розроблення рецептури м'ясних хлібів з використанням смакових і функціонально-технологічних інгредієнтів для підвищення харчової цінності та високих показників, а також збільшення вмісту мінеральних речовин та покращення малюнку на розрізі за рахунок додавання до рецептури гарбузового насіння. The utility model belongs to the food industry, can be used for production of meat loaves for special and public catering. The utility model is based on the task of developing the recipe of meat loaves using flavoring and functional-technological ingredients to increase the nutritional value and high performance, as well as increase the mineral content and improve the cut pattern by adding pumpkin seeds to the recipe.
  • Ескіз
    Документ
    Загортаючий робочий орган картоплесадильної машини (Патент на корисну модель № 111899)
    (2016) Артеменко, Дмитро Юрійович; Бєляєв, Юрій Борисович; Онопа, Володимир Анатолійович; Скриннік, Станіслав Станіславович
    Корисна модель належить до галузі сільськогосподарського виробництва, зокрема до робочих органів картоплесадильних машин, і може бути використана на їхніх посадочних секціях при посадці картоплі.
  • Ескіз
    Документ
    Система керування процесом переробки сировини (Патент на корисну модель № 24300)
    (2007) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Система керування процесом переробки сировини, до якої входять регулюючі пристрої, які підтримують в заданих межах параметри якісних показників непрямими методами керування, матеріального балансу, температурного режиму, навантаження апарата, яка відрізняється тим, що додатково містить підсистему підтримки прийняття рішень, що складається з людино-машинного інтерфейсу, для введення даних про якісні показники, стан та умови зберігання прийнятої сировини, та блоків оцінки стану сировини, прогнозування зміни якісних показників сировини при її зберіганні, корекції умов ведення технологічного процесу переробки сировини з врахуванням якісних показників сировини, продуктів і напівпродуктів, а також витрати матеріальних і енергетичних ресурсів. The control system of the processing of raw materials, which includes control devices which support options to set limits quality indicators of indirect methods of management, material balance, temperature, load device, wherein further comprising decision support subsystem, consisting of human- machine interface for entering data on quality indicators, status and storage conditions adopted raw and blocks the assessment of raw materials, forecasting changes in quality indicators of raw materials in its possession, corrections of terms of conduct of technological process of processing of raw material taking into account the quality indexes of raw material, products and полупродуктов, and also expense of material and power resources.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб автоматичного регулювання процесу затирання солоду (Патент на корисну модель № 105126)
    (2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Гученко, Ярослав Володимирович
    Спосіб автоматичного регулювання процесу затирання солоду передбачає визначення ступеня оцукрення в оцукрювачі, температури в змішувачі води, температури в оцукрювачі, витрати подрібненого солоду, що надходить в змішувач, витрати теплої води, змінювання подачі холодної води в змішувач води, змінювання подачі теплої води в змішувач, змінювання подачі пари в теплообмінник оцукрювача. Додатково вимірюється якість подрібненого солоду і на основі інформації про якість подрібненого солоду і ступеня оцукрення солоду в оцукрювачі, температури води в змішувачі води, температури в оцукрювачі, витрати подрібненого солоду, витрати теплої води здійснюється її фазифікація і нечіткі значення технологічних параметрів піддаються аналізу на основі знань із бази знань і за виявленими характерними ознаками сировини та продукції здійснюється інтелектуальний пошук оптимальних рішень, які після дефазифікації змінюють положення виконавчих механізмів подачі холодної води в змішувач води, подачі теплої поди в змішувач та подачі пари у теплообмінник оцукрювача. Method of automatic regulation of mashing malt involves determining the degree saccharification process, temperature in mixing water temperature in saccharification process, costs crushed malt coming into the mixer, the cost of warm water, changing supply cold water faucet water, changing supply hot water to the faucet, changing the steam in the heat exchanger saccharification process. Additional measured quality crushed malt and based on information on the quality of the crushed malt and degree otsukrennya malt saccharification process, water temperature and mixing water temperature in saccharification process, costs crushed malt consumption of warm water made its phasing and fuzzy process parameters are analyzed on the basis of knowledge a knowledge base and identified by the characteristics of raw materials and products made intelligent search for optimal solutions that defuzzification after changing position actuators cold water supply to the faucet water supply pods warm the mixer and steam in a heat exchanger saccharification process.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб інтелектуального керування процесом випічки подового хліба на основі кваліметричних моделей (Патент на корисну модель № 103533)
    (2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Паньков, Дмитро Васильович
    Спосіб інтелектуального керування процесом випічки подового хліба на основі кваліметричних моделей, що включає вимірювання вологості в зоні зволоження і температур в зоні зволоження, першій та другій зонах випічки, регулювання температур шляхом подачі продуктів згорання в зону зволоження, першу та другу зони випічки, регулювання вологості шляхом подачі пари в зону зволоження, причому додатково вимірюється пропеченість м'якушки виробу, маса виробу, об'єм виробу, висота виробу, діаметр виробу, колір скоринки виробу, на основі отриманої поточної інформації проводиться ідентифікація математичної кваліметричної моделі, яка вибирається із бази знань залежно від асортименту виробу, що випікається, потім з отриманої математичної кваліметричної моделі проводиться оптимізація якості продукції шляхом корекції технологічного режиму через змінювання подачі пари в зону зволоження, витрати продуктів згорання в зону зволоження, першу та другу зони випічки, швидкості руху поду хлібопекарської печі. A method of intelligent control baking process hearth bread based quality measurement models, including the measurement of humidity in the humidification zone and the temperature in the moistening zone, the first and second zones baking temperature control by supplying the combustion products in the wetting zone, the first and second baking zone, humidity control by feeding steam humidification zone, and further measured-baked crumb products, mass products, the volume of products, product height, diameter of the product, the color of the crust of the product on the basis of current information the identification of mathematical quality measurement model, which is selected from the knowledge base, depending on the product range, that is baked, then from the resulting mathematical model quality measurement product quality optimization is performed by the correction process mode through a change in the steam moistening zone, the combustion products flow into the moistening zone, the first zone and the second baking, the baking speed of the hearth furnace.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб інтелектуального синергетичного регулювання процесу затирання солоду (Патент на корисну модель № 103580)
    (2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Чернецький, Микола Володимирович
    Спосіб інтелектуального синергетичного регулювання процесу затирання солоду включає визначення ступеню оцукрення солоду, регулювання температури в заторному апараті, дозування кількості води у відношенні до кількості солоду. Контролюють густину затору, на основі заданого сорту пива та оцінок якості сировини формують за допомогою бази знань математичну кінетичну модель, параметри якої уточнюються під час процесу затирання солоду в залежності від температури, густини та ступеню оцукрення затору, в подальшому здійснюється синергетичний синтез атракторів в фазовому просторі параметрів як областей оптимальних режимів на кожній стадії процесу затирання солоду, на підставі яких формуються завдання регуляторам гідромодуля, температури та тривалості періодів виробничого циклу, які змінюють відповідно подачу солоду, води та пари в заторний апарат і здійснюють передачу сусла на його варку. Predictive method synergistic regulation mashing process involves determining the degree of saccharification of malt, mashing temperature adjustment unit dosing the amount of water in relation to amount of malt. Control mash density based on a predetermined beers and raw material quality estimates is formed using the knowledge base mathematical kinetic model wherein the parameters are specified during mashing, depending on the temperature, density and degree of saccharification of the mash subsequently carried synergistic synthesis attractors in the phase space of parameters as the areas of optimal conditions at each stage of mashing process, on the basis of which formed task duty of water regulators, temperature and duration of cycle periods that is changed in accordance malt feed, steam and water into the mash unit and transmit it to the brew wort.
  • Ескіз
    Документ
    Адаптивний інтелектуальний фільтр (Патент на корисну модель № 103534)
    (2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Новаковська, Наталія Генадіївна; Гетьман, Ярослав Віталійович
    Адаптивний інтелектуальний фільтр включає аналогово-цифровий перетворювач, блок прямого вейвлет-перетворення, блок зворотного вейвлет- перетворення, причому анологово-цифровий перетворювач послідовно з'єднаний із сегментатором, блоком прямого вейвлет-перетворення, блоком оцінки якості апроксимації, блоком вибору базисних вейвлетів та базою знань, яка під'єднана до аналогово-цифрового перетворювача та блока трешолдингу, причому блок трешолдингу послідовно з'єднаний з блоком зворотного вейвлет-перетворення, аналізатором Херста шумової компоненти і оптимізатором, а вихід сегментатора під'єднаний до аналізатора Херста шумової компоненти, з блоком трешолдингу з'єднаний вихід оптимізатора, і блок прямого вейвлет-перетворення з'єднаний з блоком вибору базисних вейвлетів, зв'язаного із сегментатором. The adaptive predictive filter comprises an analog to digital converter, block forward wavelet transform, an inverse wavelet transform, and anologovo-digital converter is connected in series with the segmenter, block forward wavelet transform block approximation quality estimation selection unit basis of wavelets and a knowledge base, which is connected to the analogovo-digital converter and unit tresholdingu, and tresholdingu unit is connected in series with an inverse wavelet transform analyzer Hurst noise components and optimizer, and segmenter output is connected to the analyzer Hurst noise component, a unit tresholdingu connected to the output of the optimizer, and the block directly wavelet transform is connected to the block selection basis wavelets associated with the segmenter.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб автоматичного керування брагоректифікаційною установкою (Патент на корисну модель № 103724)
    (2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Новаковська, Наталія Генадіївна; Кучер, Андрій Євгенович
    Спосіб автоматичного керування брагоректифікаційною установкою передбачає регулювання тиску низу та верху в колонах брагоректифікаціної установки, регулювання подачі бражки в бражну колону, регулювання витрати бражного дистиляту в епюраційну колону, регулювання витрати епюрату в ректифікаційну колону, регулювання відбору спирту-ректифікату, стабілізацію рівня в колонах брагоректифікаційної установки, вимірювання міцності спирту- ректифікату, вимірювання температури бражки. При цьому, додатково вимірюють температуру на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки, міцність бражки, міцність бражного дистиляту, міцність епюрату, на основі інформації про витрати пари в кожну колону брагоректифікаційної установки, витрату бражки, витрату бражного дистиляту, витрату епюрату, витрату спирту-ректифікату, температуру бражки, температур на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки проводять ідентифікацію математичних моделей, які зв'язують критерії оптимальності - міцності бражного дистиляту, епюрату, спирту-ректифікату, продуктивності колон брагоректифікаційної установки та втрат спирту в кожній колоні брагоректифікаційної установки від режимних параметрів - температури бражки, температур на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки, витрат пари в кожну колону брагоректифікаційної установки, витрат бражки, бражного дистиляту, епюрату, спирту-ректифікату, і на базі отриманих математичних моделей обчислюються міжкритеріальні інтенсивності взаємодії, за якими проводять класифікацію ситуаційних конфліктів, і у випадку виникнення конфлікту антагоністичного характеру здійснюють коригування технологічних режимів шляхом зміни завдання регуляторам тиску низу та верху в колонах, регулятору подачі бражки в бражну колону, регулятору витрати бражного дистиляту в епюраційну колону, регулятору витрати епюрату в ректифікаційну колону, регулятору відбору спирту-ректифікату, регуляторам рівня в колонах брагоректифікаційної установки, переводячи ситуаційний конфлікт в неантагоністичну форму. A method for automatically setting control brewdistillation plant provides for the regulation of pressure from above and below in the columns brewdistillation plant, feeding mash adjustment in the mash column, regulation mash distillate flow in epuration column, regulation epyurata flow into the distillation column, control the selection of rectified alcohol level stabilization in the columns brewdistillation plant measuring fortress alcohol, measuring the temperature of the mash. At the same time, additional measure the temperature on the control plates columns brewdistillation plant mash fortress castle mash distillate epyurata fortress, based on information about spending a couple in each column brewdistillation plant, consumption of mash, consumption mash distillate consumption epyurata, consumption of alcohol rectified , the mash temperature, the temperature on the control plates columns brewdistillation plant carried out the identification of mathematical models linking optimality criteria - fortress mash distillate epyurata, alcohol, performance, installation and columns brewdistillation plant alcohol losses in each column brewdistillation plant of regime parameters - the mash temperature, temperature on control plates columns brewdistillation plant, steam flow into each column brewdistillation plant mash costs mash distillate epyurata, rectified alcohol, and on the basis of the obtained mathematical models calculated between the criteria intensity of interaction in which the classification of situational conflicts, and in the event of conflict antagonistic carry out adjustment of technological modes by changing the setting regulators pressure from above and below in the columns, the regulator supplying the mash in the mash column, flow controller mash distillate epuration column, flow controller epyurata in the distillation column, the controller selection rectified alcohol level controls in the columns brewdistillation plant , translating situational conflict in the form of nonantagonistic.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста (Патент на корисну модель № 103987)
    (2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана Сергіївна; Заєць, Ігор Миколайович
    Спосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста включає вимірювання окисно-відновного потенціалу тіста, вологості тіста, витрати борошна і рідких інгредієнтів, змінювання подачі борошна та рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. Додатково вимірюють витрату вибродженого тіста, питому роботу, виконану при замісі тіста, регулюють температуру тіста. На основі поточних даних вимірювань уточнюють параметри математичних моделей, що зв'язують критерії оптимальності втрат сухих речовин борошна при приготуванні тіста, продуктивності агрегату для приготування тіста та окисно-відновного потенціалу тіста із температурою тіста, питомою роботою, виконаною при замісі тіста, вологістю тіста, витратою борошна, витратою рідких інгредієнтів, витратою вибродженого тіста. На основі уточнених моделей класифікують ситуації, на підставі чого визначається ситуаційна пріоритетність критеріїв оптимальності і проводиться багатокритеріальна оптимізація за схемою компромісів Парето, за результатами якої змінюють завдання регулятору температури тіста та подачу борошна і рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. A method of multipurpose automatic control process preparation dough comprises measuring the redox potential of the test, humidity test, and meal expenses liquid ingredients, changes feed flour and liquid ingredients in a dough mixer. Additionally fermented dough measured flow test, the specific work carried out by kneading the dough, regulate the temperature of the test. On the basis of current data measurements specify the parameters of mathematical models linking the criteria of optimality loss of dry matter of flour in the preparation of the dough, the performance of the unit for the preparation of dough and redox test capacity test temperature, the specific work carried out by kneading the dough, the dough moisture, consumption of flour, consumption of liquid ingredients, consumption fermented dough. On the basis of the specified models classify the situation, on the basis of which is determined by the situational priority optimality criteria and carried out multi-criteria optimization scheme Pareto compromise, the results of which change the setting regulator test temperature and supply of flour and liquid ingredients in the dough mixer.
  • Ескіз
    Документ
    Система нечіткого керування технологічним об'єктом (Патент на корисну модель № 103582)
    (2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Сюмаченко, Дмитро Миколайович
    Система нечіткого керування технологічним об'єктом містить об'єкт керування, вихід якого зв'язаний з блоком порівняння, який під'єднаний до входу багатопараметричного регулятора, що включає пропорційну, інтегральну, диференційну, диференційну складову другого порядку та третього порядку, і вихід якого з'єднаний з блоком нечіткої логіки, що зв'язана з входом об'єкта керування. Вихід об'єкта керування послідовно з'єднаний з ідентифікатором запізнення, блоком визначення нечіткої тенденції та блоком нечіткої логіки, до входу якого під'єднаний вихід блока лінгвістичних правил, що зв'язаний із вейвлет-аналізатором збурень. Fuzzy control system of technological object contains the object control output is associated with the block comparison, which is connected to the input of multi controller that includes a proportional, integral, differential, differential component of the second-order and third-order, and whose output coupled with the power of fuzzy logic, which is connected to the input control object. Output control object identifier consistently connected to delay block definition fuzzy trend and fuzzy logic unit, which is connected to the input output block linguistic rules associated with the wavelet analyzer disturbances.