Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Склад суміші мікроорганізмів для виробництва йогурту (Патент на корисну модель № 83907)
    (2013) Воронцов, Олександр Олександрович; Діжевська, Вікторія Сергіївна
    Склад суміші мікроорганізмів для виробництва йогурту, що включає Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, який відрізняється тим, що додатково містить Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacterium acidophilum з наступним співвідношенням культур, мас. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25 Lactobacillus plantarem 12,5-11 Lactobacillus casei 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5. The composition of the mixture of microorganisms for the production of yogurt, including Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, wherein further comprising Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacterium acidophilum with the following ratios cultures masses. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25 Lactobacillus plantarem 12,5-11 Lactobacillus casei 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5.
  • Ескіз
    Документ
    Склад суміші мікроорганізмів для виробництва кисломолочних продуктів дитячого харчування (Патент на корисну модель № 84515)
    (2013) Воронцов, Олександр Олександрович; Кадієвська, Ірина Анатоліївна
    Склад суміші мікроорганізмів для виробництва кисломолочних продуктів дитячого харчування, що містить Streptococcus thermophiius, Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum, який відрізняється тим, що додатково містить Bifidobacterium longum, Bifidobacterium reuteri, Lactobacterium acidophilum в кількості мас. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25. Bifidobacterium longum 12,5-14 Bifidobacterium reuteri 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5 Composition of mixture of microorganisms is for the production of soul-milk child's food that contains stuffs Streptococcus of thermophiius, Lactobriumacte of derbrueckii subsp.bulgaricum, that differs in that additionally contains Bifidobacterium of longum, Bifidobacterium of reuteri, Lactobacterium of acidophilum in an amount the masses. %: Streptococcus thermophiius 50-55 Lactobriumacte derbrueckii subsp.bulgaricum 30-25. Bifidobacterium longum 12,5-14 Bifidobacterium reuteri 5-4,5 Lactobacterium acidophilum 2,5-1,5
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зброджування мелясного сусла (Патент на винахід № 49017)
    (2002) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Ткаченко, Алла Феодосіївна
    Спосіб відрізняється тим, що, на відміну від традиційних технологій, підкислення середовища здійснюють не внесенням мінеральної кислоти, а молочною кислотою, що накопичується молочнокислими бактеріями безпосередньо в суслі з наступною їх інактивацією перед спиртовим зброджуванням.
  • Ескіз
    Документ
    Штамм дрожжей Saccharomyces cerevisia, используемый для сбраживания квасного сусла при производстве кваса (Патент на изобретение № 3074)
    (1999) Якиревич, Лидия Михайловна; Прибыльский, Виталий Леонидович; Цед, Елена Алексеевна; Косминский, Геннадий Иванович
    Штамм дрожжей Saccharomyces cerevisia КМ-94 БИМ У-190 Д КНМИМ АНБ, который используется для сбраживания квасного сусла при производстве кваса.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння (Патент на винахід № 25211)
    (1998) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Григоров, Юрій Григорович; Конопольська, Катерина Василівна; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Косоголова, Людмила Олексіївна
    Спосіб виробництва безалкогольних напоїв бродіння включає приготування сусла, його зброджування культурами дріжджів та молочнокислих бактерій, охолодження, видалення мікроорганізмів, купажування з рецептурними інгредієнтами, відрізняється тим, що сусло готують на основі ячмінно-солодового екстракту.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва безалкогольного напою бродіння (Патент на винахід № 22805)
    (2002) Прибильський, Віталій Леонідович; Устименко, Петро Іванович
    1) Спосіб виробництва безалкогольного напою бродіння, що передбачає приготування сусла із сировини, його зброджування, відокремлення культури мікроорганізмів, що відрізняється тим, що в якості культури мікроорганізмів використовують штам Medusomyces gisevii V. 2) Спосіб за пунктом 1, який відрізняється тим, що в якості сировини використовують вуглекисловмісні концентрати. 3) Спосіб за будь-яким з пунктів 1, 2, відрізняється тим, що в якості сировини використовують настій лікарських рослин.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва квасу (Патент на винахiд № 24904)
    (1993) Прибильський, Віталій Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Підгорський, Валентин Степанович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Григоров, Юрій Григорович
    Спосіб виробництві квасу, який передбачає розмноження чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій, внесення їх доквасного сусла, зброджування його та купажування з рецептурними компонентами, який відрізняється тим, що з молочнокислих бактерій використовують штами. Streptococcusfaecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Method of producing kvass, which in volves propagation of pure cultures of yeast and lacticacid bacteria, making them kvas swort, fermentation and blending it with prescription components, where in that the use of lactic acid bacteria strains of Streptococcus faecium K77D and Lactobacillus plantarum AH 11/16.
  • Ескіз
    Документ
    Термотолерантний штам дріжджів Saccharomycescerevisia, який використовується для зброджування квасного сусла при виробництві квасу (Патент на корисну модель № 4051)
    (1994) Кисла, Любов Василівна; Маринченко, Віктор Опанасович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Колеснікова, Олена Євгенівна; Прибильський, Віталій Леонідович
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва квасу (Патент на винахід №2883)
    (1994) Прибильський, Віталій Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Кисла, Любов Василівна; Підгорський, Валентин Степанович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Палеха, Світлана Іванівна; Григоров, Юрій Григорович; Живаго, Людмила Михайлівна; Мельничук, Надія Олександрівна; Чередніченко, Віра Павлівна; Павлюк, Степан Іванович
    Спосіб виробництві квасу, який передбачає розмноження чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій, внесення їх в квасне сусло, зброджування його і купажування з рецептурними компонентами, що відрізняється тим, що з молочнокислих бактерій використовують штами Streptococcus faecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Streptococcus faecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Method of producing kvass, which involves propagation of pure cultures of yeast and lactic acid bacteria, making them kvass wort, fermentation and blending it with the prescription components, characterized in that the lactic acid bacteria strains used