Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 88
  • Ескіз
    Документ
    Пшеничний хліб підвищеної біологічної цінності (Патент на корисну модель № 141332)
    (2020) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Технологічний результат полягає у створенні рецептури хліба з підвищеним вмістом білку, біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, мінеральних сполук, харчових волокон, забезпеченні необхідних реологічних показників та смакових якостей хліба з оздоровчими властивостями і відповідно розширенні асортименту продуктів функціонального призначення.The technological result consists in creating a recipe for bread with an increased content of protein, biologically active substances, in particular vitamins, mineral compounds, dietary fibers, providing the necessary rheological indicators and taste qualities of bread with health-giving properties and, accordingly, expanding the assortment of functional products.
  • Ескіз
    Документ
    Пюре-напівфабрикат вишнево-буряковий ( Патент України на винахід № 120570)
    (2019) Ущаповський, Артем Олегович; Івчук, Надія Павлівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Винахід належить до харчової промисловості, конкретно стосується виготовлення напівфабрикату для виготовлення солодких страв у закладах ресторанного господарства. В основу винаходу поставлена задача створити новий вид пюре-напівфабрикату з підвищеним вмістом пектинових речовин, фенольних сполук, а також надати змогу зменшити кількість цукру при виробництві солодких страв. The invention relates to the food industry, specifically relates to the manufacture of semi-finished products for the manufacture of sweet dishes in restaurants. The invention is based on the task of creating a new type of puree-semi-finished product with a high content of pectin, phenolic compounds, as well as to reduce the amount of sugar in the production of sweet dishes.
  • Ескіз
    Документ
    Інуліновмісний сухий кавовий напій (Патент на корисну модель № 97857)
    (2015) Івчук, Надія Павлівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Інуліновмісний сухий кавовий напій містить висушені кореневища цикорію і кореневища кульбаби. Додатково використовуються висушені та обсмажені коренеплоди топінамбура та кореневища лопуха. Inulin-containing dry coffee drink contains dried root сichorium, and dandelion root. Additions are used of dried and oiled Jerusalem artichoke root and burdock root.
  • Ескіз
    Документ
    Інуліновмісний сухий кавовий напій (Патент на винахід № 111015)
    (2016) Івчук, Надія Павлівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Винахід належить до інуліновмісного сухого кавового напою, що містить висушені кореневища цикорію і кореневища кульбаби. Додатково використовують висушені та обсмажені коренеплоди топінамбура та кореневища лопуха.
  • Ескіз
    Документ
    Безглютеновий бісквітний напівфабрикат оздоровчого призначення (Патент на корисну модель № 135437)
    (2019) Вихристенко, Олена Юріївна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Використання у складі безглютенового бісквітного напівфабрикату гречаного борошна та плодових порошків (журавлини, горобини, дерези звичайної) дозволяє створити готовий продукт оздоровчого призначення з гарним смаком та зовнішнім виглядом, підвищеною харчовою цінністю.
  • Ескіз
    Документ
    Композиція для збагачення харчових продуктів спеціального дієтичного споживання (для спортсменів) (Патент на корисну модель №128200)
    (2018) Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Композиції для збагачення харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, що містить що включає бурштинову кислоту та L-карнітин, сухе незбиране молоко, порошки із ягід чорноплідної горобини, імбиру та цукор. The invention relates to a functional composition for the enrichment of foods for special dietary use comprising amber and L-carnitine, the milk, a powder of black currant, and sugar.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання пюре-напівфабрикату із буряку столового(Патент на корисну модель №131283)
    (2019) Ущаповський, Артем Олегович; Івчук, Надія Павлівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу отримання пюре- напівфабрикату із буряку столового, в якому за рахунок введення нових технологічних стадій забезпечується необхідний ступінь розварювання та покращується його органолептичні показники: колір, смак, та подовжується термін зберігання пюре-напівфабрикату.The basis of the useful model is the task of developing a method for the production of semifinished pureer from beetroot by introducing new technological stages provides the required degree of welding and improves its organoleptic characteristics: color, taste, and lengthens the semifinished pureer.
  • Ескіз
    Документ
    Пюре-напівфабрикат вишнево-буряковий (Патент на корисну модель № 130860)
    (2018) Ущаповський, Артем Олегович; Івчук, Надія Павлівна; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Корисна модель належить до харчової промисловості, конкретно до виготовлення напівфабрикату для виготовлення солодких страв у закладах ресторанного господарства.A useful model belongs to the food industry, specifically to the manufacture semifinished product for making sweet dishes in restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Сиркова маса функціонального призначення (патент на корисну модель № 131282)
    (2019) Солодко, Лілія Миколаївна
    Сиркова маса функціонального призначення, що містить кисломолочну основу та смаковий наповнювач. Як смаковий наповнювач містить порошок черемші, та додатково містить вершки пастеризовані (жирність 10 %). Сheese mass of functional purpose containing dairy base and flavoring filler. As a flavoring filler contains powder of wild garlic, and additionally contains cream pasteurized (fat content 10%).
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб переробки зерна пшениці або тритикале на пластівці підвищеної біологічної цінності (Патент на винахід №112252)
    (2016) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Винахід відноситься до галузі харчової промисловості, зокрема до зернопереробної галузі. Він може бути використаний для перероблення зерна пшениці чи тритикале на пластівці. The invention relates to the food industry, in particular to the grain-processing industry. It can be used for the processing of grain wheat or triticale on the cereal.