Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб підготовки бобових для м’ясо-рослинних консервів (Патент на корисну модель № 139157)(2019) Страшинський, Ігор Мирославович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Ришканич, Роман Олександрович; Штельмах, Валерія Леонідівна; Святненко, Роман СергійовичКорисна модель належить харчової промисловості, а саме до м'ясної галузі – технології м'ясо-рослинних консервів. Поставлена задача вирішується тим, що для замочування застосовується попередньо підготовлена пом'якшена вода жорсткістю. Використання для замочування бобових попередньо пом'якшеної води зі зменшеним вмістом солей кальцію і магнію сприяє збільшенню поглинання вологи, що сприяє підвищенню вологоутримуючої здатності білків квасолі і покращення технологічних характеристик готового продукту. The utility model belongs to the food industry, namely to the meat industry - the technology of canned meat and vegetables. The problem is solved by using pre-prepared softened water for soaking. The use of pre-softened water for soaking beans with a reduced content of calcium and magnesium salts increases the absorption of moisture, which increases the moisture retention capacity of bean proteins and improves the technological characteristics of the finished product.Документ Консерви м’ясорослинні “Квасоля з м'ясом птиці” (патент на корисну модель № 134364)(2019) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Кулик, Назар Ігорович; Ришканич, Роман ОлександровичВ основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури м’ясорослинних консервів із збільшеним вмістом мінеральних речовин, ефірних олій та вітамінів, а також поліпшеної засвоюваності за рахунок додавання до рецептури селери кореневої пасерованої.The basis of the useful model is the task of developing a recipe for canned meat with increased content of minerals, essential oils and vitamins, as well as improved digestibility due to the addition of radical celery celery.Документ Закуска бобова (Патент на винахід № 106698)(2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник, Зіновій ПетровичЗакуска бобова, що містить варену квасолю, пасеровану цибулю, очищені волоські горіхи, зелень, сіль, прянощі, яка відрізняється тим, що додатково містить пасеровану моркву, червоний болгарський перець та томат-продукти у певному співвідношенні.Документ Закуска вегетаріанська (Патент на винахід № 106697)(2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр СеменовичЗакуска вегетаріанська містить квасолю варену, сіль, прянощі та додатково містить нут і чечевицю, зелень, томатну пасту, соняшникову олію.Документ Спосіб приготування закуски із квасолі (Патент на корисну модель №89591)(2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр СеменовичСпосіб приготування закуски з квасолі, що передбачає бланшування в воді квасолі, пасерування в олії цибулі, моркви до золотистого кольору, нарізання зелені, змішування перерахованих компонентів з сіллю, чорним і червоним меленим перцем, фасування отриманої суміші, закупорювання, стерилізацію. Квасолю замочують у воді при температурі 15-20°С протягом 60-360 хв., промивають холодною водою через сито для очищення від домішок і бланшують у воді при температурі 97–98 °С протягом 30-120 хв., протирають до однорідної маси, при змішуванні додатково вносять подрібнені горіхи, томатну пасту, квасолевий відвар, потім отриману суміш підігрівають до температури 80-85°С протягом 10-15 хв. при безперервному перемішуванні. Method of preparing of a snack of beans, which involves blanching in water, beans, fried oil onions, carrots until golden brown, green chopping, mixing these ingredients with salt, black and red pepper, packing the mixture, sealing, sterilization. Beans are soaked in water at a temperature of 15-20 ° C for 60-360 min., Washed with cold water through a sieve for removal of impurities and blanching in water at a temperature of 97-98 ° C for 30-120 min., wipe until smooth, additionally made by mixing crushed nuts, tomato paste, bean broth, and then the resulting mixture is heated to a temperature of 80-85 ° C for 10-15 min. with continuous stirring.Документ Спосіб приготування закуски із квасолі (патент на корисну модель №89243)(2014) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр СеменовичСпосіб приготування закуски з квасолі, що включає замочування і бланшування квасолі, подрібнення і пасерування в олії ріпчастої цибулі, моркви, подрібнення часнику, зелені кінзи, змішування перерахованих компонентів з червоним перцем, сіллю, фасування, закупорювання. Квасолю подрібнюють до однорідної маси, піддають шоковому заморожуванню, додатково змішують з очищеними подрібненими волоськими горіхами, зеленю петрушки, чорним меленим перцем, томатною пастою та додають консервант. Зберігають при температурі 2-4°С протягом 14-25 діб. Method of preparation of bean snacks, including soaking and blanching the beans, grinding and passerovanie oil onions, carrots, garlic, coriander, mixing the listed ingredients with red pepper, salt, filling, capping. Beans are ground to a homogeneous mass is subjected to shock freezer, further mixed with purified chopped walnuts, parsley, black pepper, tomato paste and added preservative. Stored at 2-4 ° C for 14-25 days.Документ Хлібобулочний виріб «Булочка золотиста» (Патент на корисну модель № 55321)(2010) Перегуда, Микола Антонович; Шаран, Андрій Васильович; Євтушенко, Олег Олександрович; Сімачинська, Тетяна ВолодимирівнаПатент на корисну модель. В основу корисної моделі поставлене завдання створення рецептури булочки «Золотиста» шляхом використання нового компоненту, надати їй підвищеної поживної і біологічної цінності. Utility model patent. At the heart of utility model is creation receipt of the roll «Golden» using the new component gave it heightened nourishing and biological value.Документ Спосіб виробництва збагаченої екструдованої квасолі (Патент на корисну модель № 57595)(2011) Перегуда, Микола Антонович; Шаран, Андрій Васильович; Євтушенко, Олег ОлександровичПатент на корисну модель. В основу корисної моделі покладено удосконалення способу виробництва екструдованої квасолі, що дозволяє отримати екструдовані напівфабрикати підвищеної харчової і біологічної цінності. Utility model patent. At the heart of utility model is improving of the method of production extruded haricot that allows realize an extruded half-finished goods with heightened nourishing and biological value.Документ Фарш “Ніжний” (Патент на корисну модель № 76284)(2012) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Репа, Юлія Ігорівна; Венглюк, Олександр ВолодимировичРозроблено фарш, щовключає свинину напівжирну, який відрізняється тим, що як спеції використовують сіль кухонну та перець чорний мелений, добавку Про фреш екстра та добавку Вурсал Біфабо Вурсал ПФ, а також додатково використовується м'ясо індиче, квасоля варена, крохмаль. Developed mince, containing semi-bold pork, characterized in that it as spices contains salt, black sprinkling pepper, additive Pro fresh Extra and VursalBif or Vursal PF, also additionally used a turkey-cock meat, boiled beans and starch.Документ Ковбаски для гриля, збагачені макро- та мікроелементним складом (Патент на корисну модель № 55261)(2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Галенко, Олег ОлександровичРозроблено ковбаски для гриля, які містять свинину напівжирну подрібнену, сіль, цукор, перець чорний, часник свіжий очищений, які відрізняються тим, що додатково містять м'ясо куряче подрібнене, шпик, квасолю, цибулю, перець духмяний та водорості цистозіру. Developed sausages for the grill containing chopped semi-bold pork, salt, sugar, black pepper,fresh peeled garlic, characterized in that it further comprises chopped chicken meat, bacon, beans, onions, pepper and water-plants tsystozira.