Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
15 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Визначення швидкості процесу I карбонізації в наближеному до повного витиснення режимі(2019) Скорик, Костянтин Дмитрович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій МиколайовичУ статті представлено результати експериментальних досліджень зміни концентрації гідроксиду кальцію в часі в процесі I карбонізації соку основного вапнування цукрового виробництва. Запропоновано два методи визначення швидкості I карбонізації: прямого диференціювання та графічного диференціювання функції зміни концентрації СаО в часі. Наведено результати розрахунку та вибору проточного дозатора соку основного вапнування, який дав змогу стабілізувати витрату соку на апарат I карбонізації. Розроблено конструкцію експериментальної установки, яка забезпечує режим поступового зниження лужності соку від початкового до кінцевого значення. В комірках між масообмінними насадками гідродинамічний режим близький до повного перемішування. Отримано величину середнього часу перебування соку в колоні.Results of determination and mathematical description of the dynamic profile of non-filtered juice alkalinity in the apparatus were also used. Convergence of results is quite satisfactory if one compares function values obtained by two methods: approximation using least-squares procedure with derivation after that and graphic differentiation. It gives possibilities to select one of these methods to determine process velocity during study of stepwise carbonation. It is seen from the function diagram that three carbonation periods with stepped alkalinity decrease could be characterized with three linear parts for carbonation velocity. It was fulfilled straight-line approximation for graphic dependence of carbonation velocity. It was shown that the process of velocity decrease during three periods of carbonation in this mode could be characterized by proportion 6:3:1. The obtained results were used for development of carbonation method as well as for versions of apparatus implementation of the 1st carbonation process.Документ Схема і обладнання мийного відділення цукрового заводу продуктивністю – 6 000 тонн переробки буряків за добу (з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6)(2014) Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Ткачук, В. М.; Саповський, Віталій ДмитровичВ статті приведена технічна характеристика цукрових буряків і вплив механізації робіт на їх якість, та причини збільшення втрат сировини і цукру у виробництві. Розглянуто апаратурно-технологічну схему мийного відділення цукрового заводу з використанням бурякомийки типу Ш1-ПМД-6, приведено її конструктивні особливості, переваги і недоліки, аналіз роботи та рекомендації.Апаратурно-технологічна схема рекомендується для впровадження на цукрових заводах з легкими грунтами. This article the technical characteristics of beet and the impact of mechanization of works on its quality, the reasons for the increase in losses beet weight and in sugar production. In particular examined the apparatus- technological scheme of washing Department sugar factory with application of the device of washing beet type SH1_PMD-6, are its structural features, advantages and disadvantages/ analysis of work. The apparatus-technological scheme is recommended for introduction of the sugar plants with light soils zone of beet-growing.Документ Коефіцієнт вилучення цукру – критерій оцінки роботи бурякоцукрового виробництва(2010) Хоменко, Микола Дмитрович; Калініченко, Микола ФедоровичВ статті зроблено анализ про роботу усіх типів дифузійних установок, виявлені проблемні питання щодо підтриманню оптимальних режимах основних параметрів роботи дифузійних установок, наведено рекомендації з їх удосконалення на основі теоретичних викладок і наукових досягнень, з метою підвищення коефіцієнта вилучення цукру, зменшення паливно-енергетичних витрат на технологічні потреби, підвищення якості цукру, зменшення собівартості цукру виробленого із цукрових буряків. The article is an analysis of all types of diffusion plants identified problematic issues to maintain in optimal conditions the main parameters of the diffusion plants, recommendations for improvement based on the theoretical conclusions and scientific advances to improve the sugar recovery rate, reduce the consumption of fuel and energy resources technological needs, improve the quality of sugar, reduce the cost of sugar produced from sugar beets.Документ Розробка технології руйнування піни у воді оборотної системи гідро-транспорту та миття буряків(1994) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Сорокін, Анатолій ІвановичДослідами встановлено, що основними піноутворювачами в транспортерно-мийних водах є сапонін, білки і продукти їх розкладу, а також пектинові речовини. На спінення води впливають як концентрація піноутворювачів, так і реакція середовища води (рН). З підвищенням рН ціноутворююча здатність води значно зростає. Зниження піноутворення можна досягнути як за рахунок застосування хімічних піногасників, так і за рахунок використання напірної флотації, яка дозволяє одержати воду високої якості та утилізувати буряковий сапонін. Research has shown that the main foaming agents in the transporter-washing waters have saponin, proteins and their degradation products, as well as pectin. Foaming affect the concentration of water blowing agent and a reaction environment (pH). ZA raising the pH of water foaming capacity of water increases considerably. Reduced foaming can be achieved both through the use of chemical defoamers, and through the use of pressure flotation, which allows you to receive high-quality water, that disposed of beet saponin.Документ Висока кваліфікація кадрів – запорука конкурентоспроможності цукрової галузі(2015) Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Хоменко, Микола Дмитрович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Сорокін, Анатолій Іванович; Чупахіна, В. П.Розглянуто важливість та необхідність безперервної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-технічних працівників і спеціалістів цукрових заводів. Показано, що кращих показників постійно досягають ті підприємства, на яких системно підвищують кваліфікацію персонала. It was discussed importance and necessity of continuous education and professional skills improvement of engineering manpower and specialists of sugar factories. It was shown that the best results permanently achieve enterprises where training of personal takes place systematically.Документ Совершенствование аппаратурного оформления, І-сатурации в свеклосахарном производстве(1989) Скорик, Константин Дмитриевич; Петриченко, Игорь Борисович; Рева, Леонид ПавловичРассмотрены некоторые направления совершенствования аппаратурного оформления І-сатурации в свеклосахарной промышленности, конструктивные особенности и основные технологические показатели работы секционных сатураторов. Consider some ways of improving hardware design of the I-carbonation in sugar beet of industry, design features and basic technological breakout performance saturator.Документ Расчет расхода сатурационного газа на I сатурацию(1985) Белостоцкий, Леонид Георгиевич; Скорик, Константин Дмитриевич; Петриченко, Игорь Борисович; Петриченко, А. Б.Расчет расхода газа на сатурацию необходим для проектирования сатураторов, определения производительности, подбора газовых насосов и трубопроводов в промышленных условиях, а также при решении ряда специальных вопросов, связанных с разработкой новых эффективных конструкций аппаратов I сатурации, например определение соотношения расходов газ – сок, гидродинамических условий и др. The calculation of the gas saturation is necessary for the designsaturator determine the performance, selection of gas pumpspiping in industrial applications, as well as addressing a number ofspecific issues related to the development of new effectiveAPPLIANCE I carbonation, such as determination of the ratiogas costs - juice, hydrodynamic conditions, etc.Документ Підвищення ефективності очищення соку в цукрової промисловості шляхом поліпшення способів автоматичного керування процесами(1989) Скорик, Костянтин Дмитрович; Кравчук, Анатолій Федорович; Куриленко, Онісим Данилович; Петриченко, Ігор БорисовичУдосконалений процес очищення дифузійного соку шляхом автоматичного дозування вапняного молока у співвідношенні до дифузійного соку. Improved process juice purification by automatic dosing of lime in a ratio to the diffusion juice.Документ Оценка схем очистки диффузионного сока(1993) Петриченко, Игорь Борисович; Скорик, Константин Дмитриевич; Рева, Леонид Павлович; Лагода, Владимир Андреевич; Яковенко, В. Е.При реконструкции и техническом перевооружении сахарных заводов, внедрении нового оборудования, прогрессивных технологий и систем автоматического управления возникает необходимость определить уровень разработки по ряду основных показателей, сравнить полученные результаты и выбрать оптимальный вариант решения. The reconstruction and re-equipment of sugar factories, new equipment, advanced technology and automatic control systems is necessary to determine the level of development in a number of key indicators, to compare the results and determine the best alternative solutions.Документ Интенсификация процесса I сатурации с помощью пульсации(1979) Петриченко, Игорь Борисович; Скорик, Константин Дмитриевич; Белостоцкий, Леонид Георгиевич; Кравец, Я. О.Проведені випробування показали принциповуможливість і перспективність інтенсифікації процесу сатурації за допомогою насадки КРІМЗ і пульсацій. Provedennыe test showed pryntsypyalnuyuopportunity and prospects yntensyfykatsyy process saturatsyy s pomoshchju attachments KRYMZ and pulsation.