Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу освітлення екстракту з топінамбуру
    (2015) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Жеплінська, Марія Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Копиленко, Анатолій Васильович
    В лабораторних умовах проведені дослідження із визначення кількості необхідного вапняного молока, яке додавалось до соку топінамбуру. Отримано оптимальні параметри освітлення екстракту з топінамбуру. При різних режимах екстрагування визначено вміст інуліну в екстракті. Це дозволяє отримати розчинний порошок інуліну з мінімальним вмістом домішок.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія оздоровчих кисломолочних нанонапоїв, збагачених наноструктурованими кріодобавками з топінамбура та моркви з пребіотичними властивостями
    (2016) Павлюк, Раїса Юріївна; Бессараб, Олександр Семенович; Погарська, Вікторія Вадимівна; Балабай, Катерина Сергіївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    Запропоновано та розроблено інноваційну технологію функціональних кисломолочних нанонапоїв (йогуртів) для здорового харчування на основі молочної сироватки, збагачених замороженими дрібнодисперсними добавками із рослинної сировини з високим вмістом біологічно активних та пребіотичних речовин.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз методик визначення інуліну харчових продуктах
    (2017) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана Василівна
    В роботі наведено результати досліджень кількісних методів визначення полісахаридів. Представлені основні аналітичні методи визначення інуліну в бульбах топінамбура, біологічно активних добавках та інуліновмісних продуктах, проведений аналіз та дана порівняльна характеристика. The paper presents the results of investigations of quantitative methods for the determination of polysaccharides. The main analytical methods for determination of inulin in the Jerusalem artichoke tubers, biologically active additives and inulin-containing products are presented, the analysis is carried out and this comparative characteristic is given.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способів отримання екстракту з топінамбуру
    (2015) Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Жеплінська, Марія Михайлівна
    Наведено результати досліджень способів отримання екстракту з топінамбуру. The results of the research methods of obtaining extracts from artichoke.
  • Ескіз
    Документ
    Інуліновмісні продукти на основі топінамбуру
    (2015) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Галінська, Олександра Сергіївна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Концентрований екстракт з бульб топінамбура призначений для заміни цукру на фруктозу, може бути використаний безпосередньо в харчуванні людини та для виробництва біологічно активних харчових добавок. The concentrated extract of artichoke tuber designed to replace sugar fructose, can be used directly in human nutrition and for the production of biologically active food additives.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання екстракту інуліну з сушеного топінамбура
    (2014) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович; Жеплінська, Марія Михайлівна
    В роботі наведені результати досліджень використання екстракту інуліну як пребіотика, інгредієнта в хлібобулочних виробах та функціональних напоях, а також оцінка його стабільності в яблучному соку. The paper studies the use of a prebiotic inulin extract, an ingredient in baked goods and functional drinks, and assess its stability in apple juice.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження теплових процесів отримання сухого екстракту топінамбура
    (2014) Калітка, Валентина; Гончар, Юлія; Костючок, Неля Вікторівна; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі розглянуті технологію отримання сухого екстракту з топінамбура. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів екстрагування топінамбура під вакуумом та сушіння екстракту топінамбура на розпилювальній сушарці.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу сушіння екстракту топінамбура
    (2014) Калітка, Валентина; Гончар, Юлія; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі розглянуті технологію отримання сухого екстракту з топінамбура. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів сушіння екстракту топінамбура. In the article the technology of dry extract of artichoke. The basic results of studies with different technological modes of artichoke dry extract.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики процесу сушіння екстракту топінамбура
    (1998) Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович
    В роботі наведено результати дослідів з сушіння екстракту топінамбура. Показано схему експериментальної установки для дослідження кінетики сушіння екстракту топінамбура. This paper presents the results of experiments with dry extract of of Jerusalem artichoke. Shows a diagram of the experimental setup for studying the kinetics of dry extract of of Jerusalem artichoke.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу екстракції топінамбура за різних режимів
    (2012) Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій Володимирович; Гейнце, Вікторія Віталіївна
    В статті розглянуті технологію отримання екстракту з топінамбура. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів екстрагування топінамбура під вакуумом. In the article the technology to extract from artichoke. The basic results of the different technological regimes extraction artichoke under vacuum.