Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Підбір дисперсних мінералів для освітлення виноматеріалів
    (2007) Горбонос, Анатолій; Гречко, Ніна Яківна
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво вина типу «Херес»
    (2000) Непокритов, Олег Іванович; Гречко, Ніна Яківна
    Історичний огляд одержання вин типу херес. Традиційна іспанська технологія - одержання виноматеріалів та вин. Основні марки вин. Особливості хересних дріжджів. Вплив хімічних і біохімічних процесів під час хересування вина. Технологія приготування вин типу херес на Україні. Вимоги до винограду та виноматеріалів Дослідження способів та режимів хересування і їх вплив на якість готової продукції. Historical overview obtain wines such as sherry. Traditional Spanish technology - reception and wine tasting . Major brands of wines. Features heresnyh yeast. Effect of chemical and biochemical processes during heresuvannya wine. Technology Cooking wines such as sherry in Ukraine . Requirements for grapes and wine Research methods and modes heresuvannya and their impact on the quality of the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення схем обробки виноматеріалів проти колоїдних помутніть
    (2008) Кухаренко, Ольга Євгенівна; Гречко, Ніна Яківна
    Стабілізація виноматеріалів – один з найвідповідальніших етапів технологічного процесу виготовлення вин. Найпоширенішим видом помутніть є колоїдні, які становлять біля 50% від усіх помутніть, з якими доводиться боротися виноробам. У даній роботі проведено порівняльний аналіз впливу на фізико – хімічні показники шампанських виноматеріалів ( білих і червоних) відомих стабілізуючих матеріалів ( бентоніту та палигоркісту) і нових препаратів імпортного виноробства; підібрано нові схеми обробки з урахуванням результатів науково – дослідної роботи. Stabilization of wine - one of the most critical stages of the process of manufacturing wine. The most common type is a colloidal pomutnit that make up about 50% of all pomutnit, which have porotysya winemakers. In this paper, a comparative analysis of the physical - chemical indicators of sparkling wine (white and red) of known stabilizing materials (bentonite and palyhorkistu) and new drugs imported wine; new schemes chosen treatment based on the results of scientific - research work.
  • Ескіз
    Документ
    Вибір освітлювачів для оброблення виноматеріалів
    (2004) Леонова, Галина Вікторівна; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна
    Для надання стабільності винам у виноробстві використовують освітлювачі. Як освітлювачі білих та червоних виноматеріалів використовували бентоніт, желатин та палигорскіт. To provide stability wines in wine using clarifiers. As lights red and white wine used bentonite, gelatin and palyhorskit.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення тесту на окиснювальне покоричневіння столових вин
    (2002) Кошеленко, Олена; Гречко, Ніна Яківна; Толстенко, Дмитро Петрович
    Одним із недоліків якості при формуванні і витримці столових вин і виноматеріалів є підвищена здатність до окислювання, а саме, до окислювального покоричневіння. One of the drawbacks in the formation of quality and endurance of table wine and wine have increased ability to oxidation, namely, oxidation pokorychnevinnya.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу оклейки на зміну вмісту фенольних речовин у виноматеріалах
    (2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна Яківна
    У виноробстві фенольні речовини, та продукти їх перетворення активно впливають на смак, аромат, колір і прозорість виноматеріалів і вин. У результаті взаємодії фенольних речовин з білками з'являються продукти, які випадають в осад, що спричиняє помутніння вина, тому проводиться оклеювання желатином для виділення конденсованих форм фенольних речовин із вина. In wine phenolic substances and their transformation products actively influence the taste, aroma, color and transparency and wine tasting. The interaction of phenolic compounds with proteins appear foods that precipitate, causing turbidity of wine because gelatin glue is made to highlight the condensed form of phenolic compounds of wine.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні способи деметалізації виноматеріалів для ігристих вин
    (2014) Духненко, Ірина; Пилипюк, Юлія; Гречко, Ніна Яківна
    Найбільшу роль у формуванні якісних характеристик готового ігристого відіграють біохімічні процеси, які відбуваються у виноматеріалі протягом вторинного бродіння. Greatest role in shaping the quality characteristics of the finished sparkling play the biochemical processes that occur in wine materials for secondary fermentation.
  • Ескіз
    Документ
    Нові енергозберігаючі технології у виноробстві
    (2006) Бабич, Ірина Михайлівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна Яківна