Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
22 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка методу і приладу експрес-контролю кольоровості цукру-піску в кристалічному стані(2005) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені порівняльні показники якості білого цукру , який виробляють в країнах ЄС та в Україні. Розроблено новий прилад для визначення кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді. Наголошено , що розроблення вітчизняного лабораторного обладнання для визначення кольоровості цукру дозволяє виробляти недорогі прилади і організовувати їх належне сервісне обслуговуванняна цукрових заводах. Present comparative figures as white sugar, which is produced in the EU and Ukraine. A new instrument for determining color-sti white sugar in crystalline form. Emphasized that the development of laboratory equipment to determine the color allows the sugar to produce inexpensive devices and organize proper service sugar factories.Документ Проблеми підвищення якості цукру та розширення асортименту продукції цукрових заводів(2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Ничик, Оксана ВасилівнаРозроблено спосіб додаткового очищення та знебарвлення клеровки жовтого цукру коагулянтом гідроксохлоридом алюмінію, який дозволяє підвищити якість білого цукру, а також розширити асортимент продукції цукрового виробництва шляхом одержання інвертних сиропів. Встановлені оптимальні параметри інверсії цукрози очищеної клеровки кислотним та ферментативним методом. Доведена можливість тривалого зберігання інвертного сиропу без погіршення його якості. The method further purification and bleaching klerovky yellow sugar coagulant hidroksohlorydom aluminum, which can improve the quality of white sugar, and expand the range of products of sugar production by obtaining syrup. The optimal parameters inversion of sucrose purified klerovky acid and enzymatic method. The possibility of prolonged storage invert syrup without compromising quality.Документ Одержання інвертованих сиропів з клеровок жовтих цукрів(2004) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблено спосіб кислотного гідролізу очищених клеровок жовтого цукру з використанням лимонної кислоти в кількості 200 грам на 100 кг цукрози. Встановлено, що імпульсно-періодичне оброблення субстрату перед гідролізом у полі дії надвисокочастотного випромінювання прискорює процес гідролізу на 40 %.Документ Вплив моноамонійфосфату на якісні показники продуктів цукрового виробництва(2000) Козявкін, Анатолій Петрович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Нікіфоров, Олександр ВалерійовичПриведені результати дослідження очищення соку !! сатарації, сиропу з клеровкою та утфелю моноамонійфосфатом. Доведено позитивний вплив моноамонійфосфату на якісні показники цих продуктів, в першу чергу на видалення солей кальцію і зменшення кольоровості.Документ Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків(2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир АндрійовичПриведені результати позитивного впливу антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. Вміст молочної кислоти в дифузійному соку ,обробленому «Фітосайд» зменшився на 15,6 %, а ефект очищення соку 11 сатурації збільшився на 6 %, порівняно з соками без антисептика.Документ Цукрозамінники в харчовій промисловості(2010) Клименко, Лариса СтепанівнаОбгрунтовано необхідність виробництва і вживання замінників цукру за наявності низки захворювань. Розглянуті тривожні тенденції заміни цукру на цукрозамінники синтетичної природи не за прямими показаннями, а за економічною вигодою. Проаналізований асортимент замінників цукру в світі і в Україні. Доведена економічна доцільність виробництва цукру і корисність його вживання як харчового продукту першої необхідності.Документ Удосконалення методики визначення технологічних показників цукрових буряків після зберігання(2009) Клименко, Лариса Степанівна; Зотова, Ю. О.; Мількевич, Володимир Михайлович; Чернявська, Людмила ІванівнаОбгрунтована необхідність визначення органічної складової хімічного складу цукрових буряків. Наведена нова методика визначення загальних та розчинних органічних речовин в буряках, буряковому та дифузійному соках, апробована на цукрових заводах України.Документ Вплив дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті(2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса Степанівна; Гусятинська, Наталія АльфредівнаНаведені результати дослідження впливу дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті. Встановлено, що використання основних солей алюмінію для очищення транспортерно-мийної і жомопресової води забезпечує значне зниження мікробіологічної забрудненості в дифузійному апараті по всіх групах мікроорганізмів, причому кращий антимікробний ефект здійснює дигідроксосульфат алюмінію порівняно з гідроксохлоридом алюмінію.Документ Вимірювання кольоровості цукру в кристалічному стані для поточного контролю якості готової продукції(2006) Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Глінкін, С. Ю.; Чернявська, Людмила Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблений прилад для визначення кольоровості цукру в кристалічному стані без розбавлення, який дозволяє швидко визначати кольоровість цукру після кожного звареного вакуум-апарата, що дозволяє оперативно оцінювати якість готової продукції і оптимізувати технологічні процеси виробництва.Документ Розроблення експрес-методу контролю мутності цукрових розчинів(2009) Тихонюк, A. B.; Лотар, С. Л.; Клименко, Лариса СтепанівнаНаведені результати дослідження каламутності продуктів Саливінківського цукрового заводу: очищеного соку, сиропу з випарки. Розроблено прилад для експрес-контролю каламутності продуктів. Встановлений діапазон довжин хвиль спектру випромінювання, що забезпечує стабільність вимірювання каламутності.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »