Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
37 результатів
Результати пошуку
Документ Впровадження органічної продукції в умовах закладів ресторанного господарства(2024) Ковтун, Аліна Володимирівна; Бортнічук, Олег Вікторович; Шаран, Лариса ОлександрівнаНаразі актуальним та надзвичайно важливим питанням в Україні та європейських країнах є виробництво екологічної харчової продукції та впровадження інновацій українських еко-технологій, які б відповідали екологічним стандартам та попиту споживачів. Наразі основними напрямками в даному питанні є: використання місцевих сировинних матеріалів, органічне сільське господарство, екологічні упаковки, переробка та використання відходів, співпраця з організаціями з екологічно чистою продукцієюДокумент Дослідження використання борошна кіноа в технології безглютенових формованих чіпсів(2024) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичВідомо, що глютен міститься в пшениці, ячмені, житі та інших злакових. А також значна частина глютену надходить у хлібобулочні, макаронні, кондитерські вироби, харчові концентрати – снекова продукція. Основною сировиною для виробництва формованих картопляних чіпсів є сухе картопляне пюре (яке не містить глютен), а також пшеничне борошно. З метою виключення залишків глютену у технології формованих картопляних чіпсів пропонуємо замінити пшеничне борошно на борошно – кіноаДокумент Впровадження рослинного харчування в умовах закладів ресторанного господарства(2024) Грицина, Анна В`ячеславівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаВ умовах сьогодення під впливом різних стресових факторів на стан людини, як ніколи важливо піклуватися про своє здоровʼя. Одним із важливих аспектів здорового способу життя - харчування. Обравши рослинне харчування зменшується ризик виникнення різноманітних захворювань (ожиріння, цукровий діабет, шкірні та онкологічні захворювання і т.п.), оскільки веганство повʼязане із припиненням споживання продуктів тваринного походження. В цілому рослинні продукти покривають нестачу всіх поживних речовин в організмі людини за умови збалансованого харчуванняДокумент Використання натуральних барвників в сучасних ресторанних технологіях української кухні(2024) Бубела, Антоніна Віталіївна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаВикористання натуральних харчових барвників у сучасній українській кухні є актуальним еко-напрямом, оскільки зростає попит на безпечні та екологічні харчові продукти, бажання зберегти етнічну українську кухню та її популяризацію, систематизувати асортимент натуральних барвниківДокумент Особливості організації дитячого харчування в готелі сімейного типу(2024) Блінова, Аліса Олександрівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаВ умовах діджиталізації сучасні діти звикають до розуміння цифрової техніки з раннього дитинства. Тому, спеціальне цифрове меню може стати не тільки корисним в організації дитячого харчування, але й дозволить дитині навчитися самостійно обирати харчову продукцію залежно від віку, статі, енергетичних витрат, добового раціону, виходу страви, збалансування за нутрієнтним складом, тощо. Інтерактивне меню може стати як для батьків так і їх дітей більш цікавим та зручним способом вибору страв, чим традиційне паперове менюДокумент Використання сучасних ресторанних технологій у закладах ресторанного господарства(2024) Бадалян, Ануш; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаВ закладах ресторанного господарства особливою популярністю користуються кондитерські вироби, які мають удосконалений рецептурний склад, форму, текстуру, зовнішній вигляд та спосіб подачі. Сучасні техніки оздоблення кондитерських виробів вражають своєю натуральністю, індивідуальністю, правильним підбором кольорової гами, тощо. Розвиток інноваційних технік та технологій у сучасному кондитерському виробництві особливо прогресує в спеціалізованих закладах ресторанного господарства, зокрема в кафе-кондитерських. Відслідковуваня основних тенденцій є надзвичайно важливим для успішної роботи підприємства, тому популярність цих технологій у закладах харчування обумовлена кількома факторамиДокумент Екологізація готельно-ресторанного бізнесу: європейський і вітчизняний досвід(2024) Хайнос, Надія Павлівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаБлизько половини підприємств сфери гостинності в Україні та Європі загалом стикаються з проблемою утилізації харчових відходів. Найбільш поширені методи утилізації в обох країнах включають компостування, енергетичне спалювання та відновлення біомаси. Проаналізувавши кожен з методів, маємо наступні напрями: компостування – це процес перетворення органічних відходів у добриво, яке можна використовувати для підживлення рослин; енергетичне спалювання – це процес спалювання відходів за високих температур із використанням спеціального устаткування з метою отримання теплової енергії або електроенергії; відновлення біомаси – це процес перетворення органічних відходів у біомасу, яка може використовуватися для виробництва біопалива, біоматеріалів або інших продуктівДокумент Особливості використання цукрозамінників у технології кулінарної продукції(2022) Винник, Ірина Олександрівна; Пушка, Ольга Сергіївна; Ковтун, Аліна ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано перспективні цукрозамінники в технології кулінарної продукції.The paper analyzes promising sugar substitutes in the technology of culinary products.Документ Впровадження індивідуального харчування в підприємствах гостинності(2021) Терида, Юлія Романівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса ОлександрівнаРаціон харчування кожної людини повинен бути збалансованим та корисним. На сьогодні виділяють понад одинадцять видів індивідуального харчування, яке допомагає покращити обмінні процеси в організмі, провести корекцію харчової поведінки, оздоровити організм та підвищити імунітет. Харчування за групами крові пропонується впровадити в туристично-спортивний готель, адже правильно підібраний раціон харчування та комплекс фізичних вправ допоможуть отримати якісний результат. Впровадження послуги індивідуального харчування в готелі буде відбуватися за розробленим алгоритмом. Після чого оформлюється спеціальна картка в яку заноситься нижчеописана інформація. Everyone's diet should be balanced and healthy. Today there are more than eleven types of individual nutrition, which helps to improve metabolic processes in the body, to correct eating behavior, improve the health of the body and increase immunity. Food by blood groups is proposed to be introduced in the tourist and sports hotel, because the right diet and a set of physical exercises will help to get a quality result. The introduction of individual catering services in the hotel will take place according to the developed algorithm. Then a special card is issued in which the following information is entered.Документ Біоніка як еволюційний прорив архітектури та дизайну в готельних підприємствах(2021) Кобелянська, Єлизавета Богданівна; Бортнічук, Олег Вікторович; Ковтун, Аліна ВолодимирівнаБіоніка набуває все більшого масштабу та популярності ще з давніх часів. Поєднання в собі синтезу природи і сучасних технологій призводить до еволюції в архітектурі. Митці реалізовують свої творчі ідеї спостерігаючи на досконалість природних явищ. Завдяки цьому створюються біонічні готелі, які призводять до прогресивного майбутнього. Вражають гостей своєю неповторністю та приваблюють все більше туристів, що сприяє збільшенню прибутку в готельних підприємствах.Bionics has been gaining more and more scale and popularity since ancient times. The combination of the synthesis of nature and modern technology leads to evolution in architecture. Artists realize their creative ideas by observing the perfection of natural phenomena. This creates bionic hotels that lead to a progressive future. They impress guests with their uniqueness and attract more and more tourists, which helps to increase profits in hotel businesses.