Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання гречки для приготування безглютенового пива(2022) Мукоїд, Роман Миколайович; Бельтюкова, Єлизавета ОлександрівнаДля пивоварної промисловості перспективним є розширення асортименту за рахунок створення нових сортів пива на натуральній сировині, які за органолептичними, фізико-хімічними властивостями відповідатимуть сучасним вимогам споживачів та позитивно впливати на стан їхнього самопочуття. У пиві є природні антиоксиданти, фолієва кислота, органічні кислоти, фенольні сполуки. Однією з головних проблем та тенденцій на світовому ринку пивної промисловості є створення пива з відсутністю або низьким рівнем глютену, оскільки з кожним роком все в більшої кількості населення виявляється його непереносимість.Документ Аналіз способів подрібнення зернопродуктів у пивоварінні(2019) Пивоваров, Олексій Андрійович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичПодрібнення зернової сировини має вирішальний вплив на наступні стадії процесу виробництва пива і на його якісні показники, зокрема, на процес затирання, тривалість оцукрювання, фільтрування затору, вихід продукції, а також на процес бродіння, фільтрування пива, його колір, смак, стійкість до старіння і стабільність. Основні завдання, які потрібно вирішити при подрібненні пивоварного солоду: збереження оболонки зерна для кращого фільтрування на фільтр-апаратах, збільшення швидкості фільтрування і виходу екстракту, запобігання забиванню фільтраційних сит. Для цього будуть розглянуті декілька методів подрібнення зернової сировини для виробництва пиваДокумент Безглютенова сировина для виробництва пива(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаМетою роботи є дослідження можливості виробництва пива з різних видів безглютенової сировини. The purpose of the work is to study the possibility of producing beer from various types of gluten-free raw materials.Документ Порівняльна характеристика різних сортів рису(2016) Коберніцька, Аліна Олександрівна; Усач, Андрій Тарасович; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман МиколайовичДля дослідження було підібрано вісім зразків вітчизняних сортів рису. Результати аналізу показали, що всі досліджувані сорти рису мають порівняно високий вміст крохмалю; Тo investigate was chosen eight samples of domestic rice varieties. The analysis showed that all studied varieties of rice have a relatively high content of starch.Документ Пророщений рис – сировина для виробництва харчових продуктів профілактичного призначення(2015) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Гедзюк, A. О.; Нгуен Фіонг Донг; Мукоїд, Роман Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Василів, Володимир ПавловичМетою досліджень було визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису, як сировини для безглютенових харчових продуктів. В дослідженнях використовували загальноприйняті в пиво-безалкогольній промисловості методи досліджень. За результатами досліджень встановлено, що всі сорти рису мають високий вміст крохмалю, білкових речовин, екстрактивність і високу здатність до проростання. Це обумовлює доцільність проведення подальших досліджень з метою розробки технології солоду для отримання харчових продуктів профілактичного призначення. The aim of research was to determine the possibility of domestic malting rice varieties as raw materials for gluten-free foods. In studies generally used in the beer-nonalcoholic industrial research methods. According to the research found that all varieties of rice are high in starch, proteins, ekstraktyvnist and high capacity for germination. This causes the feasibility of further research to develop technologies for malt Food prophylactic.Документ Характеристика вітчизняних сортів рису(2015) Поліщук, Олександр Васильович; Івашко, Ю. В.; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичРис є однією з найважливіших високоврожайних зернових культур у світовому рослинництві і основним продуктом харчування багатьох народів світу. Вирощування рису в Україні розпочалося з 1961 року, коли було введено в експлуатацію інженерні системи у зонах Краснознам’янської, Північно-Кримської та Інгулецької зрошувальних систем. Сучасні сорти рису, створені у нашій державі, характеризуються, насамперед, різною тривалістю вегетаційного періоду. Rice is one of the most high-yielding crops in world crop and staple food of many nations. Growing rice in Ukraine started in 1961, when it was put into operation in the areas of systems engineering Krasnoznam'yanskoyi, North Crimean and Ingulets irrigation systems. Modern rice varieties created in our state are characterized, above all, different duration of the growing season.Документ Безглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктів(2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир ПавловичДля хворих з вродженим захворюванням целіакією токсичні білки клейковини, пшениці, ячменю, жита. Зерно рису, кукурудзи, гречки не містить глютену і має цінний хімічний склад і тому воно має бути використано для приготування харчових продуктів, що забезпечує лікування хворих на целіакію. For patients with congenital disease celiac disease toxic gluten proteins, wheat, barley and rye. Grain of rice, corn, buckwheat does not contain gluten and is a valuable chemical composition and therefore it should be used for cooking food that provides treatment to patients with celiac disease.Документ Глютен. Чому його можна не всім?(2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена ВолодимирівнаСтаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.Документ Зміни вмісту цукрів при пророщуванні плівчастих і голозерних сортів вівса(2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Василів, Володимир ПавловичВивчено вплив процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса. Доведено, що при пророщуванні вміст вільних цукрів збільшується в 3-5 разів, а голозерний овес і одержаний з нього солод за вмістом крохмалю і вільних цукрів переважає плівчастий.Документ Білки плівкового та голозерного сортотипу вівса та їх амінокислотний склад(2011) Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій ІвановичДосліджено амінокислотний склад нового сортотипу голозерного вівса як сировини для оздоровчих харчових продуктів. Of research amynokyslotnыy composition of the new cultivar holozernoho oats ozdorovytelnыh As raw materials for food products control.