Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
52 результатів
Результати пошуку
Документ Окиснювальні процеси в масляній пасті з порошком із червоного столового буряка у процесі її зберігання(2015) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаПопулярним у наш час стало вживання низькожирних харчових продуктів. У масложировій промисловості таким продуктом є масляна паста, яка є «аналогом» вершковот'о масла і, на відміну від масла, масова частка жиру продукту становить (39...49) % [І]. Доказано, що введення до складу продукту біологічно активних речовин рослинного походження дозволяє знизити ризик хронічних та онкологічних захворювань. Нами розроблена масляна паста з порошком із буряка. A popular nowadays become nyzkozhyrnyh consumption of food. In maslozhirovoj industry such product is oily paste, which is "analogous" vershkovot'o oil and, unlike oil, fat mass fraction of product (39 ... 49)% [I]. Proved that the introduction of the product biologically active plant substances can reduce the risk of chronic diseases and cancer. We develop oil paste of powdered beets.Документ Дослідження кольороутворюючих властивостей порошків із буряка, отриманих різними методами сушіння(2016) Рашевська, Тамара Олексіївна; Подковко, Оксана АнатоліївнаНа сьогодні розроблено технологію масляної пасти на молочно-рослинній основі із додаванням порошку буряка, що обумовлює привабливий рожевий колір готового продукту. Метод сушіння буряка-сировини впливає на кінцевий склад отриманої добавки, включаючи вміст так званих беталанінів, що складаються із пігментів червоного (бетаціанінів) та жовтого (бетаксантінів) кольорів. Наявність барвних речовин, їх кількість, стійкість до зміни pH середовища відіграють важливу роль на формування споживчих характеристик продукту. Метою роботи було дослідження кольороутворюючих властивостей, а саме інтенсивності забарвлення та відтінку порошків з буряка для використання у складі масляної пасти. At present, the technology of oil pastes milk and plant-based powder with addition of beet, which makes an attractive pink color of the finished product. The method of drying beet-material effect on the final composition of the resulting additive, including the contents of the so-called betalaniniv consisting of red pigments (betatsianiniv) and yellow (betaksantiniv) colors. The presence of coloring substances, their quantity, resistance to changes in pH environment play an important role in the formation of consumer product characteristics. The aim was to study koloroutvoryuyuchyh properties, such as color intensity and hue of beet powders for use in oil paste.Документ Порошок із червоного столового буряка - функціональна і технологічна харчова добавка рослинного походження(2015) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаЗагальновідомим є той факт, що спосіб харчування впливає на організм людини протягом усього життя. Продукти харчування повинні не тільки задовольняти фізіологічні потреби організму людини в харчових речовинах і енергії, а й забезпечувати його усім необхідним спектром мікроінгридієнтів, які сприяють профілактиці аліментрано-залежних захворювань. Well known is the fact that nutrition affects the human body throughout life. Food should not only satisfy physiological needs of the human body for nutrients and energy, but also provide it with all necessary mikroinhrydiyentiv spectrum that help to prevent alimentrano dependent diseases.Документ Особливості технології масляної пасти пониженої жирності з гепатопротекторними властивостями(2014) Ковтун, Юрій Анатолійович; Рашевська, Тамара ОлексіївнаРозроблено рецептуру і технологію масляної пасти, з гепатопротекторними властивостями, одним з компонентів якої є концентрат сироваткових білків. Developed formulation and technology of oil pasta with hepatoprotective properties, one component of which is whey protein concentrate.Документ Масляна паста з порошком із червоного столового буряка(2014) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаНа сьогодні як в Україні, так і у більшості розвинутих країн популярною тенденцією стала розробка і впровадження продуктів харчування з функціональними властивостями. Це і недивно, адже той факт, що стан нашого здоров'я залежить від способу харчування є загальновизнаним. Одним із шляхів отримання функціональних харчових продуктів є збагачення продуктів повсякденного вжитку біологічно активними добавками, які отримані із натуральної сировини. To date, both in Ukraine and in most developed countries popular the trend has been the development and implementation of food functional properties. This is not surprising, because the fact that the state of our health depends on how food is generally recognized. One way obtaining functional food products are dressing everyday dietary supplements that are derived from natural raw materials.Документ Розроблення технології масляної пасти з сиропом обліпихи на фруктозі(2014) Бондаренко, Богдан; Рашевська, Тамара ОлексіївнаЗ врахуванням всіх властивостей сиропу з обліпихи, було складено рецептуру для масляної пасти з додаванням обліпихи. Taking into account all the properties of sea buckthorn syrup was made Pancake recipe for pasta with the addition of sea buckthorn.Документ Розроблення технології масляної пасти на основі борошна амаранту та сиропу брусниці на фруктозі(2014) Яценко, Слов'яна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаРозроблено новий вид масляної пасти з мукою амаранта та сиропом брусники. Developed a new type of butter paste with amaranth and lingonberry syrup.Документ Розроблення технології масляної пасти на основі фруктозного сиропу з журавлини(2014) Устименко, Ігор Миколайович; Рашевська, Тамара ОлексіївнаВикористання сиропу з журавлини в рецептурі масляної пасти дає можливість підвищити вміст вітамінів, біологічно-активних речовин та розширити асортимент продукції профілактичного призначення. Use cranberry syrup in the recipe oily paste it possible to increase the amount of vitamins, bioactive substances and expand the range of products prophylactic.Документ Розроблення технології масляної пасти на основі борошна амаранту та сиропу брусниці на фруктозі(2014) Яценко, Слов'яна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаРозроблено новий вид масляної пасти з мукою амаранта та сиропом брусники. Developed a new type of butter paste with amaranth and lingonberry syrup.Документ Твердість масляної пасти з порошком із червоного столового буряка(2014) Подковко, Оксана Анатоліївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаВнесений комплекс рослинних харчових покращує показники твердості масляної пасти. Contributed complex plant food improves hardness values butter paste.