Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Теплова регенерація шунгіту для багаторазового використання у виробництві соків(2015) Шейко, Таміла Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій ПетровичДосліджено, що для підвищенні ефективності багаторазового використання природного мінерала шунгіта, який застовують для очищення та освітлення плодо - овочевих соків в харчовій промисловості, з метою скорочення енерговитрат доцільно проводити регенерацію шунгіта перегрітою парою. Investigated that increasing the efficiency of reusable natural mineral shungite, which zastovuyut cleaning and lighting fruit - vegetable juices in the food industry to reduce energy regeneration should be performed Shungites superheated steam.Документ Пошук альтернативних джерел цукровмісної сировини(2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Ткаченко, Сергій Володимирович; Смоленський, В. Б.; Хомічак, Любомир МихайловичСучасні тенденції розвитку ринку харчових продуктів дієтичного призначення характеризуються зростанням попиту населення на цукрозамінники. Які, в свою чергу, поділяються на синтетичні і природні.. Modern trends in the food dietary purposes characterized by rising demand for sweeteners. Which, in its turn, are divided into synthetic and natural.Документ Досвід очищення соку цукрового сорго(2014) Курятнікова, Н. О.; Шейко, Таміла Володимирівна; Хомічак, Любомир МихайловичЦукрове сорго - багатоцільова культура, різні частини якої можна одночасно переробляти з отриманням різноманітних продуктів: зерна з китиць для виробництва крохмалю; солодких соків із стебел для подальшої переробки на сироп; біоетанолу; а також жому і зеленого листя як відмінного корму для тварин, або як біомаси для отримання біогазу, як органічного добрива або для виробництва паперу. Крім того, сорго є невибагливою культурою і може вирощуватися за різних кліматичних і ґрунтових умов. Також потреба культури у поливі і внесенні добрив є мінімальною, що призводить до зниження вартості її вирощування. Ці характеристики роблять сорго ідеальною культурою для виробництва харчового сиропу, так званого соргового меду. Переробку цукрового сорго можна адаптувати під існуюче цукрове виробництво. Харчовий сироп сорго може використовуватися як рідкий підсолоджувач в різних харчових продуктах, безалкогольній та консервній промисловостях, але, на відміну від класичних сиропів, він має більш різноманітний склад, в тому числі є джерелом природного кальцію. Sugar sorghum - a multi-culture, different parts of which can be simultaneously Remodel obtaining various products: corn with tassels for production starch; sweet juices from the stems for processing into syrup; bioethanol; as well as pulp and green leaves as an excellent animal feed or as biomass for biogas as an organic fertilizer or for the manufacture of paper. In addition, sorghum is a lightweight culture and can be grown under different climatic and soil conditions. also need culture in irrigation and fertilization is minimal, which reduces the value of its cultivation. These characteristics make sorghum an ideal culture for the production of food syrup, so-called sorhovoho honey. Of sugar sorghum can be adapted under existing sugar production. Food sorghum syrup can be used as a liquid sweetener in various food products, soft drinks and canning industry, but, unlike the classic syrups, it has a diverse composition, including is Natural source of calcium.Документ Вплив температури активації шунгіту на ефект очищення соку столового буряку(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаАвторами встановлено, що ефект очищення соку столового буряка від пектинових речовин шунгітом, термоактивованим при температурі 90…100ºС та 100…120ºС досягає 40%. При очищенні бурякового соку не термоактивованим шунгітом ефект очищення несуттєвий і становить порядка 4%. The authors found that the effect of red beet juice purification of pectin shungite, termoaktivovannym at 90 ... 100 º C and 100 ... 120 º C up to 40%. When cleaning the beet juice is not termoaktivovannym shungite cleaning effect is not significant and is of the order of 4%.Документ Підвищення якості та безпеки соку столового буряка шунгітом(2010) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаВ роботі встановлено, що шунгіт адсорбує практично всі досліджувані важкі метали, зменшуючи їх вміст у соці в 2…3 рази, що підвищує якість та безпеку соку столового буряка. The paper found that shungite adsorbs practically all tested heavy metals, reducing their content in the juice 2 ... 3 times, which increases the quality and safety of the juice of red beet.Документ Очищення соку столового буряка від нітрат-іонів шунгітом(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаВнаслідок проведени х досліджень встановлена адсорбційна спроможність шунгіта щодо нітрат-іонів із соку столового буряка. Найефективніше адсорбуються нітрат-іони при температурі 60° С при концентрації адсорбента 9,09% мас. та тривалості – 30 хв. За даних умов вміст нітрат-іонів зменшується на 24%. As a result of research carried out x adsorption capacity installed shungita relative nitrate ions from the juice of red beet. Nabolee effectively adsorbed nitrate ions at a temperature of 60 ° C at a concentration of 9.09% by weight of the adsorbent. and duration - 30 min. Under these conditions, the content of nitrate ions are reduced by 24%.Документ Адсорбційне очищення соку столового буряка від пектинових речовин монтморилонітом(2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаВ роботі досліджено вплив концентрації адсорбента та часу адсорбції на якість очищення соку столового буряка. Встановлено, що при концентрації монтморилоніту 4,76% мас. та тривалості оброблення 30хв. досягається найбільша ефективність адсорбції. The influence of the concentration of adsorbent and adsorption time on the quality of red beet juice purification. Found that at a concentration of 4.76% by weight montmorillonite. and duration of treatment 30 min. achieved the greatest efficiency of adsorption.Документ Адсорбційне очищення соку столового буряку від пектинових речовин(2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаУ статті досліджено адсорбційні властивості природного мінералу глауконіту. Аналіз отриманих результатів очищення соку із столового буряка дає можливість стверджувати, що найефективніше поглинання пектинів глауконітом відбувається протягом 10…30 хв при концентрації адсорбенту 9,09%, 4,76% та 3,23% мас. Пояснено механізм адсорбцій пектинів глауконітом. The article studies the adsorption properties of natural mineral glauconite. Analysis of the results of the treatment table beet juice makes it possible to assert that the most effective absorption of pectin glauconite within 10 ... 30 minutes at a concentration of adsorbent 9.09%, 4.76% and 3.23% by weight. Clarified mechanism adsorbtsiy pectin glauconite.Документ Адсорбція домішок спирту природними сорбентами(2007) Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Шейко, Таміла ВолодимирівнаВстановлено доцільність використання палигорськіта і гідрослюди для адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів, які в подальшому використовуються для виробництва горілок. Доведено, що палигорськіт ефективно поглинає альдегіди та естери, гідрослюда – вищі спирти. Рекомендовано використовувати селективні властивості палигорськіта та гідрослюди щодо шкідливих домішок для створення комбінованих адсорбентів. The expediency of the use of palygorskite and hydromica for the adsorption of water-alcohol solutions, which are then used for the production of vodka. Proved that palygorskite absorbs aldehydes and esters hydromica - higher alcohols. It is recommended to use the selective properties of palygorskite and hydromica against harmful impurities to create a composite adsorbents.Документ Охорона довкілля – обов’язкова умова впровадження інноваційних технологій(2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаУ цій роботі досліджено ефективність адсорбентів природних мінералів для очищення питної води від твердих речовин, хлоридів, нітратів, сульфатів та заліза. Це покращує прозорість, смак і запах. Ці результати виправдовують використання адсорбентів для очищення промивної води у виноробній промисловості, а також покращення показників якості води, призначеної для пиття. This paper investigated the effectiveness of natural minerals adsorbents for purification of drinking water from solids, chlorides, nitrates, sulfates, and iron. This improves transparency, taste and smell. These results justify the use of adsorbents to clean washing water in the wine industry as well as improvement of quality indicators of water intended for drinking.