Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Технологія спеціальних видів цукру, збагачених біологічно активними добавками(2014) Гордієнко, Анатолій Степанович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія ІванівнаДефіцит мікронутрієнтів широко розповсюджений у світі і багато людей страждають від його негативних наслідків для здоров'я. Найбільш економічно вигідною стратегією щодо запобігання дефіциту мікронутрієнтів визнано збагачення ними харчових продуктів. За цих умов актуальним є розроблення технологій продуктів збагачених біологічно активними речовинами. Micronutrient deficiency is widespread in the world and many people suffer from its adverse health effects. The most economically viable strategy to prevent micronutrient deficiency found enriching their food. Under these conditions, topical development technology products enriched with biologically active substances.Документ Дослідження сорбційних характеристик целюлози для очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва(2014) Купчик, Лідія Андріївна; Штангеєва, Надія Іванівна; Молодницька, Олена МиколаївнаДосліджені сорбційні характеристики деяких типів модифікованих целюлозних матеріалів і здійснена оцінка перспективності їх використання для очищення промислових цукрових розчинів від органічних барвних речовин. Studied the sorption characteristics of some types of modified cellulose Materials and assessed the prospects of their use for treating industrial sugar solutions of organic dyestuffs.Документ Продукти ферментативної модифікації крохмалю та їх застосування(2003) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга ВолодимирівнаДокумент Розроблення технології мальтодекстринів(2004) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаДокумент Вивчення просторової будови крохмалю методами комп’ютерної хімії(2001) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Дегтярьов, Леонід СергійовичДокумент Шляхи інтенсифікації процесу ферментативного гідролізу крохмалю(2004) Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Штангеєва, Надія Іванівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаДокумент Виробництво рідких цукропродуктів із крохмалевмісної сировини(2004) Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія ІванівнаДокумент Дослідження впливу гідратації глюкози на її кристалізацію методами комп’ютерної хімії(2005) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія ІванівнаДокумент Отримання мальтозних сиропів із крохмалю(2006) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаДосліджено кінетику ферментативного зцукрювання в залежності від витрат ферментних препаратів, їх співвідношення та місця введення пуллуланази в ході процесу зцукрювання. Визначено оптимальні витрати зцукрюючого ферментного препарату β-амілази та пуллуланази для отримання мальтозних продуктів певного вуглеводного складу. Встановлено, що суттєвий вплив на ефективність ферментативного зцукрювання має перемішування гідролізатів в ході процесу. The kinetics of enzymatic saccharification according to the cost of enzyme preparations, their relations and the injection site pullulanase during saccharification process. The optimum flow saccharifying enzyme preparation of β-amylase and pullulanase for certain products maltose carbohydrate composition. Found that a significant impact on the efficiency of enzymatic saccharification has hydrolysates stirring during the process.Документ Вплив таутомерних перетворень глюкози на швидкість її кристалізації(2004) Штангеєва, Надія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Качковський, О. О.Проведені дослідження свідчать, що вплив мутаротації глюкози на її кристалізацію значно більший ніж вважалося раніше. Внаслідок сповільнення швидкості мутаротації глюкози збільшується тривалість її кристалізації, особливо для розчинів пониженої доброякісності. Мутаротація впливає на формування кристалів глюкози в гідратній або ангідридній формі. Studies suggest that the effect of glucose mutarotation at its crystallization is much stronger than previously thought. As a result, slowing the rate of mutarotation of glucose increases the duration of its crystallization, especially for solutions of reduced purity. Mutarotation affect the formation of crystals of hydrated glucose or anhydride form.