Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин(2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаОдними із важливих показників якості ігристих вин є їх колір і смак. Свіжість смаку обумовлена органічними кислотами, головними представниками яких є винна та яблучна. Вони разом з фенолкислотами впливають на формування кольору вин. Кавова та винна кислоти естеризуються із утворенням кафтарової кислоти, а кумарова і винна – із утворенням каутарової, які мають відповідно коричневе і жовте забарвлення. Вміст яблучної та молочної кислот впливає на пінисті властивості ігристих вин. Метою роботи було встановлення впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин. One of the important indicators of quality sparkling wines is their color and taste. The freshness of the taste is due to organic acids, the main representatives of which are tartaric and malic. They, along with phenalkylamine influence the formation of color wines. Coffee and tartaric acid with the formation of interesuyutsya kaftanova acid, and Komarova and the blame – with the formation of katarova, which are respectively brown and yellow color. The content of malic and lactic acids affect the foaming properties of sparkling wines. The aim of this work was to establish the effect of organic acids on indicators of the quality of wine materials for pink sparkДокумент Антиоксидантний ефект танінів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів(2015) Ромашко, Ольга; Білько, Марина ВолодимирівнаТаніни широко застосовують у виноробстві для стабілізації вин, покращення їх структури, разом з тим вони проявляють антиоксидантну дію по відношенню до фенольних та ароматичних речовин. Метою роботи було дослідження впливу танінів різного походження на активність оксидаз винограду червоних сортів при виробництві рожевих сортових сухих виноматеріалів. Tannins are widely used in winemaking to stabilize wines, improve their structure, however, they exhibit antioxidant activity against phenolic and aromatic substances. The aim of this work was to study the effects of tannins of different origin on the activity of the oxidases of the red grapes in the production of rosé varietal dry wine.Документ Застосування координатної системи CIELAB для оцінювання кольору та якості рожевих столових виноматеріалів(2015) Колесник, Вікторія; Білько, Марина ВолодимирівнаКолір рожевого вина є одним із найважливіших показників якості. Він має широку палітру відтінків від блідого рожевого, насиченого коралового до яскравого рожевого. Для оцінювання кольору рожевих вин застосовують специфічні терміни, які іноді мають суб’єктивний характер та не дозволяють порівнювати зразки вин з невеликими розбіжностями. Разом із тим, для оцінки кольору у світі існує колірна система CIELAB. У виноробній галузі були спроби її застосування. Метою роботи було дослідження застосування системи CIELAB для оцінювання кольору рожевих столових виноматеріалів та їх якості.Документ Дослідження впливу рас дріжджів та азотистого живлення на якість рожевих сортових виноматеріалів(2015) Найдан, Ярина Олегівна; Білько, Марина ВолодимирівнаОдним із показників якості виноматеріалів є аромат, який обумовлений ароматичними компонентами винограду та речовинами, що синтезуються дріжджами під час бродіння та залежить від рас дріжджів. Метою роботи було дослідження впливу рас дріжджів та азотного живлення на хімічний склад та формування аромату рожевих сортових виноматеріалів. One of the indicators of the quality of wine is the aroma, which is caused by aromatic components of grapes and substances, which are synthesized by yeast during fermentation depends on the yeast races. The aim of this work was to study the effects of races of yeast and nitrogen nutrition on chemical composition and formation of varietal aroma of rosé wine.Документ Дослідження впливу ферментних препаратів на якість рожевих столових виноматеріалів(2015) Бабенко, Ліна; Білько, Марина ВолодимирівнаФерментативний каталіз у виноробстві на сьогоднішній день є одним із найбільш перспективних та економічно вигідних технологічних прийомів,направлений на збільшення виходу сусла, покращення стабільності вина і отримання вин з яскравим кольором та ароматом, що є актуальним при виробництві рожевих столових вин. Метою даної роботи є дослідження впливу пектолітичних ферментних препаратів (ФП) з побічною β-глюкозидазною активністю на якість рожевих столових виноматеріалів. Enzymatic catalysis in the wine industry today is one of the most promising and cost-effective technological methods aimed at increasing yield of wort, the improvement of stability of the wine and obtaining wines with bright color and aroma that is vital in the production of rosé table wines. The aim of this work is to study the influence pectina enzyme preparations (FP) with the side β-glucosidase activity on the quality of the pink table wine materials.Документ Розроблення тесту на окиснювальне покоричневіння столових і шампанських виноматеріалів(2003) Кошеленко, Олена; Гречко, Ніна Яківна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Толстенко, Дмитро ПетровичДокумент Удосконалення технології сухої мадери(2003) Якшина, Людмила Олександрівна; Кушхова, Раїса БогданівнаДокумент Дослідження впливу рас дріжджів на якість білих ігристих вин(2016) Ільїн, Ілля Миколайович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина МихайлівнаУ процесі дослідження було вивчено вплив рас дріжджів на хімічний склад та формування аромату білих ігристих виноматеріалів; The research studied the effect of yeast races on the chemical composition and flavor formation of white sparkling wine.Документ Стабілізація рожевих сухих виноматеріалів для ігристих вин із застосуванням інноваційних допоміжних матеріалів(2016) Дзюба, Анна Віталіївна; Білько, Марина ВолодимирівнаДослідження впливу матеріалів для стабілізації нового покоління та обробки холодом на органолептичні і фізико-хімічні показники якості рожевих сухих виноматеріалів для ігристих рожевих вин; Investigation of materials for the stabilization of the new generation and processing of cold on the organoleptic and physico-chemical quality dry pink wine for sparkling pink wine.Документ Виробництво вина типу «Херес»(2000) Непокритов, Олег Іванович; Гречко, Ніна ЯківнаІсторичний огляд одержання вин типу херес. Традиційна іспанська технологія - одержання виноматеріалів та вин. Основні марки вин. Особливості хересних дріжджів. Вплив хімічних і біохімічних процесів під час хересування вина. Технологія приготування вин типу херес на Україні. Вимоги до винограду та виноматеріалів Дослідження способів та режимів хересування і їх вплив на якість готової продукції. Historical overview obtain wines such as sherry. Traditional Spanish technology - reception and wine tasting . Major brands of wines. Features heresnyh yeast. Effect of chemical and biochemical processes during heresuvannya wine. Technology Cooking wines such as sherry in Ukraine . Requirements for grapes and wine Research methods and modes heresuvannya and their impact on the quality of the finished product.