Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 25
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дисбалансу Омега-3 та Омега-6 жирних кислот на організм людини
    (2022) Куделко, Альона Олександрівна; Попова, Інна Вадимівна
    Дисбаланс жирних кислот обумовлений способом харчування. Це відбувається за рахунок споживання продуктів з великою кількістю рослинних жирів: майонезу, соусів, продуктів фастфуду (наприклад картоплі фрі), кондитерських виробів (мафіни, печиво, шоколадні батончики, крекери). Але цей факт не виключає повного вилученя з раціону Омега-6 кислоти. Це лише означає, що потрібно зменшити кількість продуктів, в яких міститься надлишок Омега-6 кислот.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання ефірів сахарози жирних кислот (Е473) з рослинної олії
    (2020) Пашкевич, Максим Олегович; Ковальова, Світлана Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Investigation of chemical transformations in corn oil during the heat treatment
    (2020) Korobka, Yuliya V.; Kovaleva, Svetlana
  • Ескіз
    Документ
    Біотехнологія ціанобактерій як продуцентів біопалива
    (2020) Гайдай, Ярослав Олегович; Слободян, Ольга Петрівна
    Розглянуто і проаналізовано вітчизняні та закордонні дослідження використання ціанобактерій як продуцентів жирних кислот для біодизелю, біобутанолу і біоетанолу. Domestic and foreign are considered and analyzed study of the use of cyanobacteria as producers of fatty acids for biodiesel, biobutanol and bioethanol.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження жирнокислотного складу олії плодів обліпихи крушиновидної методами ЯМР 1Н спектроскопії та газорідинної хроматографії
    (2018) Ковальова, Світлана Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна; Мірошников, Олег Миколайович; Дудка, Олена Миколаївна; Коробка, Юлія Володимирівна
    Склад рослинної олії залежить не тільки від частини рослини, з якої вона отримана, але й від сорту рослин і регіону, де вона вирощується. Досліджено жирнокислотний склад зразка олії, отриманого з м‘якоті ягід обліпихи, методами ЯМР 1H спектроскопії та газорідинної хроматографії (ГРХ). Отримані результати порівнювали з даними хімічного аналізу. Зразок олії обліпихи характеризується наявністю переважно мононенасичених вищих кислот, у тому числі крім домінуючої олеїнової кислоти, також однією з найважливіших омега-7 для фізіології людини - пальмітолевої кислоти. Домінуючим представником насичених компонентів є пальмітинова кислота. Результати, отримані методом ГРХ, також демонструють незначну присутність поліненасичених жирних кислот, включаючи Омега-3. The composition of plant oil depends not only on the part o f the plant it is obtained from, but also on the plant variety and the region where it is grown. The fatty-acid composition of the oil sample obtained from pulp o f sea buckthorn berries was studied by NMR 1H spectroscopy and gasliquid chromatography (GLC). The results obtained were compared with the chemical analysis data. The fatty-acid composition o f the sea-buckthorn oil sample is characterized by the presence ofpredominantly monounsaturated higher acids, including besides the dominant oleic acid, also one of the most important Omega-7s for human physiology - palmitoleic acid. The dominant representative of saturated components is palmitic acid. The results obtained by GLC also show a slight presence of polyunsaturated fatty acids, including Omega-3s.
  • Ескіз
    Документ
    Виявлення фальсифікації насіння чіа
    (2017) Віеіра, Алеся Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Наведено результати дослідження жирнокислотного складу насіння чіа і насіння маку. The results of the study of the fatty acid composition of chia seeds and poppy seeds are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Determination of Sunflower Oil Oxidation Products by NMR 1H Spectroscopy
    (2017) Kovaleva, Svetlana; Mazur, Larisa
  • Ескіз
    Документ
    The Study of the Fatty Acids Composition of Domestic Brands of Sunflower Oil by NMR 1H Spectroscopy
    (2017) Kovaleva, Svetlana; Hutsalo, Inna
  • Ескіз
    Документ
    Omega-3 deficiencies
    (2016) Pyhachov, Sviatislav; Lukianets, Halyna
  • Ескіз
    Документ
    Essential contribution of omega-3 fatty acids
    (2016) Molodid, Tetiana; Lukianets, Halyna