Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Особливості отримання екстрактів з рослинної сировини з жорсткою механічною структурою
    (2021) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    При екстрагуванні з рослинної сировини відбувається дифузія БАР із внутрішніх структур частинки матеріалу. Цей процес має свої особливості. Перш за все, наявність пористої перегородки, міжклітинного простору і клітинних ходів знижує швидкість дифузії. По-друге, у пори перегородки можуть проникати лише ті речовини, частинки яких не перевищують розмірів пор. Нарешті, є ще одна істотна особливість — явище десорбції, що спостерігається в клітині після проникнення в неї екстрагента
  • Ескіз
    Документ
    Особливості вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини
    (2022) Куделко, Альона Олександрівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна
    Екстрагування біологічно активних сполук із рослинної сировини є важливим технологічним процесом, підвищення ефективності якого впливає на техніко-економічні показники виробництва цілого ряду галузей промисловості. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин зі свіжого гарбуза
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з рослинної сировини
    (2021) Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Проблема створення безвідходних виробництв в галузях, які переробляють овочі є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. Раціональне використання вторинних сировинних ресурсів передбачає інтенсифікацію процесу екстрагування в безперервному секційному апараті
  • Ескіз
    Документ
    Отримання біологічно активних речовин із рослинної сировини
    (2022) Сташенко, Софія Григорівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    В роботі досліджено оптимальні параметри процесу екстрагування з лікарських трав біологічно активних речовин, які можна використовувати як компоненти при виробництві напоїв профілактичного призначення. Матеріалами для досліджень використовували лікарські трави, а саме меліса та календула. Процес контролювали за зміною вмісту сухих речовин в екстрагенті й твердій фазі, які визначали відповідно рефрактометричним методом і прямим інтервально-ітераційним розрахунком
  • Ескіз
    Документ
    Методи екстрагування біологічно активних речовин з рослинної сировини
    (2023) Митяй, Анна Володимирівна; Ремеза, Оксана Володимирівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    В сучасному світі все більше звертають увагу на корисність природних продуктів, зокрема рослинної сировини, яка містить біологічно активні речовини. Для отримання цих речовин застосовуються різні методи екстрагування, які дозволяють вилучити та зберегти корисні компоненти рослин, що можуть бути використані в харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості
  • Ескіз
    Документ
    Застосування трансглутамінази при виробництві комбінованих м’ясопродуктів
    (2023) Єпішкін, Сергій Сергійович; Страшинський, Ігор Мирославович
  • Ескіз
    Документ
    Окисно-відновний потенціал як один з показників оцінки антиоксидантної здатності харчових продуктів
    (2016) Кузьмін, Олег Володимирович; Білоусов, Дмитро Юрійович; Лівар, Ольга Віталіївна
    Вивчення антиоксидантної здатності водно-спиртових настоїв з рослинної сировини. Study of the antioxidant ability of water-alcohol extracts from plant materials.