Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ The theoretical description for sotolone cathodic and anodic electrochemical determination in wines(2023) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Oliveira, Sílvio C.; Garcia, Jarem; Karputina, Margarita; Khargeliia (Karputina), Daria; Ivanushko, Yana; Morozova, Tetiana; Yagodynets, PetroSotolone is a natural aromatizer, present in Portuguese wine. The goal of this work is the mechanistic theoretic analysis of the sotolon electrochemical determination over a conducting polymer electrode.Документ Система НАССР у виробництві крафтових горілок(2021) Вітряк, Оксана Павлівна; Салімон, Ольга Миколаївна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаВ роботі розглянуто та проаналізовано небезпечні чинники і запобіжні заходи у технології горілок. Запропонований аналіз допоможе розробленню та впровадженню системи НАССР на крафтовому підприємстві з виробництва безпечної алкогольної продукції.Документ Актуальні проблеми використання та визначення харчових добавок у безалкогольних напоях(2021) Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Овсієнко, Маргарита ВалеріївнаДоведено перспективність вдосконалення методик визначення консервантів та підсолоджувачів у безалкогольних напоях хроматографічними методами.Документ Управління якістю в технології напоїв на основі цукрового сорго та вишневого концентрату(2021) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана ПавлівнаВ роботі рекомендовано оптимальні співвідношення сусла із соку цукрового сорго і вишневого соку, які дозволяють отримати безалкогольні напої з високими органолептичними показниками та повноцінним хімічним складом.Документ Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв(2023) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Олійник, Світлана Іванівна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана ПавлівнаВ роботі дана характеристика сукралозі, як некалорійному підсолоджучачу. ЇЇ застосування у виробництві дозволить знизити вміст цукру у напоях до 5 % мас.Документ Управління ризиками у виробництві крафтового пива(2021) Вітряк, Оксана Павлівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаРозглянуто основні особливості впровадження системи НАССР на крафтовому пивоварному підприємстві. Доведено, що при управлінні ризиками згідно принципів НАССР у крафтовому виробництві пива для отримання безпечної продукції необхідно враховувати все 3 фактори ризику (біологічний, фізичний і хімічний).Документ Технологічні рішення щодо підвищення якості спирту з некондиційної сировини(2022) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Азаров, Сергій ПавловичДля підвищення якості спирту, що отримують при переробці некондиційної сировини, запропоновано інноваційні технологічні рішення, перевірені у виробничих умовах, що поліпшують органолептичні показники.Документ Інноваційна технологія вакуумної перегонки із збереженням життєдіяльності дріжджів(2021) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій Володимирович; Хоменко, В. А.Представлено результати вакуумної дистиляції за визначених технологічних параметрів роботи бражної колони. Визначено, що в бражній колоні призупиняється новоутворення домішок, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, та залишаються «живими» дріжджі.Документ Енергоощадна технологія ректифікації в масообмінних колонних апаратах(2022) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій ВолодимировичЗапропоновано енергозберігаючу технологію циклічної ректифікації в масообмінних апаратах, оснащених провальними тарілками. Результатом застосування технології стало підвищення ступеня очистки етилового спирту від домішок на 30 %, збільшення концентрації спирту в бражному дистиляті на 28 %, зменшення витрат гріючої пари на 37-40 %.