Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Електрохімічна активація води – дієвий метод її знезараження та підвищення біологічної активності(2024) Шпак, Владислав В’ячеславович; Коломієць, Дмитро Петрович; Зінькевич, Петро ОлексійовичЗ метою дезінфекції та підвищення біологічної активності води існує можливість корегування її властивостей різними методами. Через обмеження, що пов’язані з використанням сучасних біоцидних агентів, існує потреба у пошуку нових методів обробки води, зокрема безреагентних. Одним з них є метод електрохімічної активації води. В даних дослідженнях електроактивація водних систем здійснювалась шляхом анодної та катодної електричної обробки рідини в діафрагмовому електрохімічному електролізері. Шляхом відповідного вибору типу мембрани і різниці потенціалів на електродах об’єм води між електродами піддається впливу електричного поля високої напруженості і через воду протікає електричний струм, під дією якого солі металів розкладаються, перетворюються в гідроксиди і випадають в осад. У процесі низькотемпературного електролізу водопровідної води в катодній камері апарата утворюється лужна (жива) вода, а в анодній - кислотна (мертва) вода.Документ Визначення енергії відновлення настоїв спиртових рослинної сировини(2021) Кузьмін, Олег Володимирович; Грушевська, Ірина Олегівна; Дериш, Андрій ДмитровичНаведено результати експериментальних досліджень антиокислювальної активності водно-спиртових настоїв. The results of experimental studies of the antioxidant activity of water-alcohol infusions are presented.Документ Перспективи використання чайної продукції у технології наливок(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Іскандарова, Ірина Романівна; Бережна, Тетяна Олегівна; Філіппова, Альона ЮріївнаНаведено результати експериментальних досліджень антиоксидантної активності водно-спиртових настоїв чайної продукції у технології наливок. The results of experimental studies of the antioxidant activity of water-alcohol infusions of tea products in the technology of liqueurs.Документ Перспективи використання настоїв чаю у технології наливок(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Бережна, Тетяна Олегівна; Іскандарова, Ірина Романівна; Філіппова, Альона ЮріївнаНаведено результати експериментальних досліджень антиокислювальної активності водно-спиртових настоїв чаю у технології наливок. The results of experimental studies of the antioxidant activity of water-alcohol infusions of tea in the technology of liqueurs.Документ Інноваційні технології водно-спиртових настоїв у закладах ресторанного господарства(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Філіппова, Альона Юріївна; Іскандарова, Ірина Романівна; Бережна, Тетяна ОлегівнаНаведено результати експериментальних досліджень антиокислювальної активності водно-спиртових настоїв. The results of experimental studies of the antioxidant activity of water-alcohol infusions are presented.Документ Визначення антиоксидантної здатності водно-спиртових настоїв з рослинної сировини для технології ресторанної продукції(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Силка, Ірина Миколаївна; Березова, Ганна ОлександрівнаНаведено результати експериментальних досліджень антиокислювальної активності водно-спиртових настоїв. The results of experimental studies of the antioxidant activity of water-alcohol infusions are presented.Документ Evaluation of the prospects of using kumquat in sauces technology(2019) Kuzmin, Oleg; Bohomol, Anna; Kuzmin, AntonThe purpose of the work is to study the antioxidant properties of water-alcohol infusions from citrus fruits and to determine the feasibility of their application in the technology of sauces. The theoretical expected value of redox potential (RP) Ehmin is obtained for monitoring and has a value of 198,0 mV, the maximum value of 450,0 mV (infusion of lemon pulp) is characteristic of plant water-alcohol infusions. The actual measured of RP Ehact – from 114,0 mV (control) to 298,0 mV (infusion of pulp lemon). At the same time, the minimum value of the recovery energy (RE) is – 84,0 mV and is characteristic for control, and the greatest value of 205,0 mV is the water-alcohol infusion from the kumquat peel. The pH level for water-alcohol infusions ranges from 3,50 (lemon infusion pulp) to 5,90 (infusion of lemon peel), the extracts have an acidic medium. According to the results of research, water-alcohol infusions are grouped according to the antioxidant activity – according to RE: extracts with average activity (from 100 to 200 mV) – mandarin, lemon, orange, grapefruit infusion; extract with high activity (from 200 mV and above) – infusion of kumquat.Документ Важливість окисно-відновного потенціалу у технології напоїв(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина Олександрівна; Антонюк, Анастасія МихайлівнаЗастосування композиції модифікованого шунгіту та мінералів у водоготуванні знижує ОВП до значень близьких в людському організмі, тому вказанийпоказник є одним з пріоритетних для визначання у виробництві напоїв. Application of modified shungite and mineral composition in water treatment reduces the ORP to values close to those in the human body, so specified the indicator is one of the priorities for determining beverage production.Документ Дослідження закономірностей формування відновного електроннодонорного стану у фізично, хімічно та біологічно зміненої води(2019) Українець, Анатолій Іванович; Маринін, Андрій Іванович; Большак, Юрій Васильович; Каленик, Ольга СергіївнаМатеріали присвячені дослідженню характеру впливу електродонорногостану на окисно відновний - потенціал води.Документ Динамика показателей качества при хранении розовых сухих вин(2017) Билько, Марина ВладимировнаИсследовано влияние хранения розовых сухих вин на показатели качества и установлено, что их изменения связаны с протеканием окислительно-восстановительных процессов. Показано снижение уровня антоцианов, общего содержания фенольных соединений и колебание оптических характеристик, что объясняется процессами конденсации, полимеризации и окисления. Установлено, что накопление ацетальдегида приводит к окислению розовых вин. The effect of keeping pink dry wine on quality indicators was investigated, changes in quality indicators associated with the occurrence of oxidation-reduction processes in pink wines were established. The level of anthocyanins, the total content of phenolic compounds, and the change in optical characteristics were shown. These changes are explained by the processes of condensation, polymerization and oxidation. Accumulation of acetaldehyde leads to oxidation of substances of pink wines were established.