Монографії, підручники, навчальні посібники

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7375

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Технології сушіння
    (2024) Шутюк, Віталій Володимирович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Дущак (Бендерська), Ольга Вячеславівна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Бессараб, Олександр Семенович; Бут, Сергій Анатолійович
    У навчальному посібнику викладено суть та методологічні основи сушіння, регідратації та зберігання сушених харчових продуктів. Наведено особливості хімічного складу плодово-овочевої сировини, методи попередньої підготовки сировини до сушіння та основні способи сушіння. Навчальний посібник також містить опис принципів роботи базових сушарок, характеристики основних видів сушильного технологічного обладнання, та обладнання для виробництва харчових концентратів. У кінці кожного розділу подаються питання для самостійного контролю знань. Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців харчових підприємств та всіх, хто пов’язаний із технологіями сушіння харчової сировини.
  • Ескіз
    Документ
    Холодильні технології
    (2022) Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр Семенович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Ємцев, Віктор Іванович
    навчальному посібнику викладено суть та методологічні основи охолодження, заморожування, отеплення та холодильного зберігання харчових продуктів. Розглянуто технічні засоби, що застосовуються у сучасній холодильній технології харчових продуктів. Наведено відомості про призначення холодильної техніки та типи холодильних машин. У кінці кожного розділу подаються питання для самостійного контролю знань. Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців харчових підприємств та всіх, хто пов’язаний з холодильними технологіями.
  • Ескіз
    Документ
    Логістика
    (2022) Марченко, Валентина Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У підручнику викладено методологічні основи логістики та розкрито сутність основних її функціональних процесів. Розглянуто базові поняття логістики та охарактеризовано компоненти логістичної системи підприємства. Розкрито способи організації базових логістичних операцій та представлено показники оцінювання ефективності виконання логістичних функцій. У кінці кожного розділу подаються питання та тести для самостійного контролю знань. Підручник призначений для здобувачів вищої освіти та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями “Економіка”, «Харчові технології та «Менеджмент», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців підприємств та всіх, хто організовує та управляє логістичними процесами. The textbook describes the methodological foundations of logistics and reveals the essence of its main functional processes. The basic concepts of logistics are considered and the components of the logistics system of the enterprise are characterized. The methods of organizing basic logistics operations are disclosed and the indicators for evaluating the performance of logistics functions are presented. At the end of each chapter, there are questions and tests for independent control of knowledge. The textbook is intended for students of higher education and teachers of higher educational institutions studying in the specialties "Economics", "Food technologies and "Management", students of the system professional development for managers and specialists of enterprises and everyone who organizes and manages logistics processes.
  • Ескіз
    Документ
    Логістика
    (2021) Марченко, Валентина Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович; Ємцев, Віктор Іванович
    У навчальному посібнику викладено методичні основи поточного планування, раціональної організації та ефективного контролю за реалізацією всіх функціональних процесів у логістиці. Розглянуто базові методичні підходи та специфічний інструментарій вирішення практичних задач управління всіма функціональними видами логістики. Розкрито способи організації базових логістичних операцій та представлено показники оцінювання ефективності виконання логістичних функцій. У кінці кожного розділу подаються питання та тести для самостійного контролю знань. Підручник призначений для студентів та викладачів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальністю «Економіка», слухачів системи підвищення кваліфікації, для управлінців і фахівців підприємств та всіх, хто організовує та управляє логістичними процесами. The textbook outlines the methodological foundations of current planning, rational organization and effective control over the implementation of all functional processes in logistics. Basic methodological approaches and specific tools for solving practical problems of management of all functional types of logistics are considered. The methods of organization of basic logistics operations are revealed and the indicators of evaluation of efficiency of performance of logistic functions are presented. At the end of each section there are questions and tests for independent control of knowledge. The textbook is intended for students and teachers of higher education institutions majoring in "Economics", students of the advanced training system, for managers and specialists of enterprises and all those who organize and manage logistics processes.
  • Ескіз
    Документ
    Логістика
    (2018) Марченко, Валентина Миколаївна; Шутюк, Віталій Володимирович
    У підручнику викладено методологічні основи логістики та розкрито сутність основних її функціональних процесів. Розглянуто базові поняття логістики та охарактеризовано компоненти логістичної системи підприємства. Розкрито способи організації базових логістичних операцій та представлено показники оцінювання ефективності виконання логістичних функцій. The textbook outlines the methodological foundations of logistics and reveals the essence of its main functional processes. The basic concepts of logistics are considered and the components of the logistics system of the enterprise are characterized. The methods of organization of basic logistics operations are revealed and the indicators of evaluation of efficiency of performance of logistic functions are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Гідравлічні розрахунки
    (2012) Малежик, Іван Федорович; Марценюк, Олександр Степанович; Мельник, Людмила Миколаївна; Мирончук, Валерій Григорович; Таран, Віталій Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Немирович, Петро Михайлович; Яровий, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Копиленко, Анатолій Васильович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Теличкун, Володимир Іванович; Точкова, Оксана Василівна
    Викладено основи проектних розрахунків апаратів і установок для проведення типових процесів харчових виробництв. Розглянуто загальні види та вузли типової апаратури. Наведено приклади розрахунків апаратів і установок. У додатках подано необхідні довідкові таблиці.
  • Ескіз
    Документ
    Теплоэнергетические установки и системы сельского хозяйства
    (2002) Амерханов, Роберт Александрович; Бессараб, Олександр Семенович; Драганов, Б. Х.; Рудобашта, Станислав Павлович; Шишко, Г. Г.
    Приведены основные сведения об источниках и теплоэнергетических установках, используемых в сельском хозяйстве. Приводятся сведения о топливе, процессе горения и оборудовании систем теплоснабжения (котлы, компрессоры, вентиляторы, резервные дизельные электростанции и др.). Рассмотрены вопросы, относящиеся к тепловым сетям, использованию нетрадиционных и возобновляемых, а также вторичных энергетических ресурсов, газоснабжению, охране окружающей среды от возможных выбросов систем теплоснабжения. Provides basic information about the sources and thermal power plants used in agriculture. The information on the fuel combustion process and equipment of heating systems (boilers, compressors, fans, backup diesel generators, etc.). The problems relating to heating networks, the use of alternative and renewable and secondary energy resources, gas supply, protection of the environment from the potential emissions of heat supply systems.
  • Ескіз
    Документ
    Теплотехніка
    (1998) Буляндра, Олексій Федорович; Драганов, Б. Х.; Федоров, Володимир Гаврилович; Бессараб, Олександр Семенович; Міщенко, А. В.; Слітенко, А. Ф.
    Викладено основи технічної термодинаміки та теорії теплообміну, подано відомості про паливо і його горіння, парові котли та газові турбіни, двигуни внутрішнього згоряння, компресори, теплові електростанції, поновлювані джерела енергії. Розглянуто питання опалення, вентиляції та кондиціювання повітря, систем тепло- і газопостачання. Для студентів вищих технічних навчальних закладів не теплоенергетичних спеціальностей. The article presents the basics of technical thermodynamics and heat transfer theory, the data of the fuel and its combustion boilers and gas turbines, internal combustion engines, compressors, thermal power, renewable energy. The problem of heating, ventilation and air conditioning systems, heat and gas. For students of higher technical educational institutions are not cogeneration specialties.
  • Ескіз
    Документ
    Теплотехніка
    (2012) Драганов, Б. Х.; Бессараб, Олександр Семенович; Долінський, А. А.; Лазоренко, В. О.; Міщенко, А. В.; Шеліманова, О. В.
    Викладемо основи технічної термодинаміки та теорії тепломасообміну, паливо і його горіння, генератори теплоти в сільському господарстві, теплові двигуни, що застосовуються у сільському господарстві, теплосилові установки. Приведено основи будівельної теплофізики сільськогосподарських будівель та споруд, висвітлені питання опалення і вентиляції громадських та виробничих приміщень, застосування теплоти в галузях аграрного виробництва, використання нетрадиційних джерел енергії, охорони навколишнього середовища. The exposition of the theory of technical thermodynamics and heat transfer, fuel and its combustion heat generators in agriculture, heat engines that are used in agriculture, teplosylovi installation. Adduced basis Thermophysics building agricultural buildings and structures, highlighted the issue of heating and ventilation of public and industrial buildings, the use of heat in the fields of agriculture, the use of alternative energy sources, environmental protection.
  • Ескіз
    Документ
    Проектування систем теплопостачання сільського господарства
    (2003) Драганов, Б. Х.; Бессараб, Олександр Семенович; Міщенко, А. В.; Шутюк, Віталій Володимирович
    Викладені основи проектування систем теплопостачання сільського господарства при використання традиційних джерел енергії, пасивних систем сонячного опалення приміщень, активних систем сонячного теплопостачання, систем геотермального теплопостачання, вітроенергетичних установок, біогазових установок, комбіноване використання поновлювальних джерел енергії, систем газопостачання сільського господарства. Приведені відповідні довідникові дані. Bases designing heating systems of agriculture in the use of traditional energy sources, passive solar heating and active solar heating, geothermal heating systems, wind turbines, biogas plants, combined renewable energy supply systems of agriculture. Present relevant references data.