Статті

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні прийоми виділення зерна, охопленого фузаріозом
    (2015) Верещинський, Олександр Павлович; Ільчук, Віктор Борисович; Дмитрук, Євген Адамович; Євтушенко, Олег Олександрович; Харченко, Євген Іванович
    В статті наведено характеристику грибів роду Fusarium, їх вплив на організм людини. Вказано норми вмісту фузаріозних зерен у зерновій масі, яка подається у переробку. Наведено результати досліджень сепарування зернової маси із вмістом фузаріозних зерен. Доведено, що найбільший вміст фузаріозних зерен міститься у дрібній фракції зерна, яку рекомендується вилучати із зернової маси, яка подається на переробку. This article describes characteristics of fungus (the genus of Fusarium) as well as their influence on the human organism. The norms of containing Fusarium grains in the grain mass that is submitted for processing are indicated. The research results of separation the grain mass with Fusarium grain inside is shown. It is determined that the highest content of Fusarium grain is contained in the fine faction of grain, which is recommended to remove from the grain mass that is submitted for processing.
  • Ескіз
    Документ
    Енерго- і ресурсозберігаючі режими в технологічних процесах млинів і крупозаводів
    (2011) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Містулова, Тетяна Євгеніївна; Харченко, Євген Іванович
    В статті дані рекомендації щодо енергозбереження та раціонального використання сировинних ресурсів борошномельно-круп’яної галузі України.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження стабільності роботи борошномельного заводу
    (2011) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Романенко, Олександр Петрович; Семенець, І. С.
    В статті наведено результати досліджень кінетики виходу та якості борошна борошномельного заводу сортового помелу пшениці. In clause results of research кинетики an output and quality of a flour of a flour-grinding factory of a high-quality grinding of wheat are resulted
  • Ескіз
    Документ
    Очищення зерна в елеваторі покращує якість борошна
    (2014) Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень підготовки зерна в елеваторі та вплив додаткового очищення на вихід та якість борошна при сортовому помелі пшениці. Проведено порівняльний аналіз пробних випічок із борошна виробленого із зерна, яке проходило додаткове очищення в елеваторі. In clause results of research of preparation of grain in elevator and influence of additional clearing on an output and quality of a flour are resulted at a high-quality grinding of wheat. The comparative analysis of trial batches from a flour made of grain which passed additional clearing in elevator is lead.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення сортових помелів пшениці
    (2014) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена Анатоліївна
    В статті наведено результати досліджень зміни загального добутку продуктів подрібнення на вихід круподунстових продуктів помелу І драної системи. Показано кумулятивні криві білості борошна сортового помелу пшениці. In clause results of research of change of the general extraction of products of crushing on an output break dunsts products of grinding I of torn system are resulted. Are shown cumulative curve whiteness flours of a high-quality grinding of wheat.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив підсушування продуктів розмелу на показники якості готової продукції
    (2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій Васильович
    Стаття присвячена вивченню проблем усушки продуктів розмелу та готової продукції при розме¬люванні зерна в борошно з використанням повітряних потоків аспіраційних і пневмотранспортних установок. Встановлено зв'язок відносної вологості повітря з якісними показниками готової продукції на основі знятих балансів борошна двох млинзаводів. Досліджено вологість потоків борошна різних си¬стем технологічного процесу розмелу зерна при різній відносній вологості повітря. The articles is devoted to studying of problems of shrinkage of milling products and finished products at milled grains in a flour. It is established communication of relative humidity of air with quantity indicators of finished products on the basis of the removed balances of a flour of two flour mills. It is investigated humidity of streams of a flour of different systems of technological process milling of grain at different relative humidity of air.
  • Ескіз
    Документ
    Організація процесу лущення пшениці на млинзаводах різної продуктивності
    (2013) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович
    В статті наведено організацію технологічного процесу лущення зерна пшениці перед помелом на борошномельних заводах різної продуктивності. In clause it is resulted оrganization technological process of a peeling of grain before grindings at flour-grinding factories of different efficiency.
  • Ескіз
    Документ
    На замітку проектувальнику зернопереробних підприємств
    (2013) Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович
    В статті розглянуто відповідальність проектувальників при порушеннях вимог проектування зернопереробних підприємств. Показано до яких класів наслідків та категорій складності віднесені зернопереробні підприємства. In the article the responsibility of designers in violation of the requirements of the design of grain processing enterprises. Shows the effects of which classes and categories of classified grain processing enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво колотого гороху
    (2013) Ільчук, Віктор Борисович; Верещинський, Олександр Павлович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген Іванович
    В статті розглянуто дослідження виробництва колотого гороху із використанням вальцьового верстату, впливу величини зазору між вальцями на вихід колотого гороху. In clause researches of manufacture of chipped peas with use roller mill, influence of size of a backlash between rollers on an output of chipped peas are considered. The basic scheme of manufacture of chipped peas is resulted.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу розмелу круподунстових продуктів різної вологості
    (2010) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Строй, Б. І.; Шапран, О. Т.
    В статті наведено результати досліджень помелу проміжних продуктів подрібнення різної вологості у вальцьовому верстаті. In clause results of research of a grinding of intermediate products of crushing of different humidity in roller mill tool are resulted.