Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ статті наводиться спрощений метод розрахунку кількості шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом та заходи із зменшення вмісту оксиду вуглецю в пічному газі, який утворюється в вапняних печах під час випалу вапняку на цукрових заводах. In the article the simplified method of calculation of amount of harmful extrass is pointed in an atmosphere with exhaust carbonation gas and measures from diminishing of content of oxide of carbon in the stove gas, which appears in lime stoves during firing of limestone on sugar-houses.Документ Методика розрахунку кількості пічного газу, який виходить із вапняної печі та подається на сатурацію(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаЗапропоновано спрощений метод розрахунку кількості сатураційного газу, що подається в котли І та ІІ сатурації на цукрових заводах, який може бути використаний в розрахунках кількості шкідливих викидів в атмосферу.The simplified method of calculation of amount of carbonation gas which is given in caldrons And and ²² saturacii on sugar-houses is offered, which can be used in the calculations of amount of harmful extrass in an atmosphere.Документ Технологічну якість вапняного молока необхідно підвищувати(2005) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаРозглядаються основні вимоги до вапняного молока та умови їх досягнення, розроблені методи активації вапна пароконденсаційною кавітацією та електрогідравлічним обробленням.The basic requirements are examined to the limewater and condition of their achievement, developed methods of activating of lime parokondensaciynoy kavitacieyu and electro-hydraulic treatment.Документ Аналітичний метод визначення густини вапняного молока в цукровому виробництві(2006) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичНаведено новий метод визначення густини вапняного молока та його переваги, зроблена оцінка витрат тепла на випарювання води, яка надходить в завод з вапняним молоком. The new method of determination of closeness of limewater and his advantage is resulted, done estimation of charges of heat on evaporation of water which enters factory with a limewater.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influencing of hard phase of lime milk with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Експрес-метод визначення активності вапняного молока(2004) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Джоган, Ольга Іллівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаРозроблений експрес-метод визначення активності вапна у вапняному молоці, який рекомендується використовувати як у хіміко-технологічному контролі на виробництві, так і в дослідницьких лабораторіях.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influence of hard phase of limewater with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Лабораторний пристрій для проведення процесу карбонізації(2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Попова, Інна ВадимівнаСтаття присвячена розробленню нового лабораторного пристрою для проведення процесу карбонізації в цукровому виробництві. Розкрию переваги сконструйованої установки над існуючими на сьогоднішній день методиками. Доведено доцільність застосування представленої установки в учбових та цукрозаводських лабораторіях.Документ Технологічні аспекти енергозбереження у виробництві цукру з буряків(2006) Хомічак, Любомир МихайловичАналізуються основні технологічні фактори, що впливають на зменшення витрат палива та вапняку під час виробництва цукру з буряків.Документ Уточнення методів визначення втрат цукрози у фільтрпресному осаді(2012) Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса Степанівна; Рева, Леонід Павлович; Джоган, Ольга ІллівнаНаведений порівняльний аналіз результатів визначення втрат цукрози у фільтраційному осаді з вмістом сухих речовин в межах 70 % за діючими та уточненими методиками, який свідчить про доцільність використання останніх.