Статті
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7372
Переглянути
26 результатів
Результати пошуку
Документ Проблема дефіциту білку у харчуванні населення України та шляхи її вирішення(2023) Стеценко, Наталія ОлександрівнаУ роботі розглядається сучасний стан забезпечення білком раціонів населення України. Відзначені основні причини дефіциту білку у харчуванні, зовнішні ознаки та прояви таких станів. Проаналізовані сучасні підходи до вирішення проблеми нестачі білку. Показано, що одним з ефективних шляхів подолання проблеми є конструювання рецептур та розроблення способів виробництва функціональних та оздоровчих харчових продуктів з підвищеним вмістом білку та з поліпшеною біологічною цінністю. The paper considers the state of providing the population of Ukraine with protein rations. The main causes of protein deficiency in nutrition, external signs and manifestations of such conditions are noted. Modern approaches to solving the problem of protein deficiency are analyzed. It is shown that one of the effective ways to solve the problem is the design of recipes and the development of methods for the production of functional and healthy food products with a high protein content and improved biological value.Документ Визначення збалансованості раціонів харчування(2022) Кузьмін, Олег Володимирович; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Лабенська, Наталія Вікторівна; Дериш, Андрій Дмитрович; Берладин, Павліна Василівна; Грушевська, Ірина ОлегівнаРозглянуто методику оцінки якості раціонів харчування у закладах ресторанного господарства. The methodology for assessing the quality of diets in restaurants is considered.Документ Дослідження якості раціонів харчування(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Корецька, Ірина Львівна; Буглак, Олена Миколаївна; Пилипенко, Олексій; Саламаха, Олена АркадіївнаРозглянуто методику оцінки якості раціонів харчування в закладах ресторанного господарства. The methods of estimation of quality of rations of feed are considered in establishments of restaurant economy.Документ Дослідження якості харчування у закладах ресторанного господарства(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Капустян, Валерій Анатолійович; Бабанова, Дар'я Олексіївна; Барилов, Мирослав Ігорович; Соломінській, Олексій Андрійович; Пахальчук, Олександр ЮрійовичПроведено дослідження якості раціонів харчування в закладах ресторанного господарства.Документ Комплексна та якісна оцінка раціонів харчування у закладах ресторанного господарства(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Кравчук, Надія Миколаївна; Шиш, Наталія Ігорівна; Решетник, Софія Русланівна; Гаврильченко, Поліна Михайлівна; Романюта, Андрій ВікторовичПроведено дослідження якості раціонів харчування в закладах ресторанного господарства.Документ Високоінтенсивні підсолоджувачі і перспективи їх використання в дієтичному харчуванні(2014) Сімурова, Наталія Вячеславівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Кушнір, Анастасія Іванівна; Бальон, Ярослав ГригоровичУ статті представлено сучасний погляд на використання цукрозамінників у дієтичному харчуванні. Зазначено, що перевищення фізіологічних норм вживання цукру у світі викликало збільшення кількості хворих на цукровий діабет, ожиріння та виникнення інших ендокринних патологій, що обумовило застосування речовин, які мають інтенсивний солодкий смак, але меншу калорійність, ніж цукор. Визначено особливості найбільш розповсюджених високоінтенсивних підсолоджувачів, переваги та недоліки цукрозамінників. Акцентовано увагу на безпеці їх застосування за умов дотримання рекомендованих норм. Наведено фізико-хімічні та споживчі характеристики ацесульфаму калію як найбільш перспективного цукрозамінника. Показано можливості його застосування для зниження глікемічного індексу харчових продуктів, зокрема кондитерських борошняних виробів. The article presents a modern approach to the use of sweeteners in diets. The excess of physiological norms of consumption of sugar in the world caused an increase in the number of patients with diabetes, obesity and other endocrine pathologies. This is due to the use of substances with intensely sweet taste, but with fewer calories than sugar. The article describes the most common features of high intensity sweeteners. Their advantages and disadvantages are marked. The attention is focused on the safety of synthetic sweeteners, subject to the recommended standards. Particular attention is given to acesulfame potassium, as the most promising sweetener. Physical, chemical and consumer characteristics of acesulfame potassium are shown. Possibilities of its use for decrease the glycemic index foodstuff are shown. It is recommended for pastry flour products.Документ Підходи до визначення оцінки та класифікації речовин із солодким смаком(2020) Кравченко, Ірина ЙосипівнаВ статті проаналізовано стан бурякоцукрової галузі та рослинної галузі буряківництва; тенденції виробництва та споживання цукру в Україні, його експортний потенціал. Досліджені основні тенденції розвитку бурякоцукрової галузі в умовах кризи: суттєве скорочення площ під цукросировиною; зменшення кількості цукрових заводів; недостатня організованість та захищеність ринку цукру. Розглянуто питання зростання на українському ринку обсягів використання цукрозамінників, як власного так і зарубіжного виробництва. Приведені дані щодо користі та шкоди, а також впливу сахарози, замінників та підсолоджувачів на людський організм. Також з’ясовано необхідність використання та споживання натуральних цукрозамінників. Розглянуто питання, яке виникає в умовах конкуренції між виробниками харчових продуктів і напоїв та появою на ринку штучних замінників цукру, які заборонені в Європі. Проаналізовано причини антицукрової пропаганди, використання цукрозамінників у різних країнах світу. Досліджено приклади заборони штучних цукрозамінників та підсолоджувачів до вживання в країнах ЄС, Америки та інших. Розглянуто підходи науковців до класифікації цукрозамінників та підсолоджувачів, а також їх основні характеристики та ціни на деякі з них. Акцентовано увагу на тому, що залишається не вирішеним питання на рівні держави ‒ визначення чіткої характеристики речовин з солодким смаком на законодавчому рівні, а також конкретна їх класифікація та поділ на окремі групи цукрів, цукрозамінників і підсолоджувачів, як природних, так, і синтетичних з безпечною нормою їх споживання. Запропоновано дозволити використання деяких добавок для виробництва спеціального дієтичного та діабетичного харчування з дозволу центральних органів влади. Обґрунтовано необхідність на законодавчому рівні дозволити або заборонити використання даних продуктів у харчовій промисловості. The article analyzes the state of the sugar beet and beet industry, the trends in sugar production and consumption of sugar in Ukraine and its export potential. The basic tendencies of the sugar beet and beet industry development in the conditions of crisis are investigated: significant reduction of areas occupied by sugar raw materials; reduction of the number of sugar refineries; insufficient organization and security of the sugar market. The question of volume growth of use of sugar substitutes in the Ukrainian market both domestic and foreign production, is considered in the article. The data on benefits and harms of sucrose, substitutes and sweeteners on the human body, as well as the need for use and consumption of natural sugars is given. The issue that arises in the context of competition between food and beverage producers and the emergence of forbiden artificial sugar substitutes on the market in Europe causes of anti-sugar propaganda. The use of sugar substitutes in different countries of the world is analyzed. Examples of prohibition of artificial sugar substitutes and sweeteners in EU countries, America, and other countries have been investigated. The scientific approaches to the classification of sugar substitutes and sweeteners, as well as their main characteristics and prices are considered. The emphasis is placed on the unanswered issue at the state level, namely there is no definition of clear characteristics of substances with sweet taste at the legislative level. Also there is no specific classification and division into separate groups of sugars, sugar substitutes and sweeteners, both natural and synthetic ones which are safe for consumption. It is proposed to allow the central authorities the use of certain additives for the production of special dietary and diabetic nutrition. The necessity of permition and prohibition of use of these products in food industry at the legislative level is justified.Документ Визначення якості раціонів харчування в ресторанному бізнесі(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Мурзін, Андрій Вадимович; Руських, Аліна Ігорівна; Ремезок, Петро Володимирович; Салига, Василь ІвановичВ роботі проведено оцінку якості раціонів харчування у ресторанному бізнесі з позиції норм фізіологічної потреби людини. The work assessed the quality of food rations in the restaurant business from the standpoint of the norms of the physiological human need.Документ Дослідження якості добового раціону харчування у ресторанному бізнесі(2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Корецька, Ірина Львівна; Піддубний, Руслан Богданович; Костюк, Богдан Іванович; Тищенко, Едуард ОлеговичПроведено оцінку якості раціонів харчування в закладах ресторанного господарства. An assessment of the quality of rations of feed are considered in establishments of restaurant economy.Документ Дослідження якості харчування у закладах ресторанного господарства(2018) Кузьмін, Олег Володимирович; Дорохова, Тетяна Дмитрівна; Адморок, Максим Олександрович; Різник, Анастасія ОлександрівнаПроведено оцінку якості раціонів харчування в закладах ресторанного господарства An assessment of the quality of rations of feed are considered in establishments of restaurant economy
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »