Перегляд за Автор "Артюхов, Володимир Якович"
Зараз показуємо 1 - 16 з 16
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив виду зернових культур та ступеню дисперсності їх помелу на склад леткої частки спиртової бражки(2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.Розглянуто комплекс технологічних заходів для стабільного одержання спирту високої якості з зернової сировини залежно від ступеня дисперсності помелу і температури термоферментативної обробки.Документ Енергозаощаджуюча технологія спиртових бражок(1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Королюк, Костянтин Євгенійович; Самойліченко, Роман Вікторович; Сизько, Валерій Борисович; Артюхов, Володимир ЯковичВ Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) розроблено, а на Червонослобідському спиртовому заводі впроваджено енергозаощаджуючу технологію спиртових бражок, яка передбачає обробку крохмалю сировини термостабільними α-амілазами на стадії його клейстеризації з подальшим гідролізом декстринів за допомогою глюкоамілази до зброджуваних дріжджами цукрів. Розроблена технологія дає змогу зменшити температуру розварювання зернової сировини з 145-165 до 78-850С і заощадити в середньому 40-42 кг умовного палива на тонну сировини, поліпшити якість спирту-ректифікату, скоротити термін бродіння з 72 до 66 годин.Документ Основні напрямки енерго- та ресурсозбереження в спиртовому виробництві(2003) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.В останні роки зусиллями науковців і виробничників розроблена та відпрацьована у виробничих умовах енергозберігаюча технологія спиртових бражок з використанням концентрованих ферментних препаратів селективної дії, яка дозволяє знизити енерговитрати на процес водно-теплової обробки сировини в середньому на 40…50%.Документ Спосіб виробництва спирту ректифікованого підвищеної якості (Патент на винахід № 64255)(2003) Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою спосіб виробництва ректифікованого спирту підвищеної якості за рахунок збільшення кількості тарілок в колонах ректифікаційної установки. An invention behaves to a spirit industry and is a method of production of rectificate alcohol improved quality due to the increase of amount of piattis in the columns of the rectification setting.Документ Спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 35246)(2003) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Циганков, Петро Семенович; Олійнічук Сергій Тимофійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Королюк, Костянтин Євгенійович; Сікач, Людмила Пилипівна; Сизько, Валерій Борисович; Самойліченко, Роман ВікторовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини.Документ Спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 35247)(1999) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир Якович; Циганков, Петро Семенович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Королюк, Костянтин Євгенійович; Сікач, Людмила Пилипівна; Сизько, Валерій Борисович; Самойліченко, Роман ВікторовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of receipt of spirit home-brewed beers from starch-containing raw material.Документ Спосіб одержання спиртових бражок із крохмалевмісної сировини (Патент на винахід № 70423)(2004) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Сизько, Валерій Борисович; Артюхов, Володимир Якович; Кириленко, Роман ГригоровичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалений спосіб одержання спиртової бражки із крохмалевмісної сировини. An invention behaves to a spirit industry and is the improved method of receipt of a spirit home-brewed beer from starch-containing raw material.Документ Сучасні тенденції розвитку та впровадження систем автоматизації та управління у спиртовій галузі(2003) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Ельперін, Ігор Володимирович; Шиян, Петро Леонідович; Артюхов, Володимир ЯковичСучасний стан розвитку систем управління характеризується широким використанням управляючої мікропроцесорної техніки та комп'ютерно-інтегрованих систем управління. Незважаючи на те, що технічне та програмне забезпечення таких систем у світі розвивається досить швидко, в Україні накопичений достатній досвід їх впровадження.Документ Технологічні особливості переробки жита в етанол(2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.Останнім часом на ринку сировини для спиртової галузі переважає жито, що вирізняється високою крохмалистістю та відносно низькою ціною. Однак це нетехнологічна, важка для виготовлення спирту сировина, її переробляють переважно в суміші з іншими зерновими, зокрема пшеницею. Цим досягають середньозваженого виходу спирту з однієї тони умовного крохмалю.Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36317)(1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалену установку для отримання спирту ректифікованого високоякісного. An invention behaves to a spirit industry and is the improved setting for the receipt of alcohol rectificatе high-quality.Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318 А)(1999) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок.Документ Установка для отримання спирту ректифікованого високоякісного (Патент на винахід № 36318)(2001) Гулий, Іван Степанович; Циганков, Петро Семенович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Артюхов, Володимир Якович; Бальоха, Іван Дмитрович; Сизько, Валерій БорисовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for the improvement of quality and increase of exit of basic product, providing of terms of effective concentration of admixtures.Документ Установка для розділення післяспиртової барди на рідку фракцію та вологий концентрат – модуль зневоднювання (Патент на корисну модель № 50982 А)(2010) Яковець, Іван Іванович; Сосницький, Віталій Володимирович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир Костянтинович; Сизько, Валерій Борисович; Корман, Владислав Адольфович; Артюхов, Володимир Якович; Пишний Владислав СергійовичКорисна модель відноситься до пристроїв для відбору пресових фракцій. В основу корисної моделі поставлено задачу удосконалення конструкції установки шляхом встановлення сепаратора для попереднього згущення післяспиртової барди та остаточного її розділення на рідку фазу та вологий концентрат у шнековому пресі. An useful model behaves to the options for the selection of press factions. In basis of useful model the problem of improvement of construction of setting is set by setting of separator for the preliminary condensing of distillery dregs and its final dividing into a liquid phase and moist concentrate in a screw press.Документ Утилізація вторинних ресурсів(1993) Артюхов, Володимир Якович; Горовий, Валерій Іванович; Шматкова, Галина Карпівна; Фадєєва, Олена ГеоргіївнаВ статті обґрунтовано потребу в утилізації вторинних ресурсів спиртового виробництва. У переробних галузях агропромислового комплексу, де в собівартості продукції частка матеріальних й енергетичних витрат становить понад 80 процентів, особливої актуальності набував – необхідність зниження матеріаломісткості. Цього можна досягти завдяки широкому впровадженню безвідхідних технологій, комплексному використанню сировини й вторинних ресурсів у комбінованому виробництві. Реалізація відходів сприятиме розв'язанню такої важливої проблеми, як більш повне задоволення потреб внутрішнього ринку харчовою продукцією, яку можна одержати з меншими витратами.Документ Шляхи підвищення якості ректифікованого спирту в процесі брагоректифікації(2003) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Сизько, Валерій Борисович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.Запропоновані схеми ректифікаційної установки з цільовим вилученням верхніх проміжних домішок та концентруванням нижніх проміжних домішок, які дозволяють суттєво підвищити якість спирту на діючих брагоректифікаційних установках.Документ Інтенсифікація процесу приготування спиртової бражки при низькотемпературному розварюванні замісів з жита(1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Кисла, Любов Василівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Королюк, Костянтин Євгенійович; Лопато, Т. В.; Артюхов, Володимир ЯковичДля зниження собівартості спирту доцільно переробляти дешевшу за пшеницю сировину – жито. Але при його переробці виникають деякі труднощі, пов,язані з підвищеною в,язкістю зернових замісів. В Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) досліджено вплив целюлолітичних ферментів на технологічні та реологічні властивості сусла під час низькотемпературного розварювання жита.