Перегляд за Автор "Гапонюк, Ігор Іванович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 55
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз густини та в’язкості робочих газів в малорухомому шарі зерна(2017) Гапонюк, Ігор ІвановичВ роботі викладено результати теоретичних досліджень впливу перемінного аеродинамічного опору шару зерна і температури та вологовмісту робочих газів на їх густину та в’язкість. Перемінний вплив параметрів робочих газів на інтенсивність теплообміну в шарі зерна товщиною від 0,2 до 0,3 м. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. The results of theoretical researches of influence of variable aerodynamic resistance of layer of grain and temperature are in-process expounded and to content of moisture of working gases on their closeness and viscidity. Variable influence of parameters of working gases on intensity of heat exchange in the layer of grain in from 0,2 to 0,3 м. thick Results can be drawn on in scientific and practical spheres.Документ Аналіз потенціалу робочих газів в шарі зерна(2017) Гапонюк, Ігор ІвановичВ роботі викладено результати теоретичних досліджень кінетики та динаміки параметрів робочих газів в шарі зерна і в часі. Показано зв'язок перемінних параметрів робочих газів на рушійний потенціал взаємодії фазових середовищ. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах з зерновими продуктами. The results of theoretical researches of kinetics and dynamics of parameters of working gases are in-process expounded in the layer of grain and in time. The association of in-out parameters of working gases is shown on motive potential of cooperation of phase environments. Results can be drawn on in scientific and practical spheres with cereal products.Документ Аналіз сорбції вологи середніх розмірів зернин(2017) Гапонюк, Ігор ІвановичВ роботі викладено результати теоретичних досліджень особливостей процесів сорбції і десорбції вологи капілярних тіл розміром до 0,014 м та більшої активної поверхні. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах з зерновими продуктами.The results of theoretical researches of features of processes of persorption and desorption of moisture of capillary bodies are in-process expounded by a size a to 0,014 m and greater active surface. Results can be drawn on in scientific and practical spheres with cereal products.Документ Витоки та організаційно-технічні питання зберігання й переробки зерна(2021) Гапонюк, Ігор ІвановичҐрунтовно висвітлено протиріччя та суперечності загально-визнаної теорії виникнення відтворюючого господарювання та перших держав, доведено спірність традиційної версії та наукову обґрунтованість альтернативної з виникнення відтворюючого господарювання прадержав на теренах Надчорномор’я, викладено хронологію перших промислових зернозаготівельних та переробних технологій та виробництв, викладено основи технологій зберігання зерна, борошна, круп і комбікормів, вимоги до зерносховищДокумент Внутрішньокапілярна дифузія вологи зерна як фактор управління міжфазовим вологообміном(2014) Гапонюк, Ігор ІвановичВиділено ряд факторів впливу на енергію внутрішньої дифузії вологи капілярно-пористих колоїдних тіл, теоретично обґрунтовано та експериментально доведено можливість управління ними, отримано математичне описання управління окремими факторами впливу на енергію внутрішньої дифузії вологи встановленими способами.Документ Вплив параметрів довкілля на сушіння зерна(2013) Гапонюк, Ігор Іванович1. При обробці зерна 85% енергії витрачається на сушку. Актуальною проблемою є зменшення споживання енергії та підвищення продуктивності праці сушильних агрегатів. Коефіцієнт теплової ефективності в сушарці коливається від 0,3 до 0,7. Параметри середовища в період висихання змінюється: температура повітря змінюється від -10 до + 45 ° С і його сухість - від 2 до 16 г / кг сухого повітря. Параметри шару зерна теж міняється. Це суттєво впливає на режими та енергостійкість сушіння. While processing grain 85% of the energy is consumed for drying. Pressing issue is the reduction energy consumption and improve productivity of drying aggregates. Heat efficiency coefficient in the dryer varies from 0.3 to 0.7. The parameters of environment during the period of drying are changed: the temperature of air changes from -10 to +45°С, and his dryness - from 2 to 16 g/kg dry air. The parameters of layer of grain change too. It substantially influence on the modes and power-hungriness of drying.Документ Встановлення причин погіршення ефективності очищення зернової суміші перемінної вологості(2014) Лановий, Валерій; Циба, Марина; Гапонюк, Ігор ІвановичДля приведення зерна в стійкий стан зберігання необхідно зменшити його життєву активність технологією післязбиральної підробки зерна. В тому числі сепаруванням. To bring in a steady state grain storage must reduce its vitality postharvest technology fake grain. Including separation.Документ Динаміка параметрів робочих газів в малорухомому шару зерна(2017) Гапонюк, Ігор ІвановичВ роботі викладено результати теоретичних досліджень впливу енергії течії робочих газів на інтенсивність тепло-вологообміну міжфазових середовищ. Діапазон перемінних параметрів швидкості та температури робочих газів прийнято для виробничих параметрів функціонування сушарок. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. The results of theoretical researches of influence of energy of flow of workings gases are inprocess expounded on intensity heat- exchange of moisture of line-to-line environments. The range of in-out parameters of speed and temperature of workings gases is accepted for the production parameters of functioning of dryers. Can be drawn on results in scientific and practical spheres.Документ Дифузія вологи і теплоти зернових культур(2016) Гапонюк, Ігор ІвановичБільшість технологічних процесів післязбиральної обробки і зберігання зерна пов’язані із дифузією вологи в тілі зернини та на границях фазових середовищ. Знаючи закономірності переміщення вологи в тілі зернини (шару зерна) і теплоти, фазового та міжфазового вологообміну можна керувати вологістю тіла зернини (шару зерна) та тривалістю процесу вологообміну, а отже і організувати технологію заданого управління вологістю і температурою зерна. Most processes post-harvest processing and storage units associated with the diffusion of water in the body and the seed phase boundaries environments. Knowing the patterns of movement of water in the body of grain (grain layer) and heat phase interfacial moisture and humidity can be controlled bodies grains (grain layer) and the duration of the process of moisture and thus organize technology management set humidity and temperature of the grain.Документ До уточнення моделі внутрішньокапілярної дифузії вологи(2015) Гапонюк, Ігор ІвановичУ статті теоретично обґрунтовано тепло- і аеродинамічну модель внутрішньокапілярної дифузії вологи в капілярношпаруватих тілах. Встановлено сутність і доповнено зміст фізичної величини внутрішньокапілярного опору дифузії вологи. Доведено можливість управління внутрішньокапілярним опором дифузії вологи факторами впливу, зокрема зміненням градієнта внутрішньокапілярного тиску, зменшенням розрідження в порах тіла, збільшенням вмісту защемлених газів у порах тіла тощо. The article presents the design of electromagnetic drum separators for removing bulk materials, such as sugar, from ferromagnetic impurities. This separator differs from analo-gues which are used in production process by higher forces acting on the ferromagnetic impurities, and more effective unloading system of contaminants from the work area.Документ Дослідження режимів лущення зерна ячменю(2014) Галичина, Тетяна Сергіївна; Тітуленко, Олександр Вікторович; Надкернична, Наталія Василівна; Гапонюк, Ігор Іванович; Харченко, Євген ІвановичКруп'яні продукти із зерна ячменю займають значне місце в харчуванні населення України. Зерно ячменю буває плівчастим або голозерним. В технології виробництва круп найбільше розповсюдження має плівчастий ячмінь, який характеризується міцним зв'язком квіткових оболонок з ядром. Cereal products from barley occupy an important place in the diet of the population of Ukraine. Barley is hulled or holozernym. In cereal production technology is most prevalent filmy barley, which is characterized by strong ties flower shell of the nucleus.Документ Дослідження теплоаеродинаміки шахтних зерносушарок "Грейн-Хендлер"(2018) Гапонюк, Ігор ІвановичВ роботі викладено результати прикладних досліджень впливу перемінних параметрів робочих газів на кінетику сушіння зерна. Зі зменшенням швидкості робочих газів на 20 % швидкість сушіння уповільнювалася на 40 – 45 %. З пониженням температури робочих газів на 20 – 30 градусів швидкість сушіння уповільнювалася до 30 %. Одночасно зі зменшенням швидкості сушіння покращувалася якість сушіння. Наведено математичні моделі та раціональні режими сушіння зерна кукурудзи для різних параметрів довкілля.Документ Екологічні показники роботи шахтних зерносушарок(2014) Гапонюк, Ігор Іванович; Погожих, Микола ІвановичНаведено стан та аналіз факторів впливу на екологічні показники зерносушарок та способи їх послаблення на забруднення довкілля та зерна.Документ Енерговитрати зневоднення малорухомого шару капілярно-пористих тіл за різних енергій робочих газів(2016) Гапонюк, Ігор ІвановичЗ урахуванням термолабільних властивостей складових тіла зернини за різного вологовмісту обмежують швидкість зневоднення. Управлінням температурою поверхні зернини кількістю відведеної теплоти фазових перетворень і підведеної теплоти робочих газів можна встановити раціональні режими сушіння термолабільних тіл із мінімальним пошкодженням та максимальною різницею потенціалів фазових середовищ. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах.Документ За допомогою вдосконалення вітчизняних зерносушарок енерговитрати реально зменшити на 35 – 40 %, а продуктивність підвищити на 45 – 55 %(2011) Гапонюк, Ігор Іванович; Гома, Олександр АнатолійовичСушарки більшості зернозаготівельних підприємств є вітчизняного виробництва 30 – 50 річної давнини і є надміру енергоємними. Застосуванням прогресивних способів сушіння можна інтенсифікувати міжфазовий тепловлогоообмін до 55 % та зменшити втратите плоти відпрацьованого агенту сушіння до 35 %Документ Закономірності тепловологообміну шару зерна(2014) Гапонюк, Ігор Іванович; Горбенко, І. О.Встановлено, що теплова енергія сушіння зерна витрачається не лише на відривання молекул води від тканин зерна та їх випаровування, але також і на дезорієнтацію молекул води, руйнування їх структури, на конформаційну взаємодію між водою та тканинами зерна.Документ Зменшення внутрішнього опору дифузії вологи(2009) Гапонюк, Ігор ІвановичЕнерговитрати сушіння повязанні із внутрішнім опором дифузії вологи капілярно-пористих колоїдних тіл. Встановлено причину виникнення та фактори впливу на величину внутрішнього опору дифузії вологи. Обґрунтовано технологічні способи та режими управління величиною опору зміненням градієнту пошарової температури, внутрішньокапілярного тиску тощо.Документ Зменшення енерговитрат вітчизняних зерносушарок(2011) Гапонюк, Ігор ІвановичНаведено аналіз сучасного стану сушіння зерна та напрямки зменшення енергоємності сушіння зерна удосконаленням технології сушіння та вдосконалення конструкції зерносушарок і підвищення конкурентоспроможності зерносушарок вітчизняних конструкцій.Документ Комбіновані способи зневоднення зерна(2008) Гапонюк, Ігор ІвановичВиконано аналіз існуючих способів сушіння зерна за показниками швидкості перебігу процесів тепловологообміну, енерговитрат та пошарової однорідності сушіння. Обґрунтовано комбіноване поєднання різних способів підведення шару зерна теплоти на різних етапах сушіння, зокрема меншими значеннями критерію Кірпічова – на початковому етапі (опроміненням чи газами підвищеної вологості), максимальних значень Кірпічова – основному етапі сушіння (конвективно газами підвищеної температури) та уповільненої швидкості тепловологообміну – завершальному (кілька кратним зменшенням швидкості течії робочих газів). Наведено енергетичні та кінетичні переваги комбінування цих способів та можливість застосування для існуючих конструкцій сушірок. Are induced the analysis of the existing methods of the drying of grain on the criterion of the reaction rate of [teplovlagoobmena], the power consumption y of the uniformity of drying in the layer of grain. Is substantiated combining the combination of the different methods of supply to the layer of grain of heat in the different stages of drying, in particular by the smaller values of [vriteriya] Of [kirpicheva] - in the initial stages (by irradiation or by the oversaturated gases), the maximum values Of [kirpicheva] - in the basic and final stages of drying and with that retarded [teplovlagoobmenom] in the finishing stage of drying by the [neskokokratnym] decrease of a quantity of supplied heat. It is given the energy and kinetic advantages of the combining of these methods with the possibility of application for the existing constructions of domestic grain dryersДокумент Кінетика нагрівання вологого шару зерна газами підвищеного вологовмісту(2014) Гапонюк, Ігор Іванович; Гапонюк, Олег ІвановичТеоретично обґрунтовано режими та експериментально доведено можливість прискореного нагрівання малорухомого шару зерна робочими газами підвищеного вологовмісту, математично опрацьовано кінетику змін параметрів шару зерна та встановлено раціональні параметри течії робочих газів,отримано математичне описання управління окремими факторами впливу на міжфазовий тепло масообмін за встановленими способами. In theory grounded modes and possibility of the pri-skorenogo heating of not mobile layer of grain is experimentally well-proven by workings gases of enhanceable vologovmistu, matemati-chno kinetics of changes of parameters of layer of grain is worked out and the rational parameters of flow of workings gases are set, mathematical description of management of influence separate factors is got on line-to-line warmly mass-transfer after the set methods
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »