Перегляд за Автор "Десик, Микола Григорович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 58
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз витрат енергоресурсів при випіканні хлібобулочних виробів(2011) Теличкун, Володимир Іванович; Десик, Микола Григорович; Телішко, А. В.; Михалевич, I. A.Встановлено, що зі збільшенням визначального розміру витрати тепла на випаровування вологи та утворення скоринки зменшуються, а на нагрівання м’якушки збільшуються. Загальні питомі витрати тепла на випікання тіста-хліба зменшуються за експоненційним законом зі збільшенням визначального розміру. With the increase of determining the size of heat consumption for evaporation and reduces the formation of crust and crumb for heating increases. Total unit costs of heat for baking bread dough, reduced by an exponential law with the increase of determining size.Документ Аналіз витрат теплоти пекарною камерою хлібопекарської печі(2013) Михалевич, I. A.; Теличкун, Володимир Іванович; Черненко, Наталія; Десик, Микола ГригоровичРозподіл витрат теплоти пічним агрегатом дає змогу проаналізувати ефективність роботи хлібопекарської печі, для подальшого напрямку її модернізації. За результатами аналізу втрати теплоти з парою перевищують корисні витрати теплоти більше ніж вдвiчi i є основними втратами тепла пічним агрегатом. На підприємствах хлібопекарської промисловості ця теплота не використовується як джерело вторинного енергоресурсу. Великі втрати теплоти через робочі вікна пекарної камери вимагають відповідних конструктивних заходів по використанню їх як джерело вторинних енергоресурсів. The allocation of costs of heat furnace unit allows us to analyze the efficiency of the baking oven for further direction of its modernization. According to the analysis of heat loss with a pair of utility costs exceed the heat more than twice and are the main heat loss furnace unit. At bakeries this heat is not used as a source of secondary energy source. Large heat loss through the working window of the baking chamber require appropriate structural measures to use them as a source of secondary energy resources.Документ Аналіз ефективності використання теплової енергії в хлібопекарських печах(2014) Черненко, Наталія; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир ІвановичВ результаті проведення аналізу роботи пічного агрегату показано, що основні втрати теплоти 60% відбуваються при вентиляції пекарної камери з пароповітряними газами. As a result of analysis of the heating unit was shown that the heat loss of 60% occurring during ventilation with air and steam baking chamber gases.Документ Апарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба (Патент на корисну модель №146333)(2021) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола ГригоровичАпарат для вакуумного охолодження свіжовипеченого хліба містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з’єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного розрідження. Вакуумні камери розміщені на роторі, що обертається, та містять рухому кришку. Ротор оснащено завантажувальними та розвантажувальними пристроями вакуумних камер.Документ Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм (Патент на корисну модель №156905)(2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр СергійовичАпарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з завантажувальним пристроєм, який містить вакуумні камери, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Вакуумні камери використовуються роз'ємного типу, які складаються з рухомих кришок та столика, який служить також розвантажувальним механізмом, а апарат додатково оснащений завантажувальним пристроєм.Документ Апарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком (Патент на корисну модель №156000)(2024) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Козак, Олександр СергійовичАпарат для вакуумного охолодження хлібобулочних та кондитерських борошняних виробів з рухомим столиком містить вакуумну камеру, систему створення вакууму, яка з'єднана з вакуумною камерою для вилучення пари та повітря і створення в ній необхідного вакууму. Використовуються вакуумні камери роз'ємного типу, які складаються з нерухомої кришки та рухомого столика, а апарат додатково оснащений напрямними для завантаження та розвантаження.Документ Бродильно-формувальний агрегат (Патент на винахід № 91314)(2010) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Василенко, Олександр ВолодимировичБродильно-формувальний агрегат складається з камери бродіння, еластичного елемента та формувальної матриці. Камера бродіння з'єднана з нагнітачем тіста і має форму паралелепіпеда з випуклими стінками, в верхній частині якої розміщений розподільник потоку тіста. A fermenting moulder consisting of a fermentation cabinet, an elastic element and a forming mould. The fermentation cabinet is connected with a dough supplier and has a shape of parallelepiped with projecting walls, in the upper part of which a dough flow distributor is arranged.Документ Бродильно-формувальний агрегат (Патент на корисну модель № 37822)(2008) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Цибуля, Сергій ВіталійовичБродильно-формувальний агрегат містить камеру бродіння, еластичний елемент і матрицю. Для нагнітання тіста в камеру бродіння встановлена додаткова камера нагнітання, яка оснащена ножовими заслінками з боку подавання тіста та з боку камери бродіння. A fermenting and forming unit comprises a fermenting chamber, an elastic element and a die. An additional forcingchamber equipped with knife shutters on the side of dough feed and on the side of the fermenting chamber is installed to force dough into the fermenting chamber.Документ Бродильно-формувальний агрегат (Патент на корисну модель № 48701)(2010) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Василенко, Олександр ВолодимировичБродильно-формувальний агрегат містить камеру бродіння, еластичний елемент, формувальну матрицю, розподілювач потоку тіста. Камера бродіння з'єднана з нагнітачем тіста і має форму паралелепіпеда з випуклими стінками. A fermenting and forming unit comprises a fermentation chamber, an elastic element, a forming mould, a divider of dough flow. The fermentation chamber is connected to a pressurizer of the dough and has a shape of a parallelepiped with projecting walls.Документ Бродильно-формувальний агрегат для розробки дріжджового тіста(2008) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Таран, Віталій Михайлович; Десик, Микола ГригоровичПредставлена конструкція бродильно-формувального агрегату для розробки дріжджового тіста. The construction of fermenting-forming aggregate is presented for development of yeast dough.Документ Бродильно-формувальний агрегат для тороподібних тістових заготовок (Патент на корисну модель № 63879)(2011) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Кравченко, Олександр ІвановичВ результаті виконання науково-дослідної роботи нами створена потоково-механізована лінія для виробництва бубличних виробів, яка дає можливість виключити використання ручної праці, підвищити ефективність використання виробничих площ та рентабельність виробництва.Документ Вакуумний спосіб охолодження хліба та його вплив на якісні показники батону(2022) Козак, Олександр Сергійович; Назаренко, Іванна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир ІвановичДосліджено процес вакуумного охолодження хліба на прикладі батону із пшеничного борошна вищого ґатунку масою 0,5 кг. Дослідження процес вакуумного охолодження проводились за допомогою експериментальної установки для вакуумного охолодження хліба, вплив вакуумного охолодження визначалося методом перетрації.Документ Визначення газової проникності скоринки батону в процесі вакуумного охолодження(2023) Козак, Олександр Сергійович; Назаренко, Іванна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир ІвановичРозроблена експериментальна установка та методика для визначення газової проникності скоринки батону, визначено питому пропускну здатність скоринки батону в різних зонах поверхні, що дозволило визначити та випробувати режим вакуумного охолодження батону без його руйнування.Документ Використання вакуумного охолодження у технології бісквітних напівфабрикатів(2016) Кобець (Задорожня), Олена Сергіївна; Десик, Микола Григорович; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Доценко, Віктор Федорович; Теличкун, Володимир ІвановичУ статті розглянуто альтернативний спосіб охолодження бісквітних напівфабрикатів в умовах вакууму. Визначено, що тривалість охолодження напівфабрикату суттєво зменшується та відпадає необхідність у використанні стадії його вистоювання. Досліджено зміну фізико-хімічних показників якості готового виробу при застосуванні вакуумного охолодження у порівнянні з традиційним способом. Article describes an alternative method of cooling sponge semi-finished products in a vacuum. It was determined that the cooling duration is substantially reduced and the semifinished product is no longer necessary to use his proofing step. The change in physico-chemical parameters of quality of the finished product when using vacuum cooling as compared with a conventional method.Документ Використання вторинних енергетичних ресурсів в хлібопекарській промисловості(2014) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичПідвищення ефективності використання енергоресурсів є актуальним завданням для забезпечення конкурентноздатності продукції в умовах різкого зростання цін на енергоносії. В хлібопекарській промисловості особливого значення набуває використання вторинних енергетичних ресурсів (ВЕР). В першу чергу це відноситься до теплових ВЕР, які включають фізичну теплоту газів на виході з пічних агрегатів, фізичної теплоти продукції, теплота робочих тіл примусового охолодження, гарячої води і пари. Improving energy efficiency is an important to ensuring competitiveness of the sharp rising energy prices. In the baking industry specific importance is the use of secondary energy resources (RES). In the first particular this applies to thermal SEP, which include physical heat of gases at the outlet of the furnace units, physical heat production, heat the working medium forced cooling, hot water and steam.Документ Використання пакету SCRIBUS для підготовки фахівців видавничо-поліграфічної справи(2023) Десик, Микола Григорович; Марцинкевич, Леся ВалентинівнаОб’єктом дослідження є визначення доцільності використання в навчальному процесі ЗВО вільного пакету Scribus в порівнянні з платними пакетами, наприклад, Adobe inDesign, при підготовці фахівців видавничо-поліграфічної галузі.Документ Виробництво сухариків екструзією(2008) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Губеня, Олексій Олександрович; Десик, Микола ГригоровичЗапропоновано новий спосіб виробництва сухарів невеликого діаметру екструзією та машино-апаратурна схема потокового виробництва. The new method of production of rusks of small diameter by extrusion and machine-apparatus chart of continuous production is offered.Документ Вплив вакуумного способу охолодження на якісні показники батону(2021) Козак, Олександр Сергійович; Назаренко, Іванна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир ІвановичВикористання вакуумного охолодження хліба - вирішення проблем часу охолодження, зменшення енергоспоживання та виробничих площ, необхідних для охолодження готової продукції, дає можливість автоматизувати процес охолодження, а в деяких аспектах, і поліпшення якості готової продукції.Документ Вплив геометричних параметрів хліба на динаміку зовнішнього масообміну(2009) Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаОтримана розрахункова формула для визначення площі поверхні хліба в залежності від його маси та форми, на основі якої визначена питома величина упікання та витрати тепла на випаровування вологи з поверхні в процесі випікання. Calculation formulas for determining the surface area of the grain according to its mass and shape, which is determined based on the specific value oven loss and loss of heat through evaporation of moisture from the surface during baking.Документ Вплив температури тіста на якість готових виробів та швидкість екструдування(2014) Косенко, Дар`я Олександрівна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Юлія СтаніславівнаВстановлено, що температура дріжджового тіста при якій спостерігається максимальна продуктивність екструдера та найбільший коефіцієнт розширення тістового джгута складає 39-42 °С, продуктивність екструдера збільшується в 4 рази. It was established that the temperature at which the dough is observed maximum performance extruder and the largest expansion coefficient dough bundle is 39-42 ° C, the performance of extruder increases 4 times.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »