Перегляд за Автор "Зінченко, Тетяна Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз неокласичної моделі економічного зростання(2011) Зінченко, Тетяна Володимирівна; Чубенко, Анастасія Михайлівна; Дусь, М. Ю.; Потупало, О. О.Розглядається ситуація, коли валовий продукт (виробнича функція) враховує взаємодію двох факторів - праці та капіталу. Метою дослідження є аналіз виробництва з позиції виробничої функції, яка ілюструє залежність між витратами факторів виробництва і обсягами випуску продукції. We consider the situation where the gross domestic product (production function) takes into account the interaction of two factors - labor and capital. The study is analysis from the perspective of the production function, which illustrates the relationship between the cost of factors of production and volume production.Документ Визначення коефіцієнтів функції нелінійної множинної регресії з довільною кількістю кодованих змінних(2015) Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаРозглядається задача розрахунку функцій множинної регресії другого порядку з довільною кількістю змінних, представлених в кодованій формі, наприклад, для організації центрального композиційного ротатабельного планування експерименту з метою оптимізації процесу чи об’єкту. The problem of multiple regression calculation function of second order with an arbitrary number of variables represented in coded form, for example for the organization of the central composite rotatable design of experiments to optimize the process or facility.Документ Застосування функцій для математичного моделювання перехідних процесів(2013) Сергеева, Анна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаВажливою проблемою економіки є правильне прогнозування певної реальної ситуації, в якій відбувається досліджуваний економічний процес, а також знаходження таких важелів впливу на цей процес, за допомогою яких він розвивався б необхідним чино. При дослідженні різних процесів для створення їх математичних моделей інколи виникає необхідність одержати функціональну аналітичну залежність результуючої величини від змінної величини , якщо одержано дискретних значень величини і відповідні їм значень величини.Документ Здобне печиво (Патент на корисну модель № 57628)(2011) Корецька, Ірина Львівна; Литвин, Ганна Володимирівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаЗдобне печиво, що включає борошно пшеничне в/г, цукрову пудру, меланж, шортенінг, розпушувач, ароматизатор, яке відрізняється тим, що додатково використовують порошок з морквяних вичавок з підвищеним вмістом β-каротину при наступному співвідношенні компонентів, %: борошно пшеничне в/с – 32,1-33,6; цукрова пудра – 25,0-24,0; меланж – 18,0-19,0; шортенінг – 23,5-22,0; використовують порошок з морквяних вичавок з підвищеним вмістом β-каротину – 0,65-0,55; розпушувач – 0,2-0,25; ароматизатор – 0,55-0,6.Документ Знаходження функцій множинної регресії при центральному композиційному плануванні експерименту(2013) Зінченко, Тетяна Володимирівна; Бондарчук, Ю. В.Центральне композиційне планування експерименту (ЦКП) набуло широкого застосування для оптимізації рецептур кондитерських виробів. Розрізняють два види ЦКП – ортогональне та рототабельне, які відрізняються кількість точок експерименту та їх взаємним розташуванням. Для аналізу результатів застосовують методи математичної статистики. Отримано математичні моделі множинної регресії І та ІІ порядку для двох та трьох факторів. Результати можна узагальнити на випадок довільної кількості факторів.Документ Математична модель розрахунку випуску продукції в умовах конкуренції(2011) Зінченко, Тетяна Володимирівна; Чубенко, Анастасія Михайлівна; Важнича, Н.; Чайка, Іванна ВасилівнаДокумент Моделювання випадкових процесів(2001) Зінченко, Тетяна Володимирівна; Малясов,О. В.Розглядаються математичні моделі формування випадкових чисел з різними законами розподілу випадкових чисел, розподілених за рівномірним законом на інтервалі (0,1) чи нормальним законом, а також деякі методи математичного моделювання стаціонарних випадкових процесів з заданою кореляційною функцією. We consider the mathematical model of random numbers with different laws of distribution of random numbers distributed according to a uniform law on the interval (0,1) or normal law, as well as some methods of mathematical modeling of stationary random processes with a given correlation function.Документ Оптимізація оподаткування підприємств(2012) Галущак, Олеся Анатоліївна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаМетодом математичного моделювання досліджено характер залежності між максимальним доходом підприємства обсягом випущеної продукції та податковою ставкою. Отримано розв’язки диференціальних рівнянь, які характеризують умови формування максимального податкового доходу держави. Розглянуто приклад статистичної інформації діяльності фірми. The method of mathematical modeling investigated the dependence between the maximum amount of business income of output and the tax rate. Obtain solutions of differential equations describing the conditions of the maximum state income tax. An example of the statistical information of the company.Документ Оптимізація рецептурних композицій кондитерського виробу маршмелоу дієтичного призначення(2013) Бадрук, Вадим Володимирович; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Дорохович, Антонелла МиколаївнаЗапропоновано удосконалену методику оптимізації рецептурних композицій шляхом використання трифакторного ротатабельного центрального композиційного планування (ЦКП) на прикладі піноподібного кондитерського виробу маршмелоу дієтичного призначення. Визначено оптимальні значення керованих факторів, на основі яких розроблено і створено рецептуру на новий виріб. маршмеллоу диетического назначения. An improved technique for optimization of prescription formulations using three-factor central composite rotatable planning (TCP) of the example of foamy marshmallow confection dietary purposes. The optimal values of controllable factors on the basis of which designed and developed a new formulation of the product.Документ Оцінювання дослідних зразків за нелінійним критерієм якості(2018) Корецька, Ірина Львівна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаРобота присвячена використанню сучасного способу визначення крітерію якості на прикладі використання нетрадиційної сировини у виробництві соусів. The work is devoted to the use of the modern way of the quality criteria determination on the example of the use of non-traditional raw materials in the production of sauces.Документ Оцінювання нових харчових виробів за допомогою критерію «Багатокутник якості»(2003) Корецька, Ірина Львівна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаЗапропонована математична модель вибору критерію якості. The mathematical model of a choice of criterion of quality is offered.Документ Перспективи використання щавнату для збагачення швидких закусок(2018) Піддубний, Руслан Богданович; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Корецька, Ірина ЛьвівнаРозроблено нову біологічну добавку на основі щавнату, який виступає у ролі додаткового джерела білків, запропоновано новий вид високоякісного продукту «Брецель з щавнатом».Документ Побудова нелінійних математичних моделей при центральному композиційному плануванні експерименту з довільною кількістю факторів(2014) Сиволобова, Яна Анатоліївна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаРозглянуті математичні моделі можна використовувати для розв'язування технологічних задач, наприклад, визначення оптимального складу інгредієнтів деякого продукту, а також в задачах економічного змісту для дослідження міри впливу кількох факторів на результуючу цільову функцію процесу. The mathematical model can be used for solving technological problems, such as determining the optimal composition of ingredients of a product, as well as economic problems for content survey measures the impact of several factors on the resulting objective function process.Документ Проблеми впровадження кредитно-модульної системи та діагностика математичних знань(2009) Мартиненко, Михайло Антонович; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Новаковська, Людмила ГнатівнаАналізується вплив кредитно-модульної системи на навчальний процес і пропонується методика діагностики математичних знань студентів. The influence of credit-modular system for the learning process and the technique of diagnostic math students.Документ Рекомендації щодо використання профілограм для оцінювання якості виробу(2017) Корецька, Ірина Львівна; Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаНаведено приклад використання профілограм при оцінювання виробів. An example of using profilogram the assessment of products.Документ Розрахунок нелінійних функції регресії другого порядку при центральному композиційному ротатабельному плануванні експерименту з довільною кількістю факторів(2016) Зінченко, Тетяна ВолодимирівнаВступ. Центральне ротатабельне композиційне планування експерименту (ЦРКП) дозволяє отримати незалежні статистичні дані дослідів для розрахунку багатофакторних функцій регресії та встановлення взаємного впливу різних (кількох) факторів на якісну характеристику досліджуваного процесу. Матеріали та методи. В задачах регресійного аналізу для знаходження загального (по кількості факторів) алгоритму розрахунку коефіцієнтів багатофакторних функцій регресії згідно з методом мінімальних квадратів необхідно знайти розв'язок системи лінійних розріджених алгебраїчних рівнянь. Результати. Щоб отримати розв'язок системи за правилом Крамера, необхідно обчислити відповідну кількість визначників. Для розв’язання цієї задачі були отримані рекурентні та прямі формули обчислення розріджених визначників спеціального виду го порядку (4 типи). Це дозволило знайти розвязок системи рівнянь спеціального виду з невідомими при довільному (фіксованому) значенні . В задачах регресійного аналізу невідомими є коефіцієнти багатофакторної функції регресії. Висновки. Отримано алгоритм обчислення коефіцієнтів багатофакторних функцій регресії другого порядку для довільної (фіксованої) кількості факторів. Introduction The central rotatable compositional planning of an experiment (CSCP) allows obtaining independent statistical data of experiments for calculating multifactor regression functions and evaluating the mutual influence of various (several) factors on the qualitative characteristic of the process under study .. Materials and methods. In regression analysis problems, in order to find a generalized (by the number of factors) algorithm for calculating the coefficients of multifactor regression functions according to the minimal squares method, it is necessary to find a solution of the system of linear sparse algebraic equations. Results. To solve the system of equations according to the Kramer rule, it is necessary to calculate the corresponding number of determinants. To solve this problem, recurrent and direct formulas for calculating sparse determinants of a special type of order (4 types) were obtained. This allowed us to find a solution to a system of special equations with unknowns for an arbitrary (fixed) value. In the regression analysis problems, the coefficients of the multifactor regression function are unknown. Findings. An algorithm for calculating coefficients of second-order multifactor regression functions is obtained for an arbitrary (fixed) number of factors.Документ Розрахунок функцій множинної регресії другого порядку в задачах центрального композиційного планування експерименту(2014) Зінченко, Тетяна Володимирівна; Дорохович, Антонелла МиколаївнаЦентральне ротатабельне композиційне планування експерименту (ЦРКП) дозволяє отримати незалежні статистичні дані дослідів для розрахунку багатофакторних функцій регресії другого порядку. Матеріали та методи. Для розрахунку формул обчислення коефіцієнтів багатофакторних функцій регресії другого порядку (дво- і трифакторних) використано метод мінімальних квадратів та матричну математичну модель лінійної множинної регресії. Для двох моделей ЦКП – ортогонального та ротатабельного – розраховані формули для обчислення коефіцієнтів функцій регресії другого порядку. Для ортогонального ЦКП можна розрахувати функцію множинної регресії (для кількох факторів) вищого порядку лише у неповній формі; для ротатабельного ЦКП можна розрахувати функцію множинної регресії вищого порядку у повній формі. Introduction. The central rotatable compositional planning of experiment (CRCP) allows to get independent statistical information of experiments for the calculation of multivariable functions of regression of the second order. Material and methods. For the calculation of formulas of calculation of coefficients of multivariable functions of regression of the second order (two- and threefactor) is used the method of minimum squares and matrix mathematical model of linear multiple regression. Results. For two models of CCP – ortogonal and rotatable are expected formulas for the calculation of coefficients of functions of regression of the second order. It is possible to expect the function of multiple regression (for a few factors) of higher order only in an incomplete form for ortogonal CCP ; it is possible to expect the function of multiple regression of higher order in a complete form for rotatable of CCP . Conclusions. For the decision task of finding of coefficients of function of multiple regression the second order in a general view for the arbitrary amount of factors it is needed additionally to use the methods of linear algebra. Results will be presented in the separate article.Документ Склад низькокалорійного білкового десерту (Деклараційний патент на корисну модель № 111283)(2016) Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна; Бендас, Яна Юріївна; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Майорова, Ганна ІванівнаСклад низькокалорійного білкового десерту містить сухий яєчний білок, воду, лимонну кислоту, підсолоджував. Як підсолоджувач містить глюкозно-фруктозний сироп та додатково містить цедру апельсина. The composition of the low-calorie protein dessert contains dry egg white, water, citric acid, sweetener. Contains glucose-fructose syrup and additionally orange zest as a sweetener.Документ Склад фруктової начинки (Патент на винахід № 106696)(2014) Пушка, Ольга Сергіївна; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Корецька, Ірина Львівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаСклад фруктової начинки, який включає цукор-пісок, пюре яблучне, який відрізняється тим, що додатково містить пюре-напівфабрикат плодово-буряковий. The composition of a fruit filling comprises granulated sugar, apple puree and is supplemented with a half-finished product of fruit-beet puree.Документ Склад фруктової начинки (Патент на винахід № 106696)(2014) Пушка, Ольга Сергіївна; Корецька, Ірина Львівна; Зінченко, Тетяна Володимирівна; Бандуренко, Галина МихайлівнаФруктова начинка має покращені органолептичні показники і подовжений термін зберігання. Склад фруктової начинки містить яблучне пюре, напівфабрикат плодово-бурякове пюре, цукор. Fruit filling has improved organoleptic characteristics and a long shelf life. The composition of the fruit filling contains apple puree, semifinished fruit and beet puree, sugar.