Перегляд за Автор "Кисла, Любов Василівна"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Енергетична та харчова цінність високодисперсних порошків з рослинної сировини(1998) Кисла, Любов Василівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Єлісєєва, О. П.Визначено енергетичну і харчову цінність високодисперсних порошків, отриманих за новою технологією з використанням газоструменевого мли-на. Наведено порівняльну характеристику хімічного складу порошків за-лежно від терміну зберігання. Зроблено висновок про можливість застосування високодисперсних порошків у різних галузях харчової промисловості.Документ Механохімія у виробництві високодисперсних порошків з плодово-ягідної сировини(1997) Кисла, Любов Василівна; Романова, Зоряна МиколаївнаДиспергування порошку супроводжується поглинанням механічної енргії. Це поглинання може ініціювати розкладання речовин (у тому числі деструкцію полімерів), поліморфні перетворення, гетерогенні реакції твердих тіл з газами і рідинами, твердофазний синтез в сумішах порошків і інші реакції. Активація подрібненням як новий спосіб прискорення фізико-хімічних процесів знаходить все більш широке застосування. Вона вже вийшла з рамок лабораторних досліджень та використовується як засіб прискорення технологічних процесів або як спосіб зміни технологічних параметрів режимів обробки мінеральної сировини. Dispersing the powder accompanied by absorption of mechanical energie. This absorption can initiate decomposition of substances (including degradation of polymers), polymorphic transformations, heterogeneous reactions of solids with gases and liquids, solid phase synthesis in mixtures of powders and other reactions. Enabling fragmentation as a new way to accelerate the physical and chemical processes is becoming more widely used. It is out of scope of laboratory studies and is used as a means of accelerating technological processes or as a means of changing process parameters modes of processing mineral resources.Документ Нова технологія очищення води для лікеро-горілчаного виробництва(1998) Бадеха, Василь Павлович; Усатюк, Світлана Іванівна; Дементьєва, С. Д.; Кисла, Любов Василівна; Позняк, Оксана МихайлівнаУ статті представлено метод очищення води на лікеро-горілчаних підприємствах зворотнім осмосом. The paper presents a method of water purifying by reverse osmose in alcoholic beverage production.Документ Пюре плодоовочеве (Патент України № 17045)(1997) Кисла, Любов Василівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Береза, Григорій Юхимович; Кульчицька, Валентина ПавлівнаПюре включає пюре з кавбуза, абрикосове пюре, інвертний цукровий сироп, витяжку з кореня солодки та лимонну кислоту. Puree contains Kavbuz puree, puree of plums , liquorice root extract, invert sugar syrup and citric acid.Документ Пюреподібні консерви(1993) Кисла, Любов Василівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Голубєва, Г. Л.У статті представлено технологію пюреподібних продуктів дитячого харчування з рослинної сировини, які мають радіопротекторні властивості. The paper presents the technology of puree baby food out of plant material that have radioprotective properties.Документ Спосіб виробництва квасу (Патент на винахід №2883)(1994) Прибильський, Віталій Леонідович; Маринченко, Віктор Опанасович; Кисла, Любов Василівна; Підгорський, Валентин Степанович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Палеха, Світлана Іванівна; Григоров, Юрій Григорович; Живаго, Людмила Михайлівна; Мельничук, Надія Олександрівна; Чередніченко, Віра Павлівна; Павлюк, Степан ІвановичСпосіб виробництві квасу, який передбачає розмноження чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій, внесення їх в квасне сусло, зброджування його і купажування з рецептурними компонентами, що відрізняється тим, що з молочнокислих бактерій використовують штами Streptococcus faecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Streptococcus faecium K77D і Lactobacillus plantarum AH 11/16. Method of producing kvass, which involves propagation of pure cultures of yeast and lactic acid bacteria, making them kvass wort, fermentation and blending it with the prescription components, characterized in that the lactic acid bacteria strains usedДокумент Спосіб водопідготовки (Деклараційний патент на винахід № 34741)(2001) Гулий, Іван Степанович; Кисла, Любов Василівна; Позняк, Оксана Михайлівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Усатюк, Світлана Іванівна; Бадеха, Василь ПавловичОпис до патенту на корисну модель. Description to useful model patent.Документ Спосіб водопідготовки (Деклараційний патент на винахід № 35242)(2001) Гулий, Іван Степанович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Бадеха, Василь Павлович; Кисла, Любов Василівна; Позняк, Оксана Михайлівна; Усатюк, Світлана ІванівнаОпис до патенту на корисну модель. Description to useful model patent.Документ Термотолерантний штам дріжджів Saccharomycescerevisia, який використовується для зброджування квасного сусла при виробництві квасу (Патент на корисну модель № 4051)(1994) Кисла, Любов Василівна; Маринченко, Віктор Опанасович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Колеснікова, Олена Євгенівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичДокумент Фізичні способи активування дріжджів(2003) Кисла, Любов Василівна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кошова, Валентина МиколаївнаСпиртові дріжджі Sacharomyces cerevisae раси В при опроміненні HBЧ хвилями ММД, ультрафіолетовими променями та їх спільною дією здатні підвищувати бродильну та біосинтетичну здатність у попередньо встановлених параметрах. Alcohol yeast Sacharomyces cerevisae race in irradiated HBCH MMD waves, ultraviolet rays, and their combined effect can improve the fermentation and the biosynthetic ability to preset parameters.Документ Штам дріжджів Saccharomycescerevisiae, який використовується для зброджування квасного сусла у виробництві квасу (Патент на винахід № 1552)(1994) Кисла, Любов Василівна; Маринченко, Віктор Опанасович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Прибильський, Віталій Леонідович; Ярмощук, Ольга ОлександрівнаШтам дріжджів Saccharomycescerevisiae МКПМ У-825, який використовується для зброджування квасного сусла у виробництві квасу. Yeaststrain Saccharomycescerevisiae MKPM U-825, whichisusedforfermentationkvasswortintheproductionofkvass. Штамм дрожжей Saccharomycescerevisiae ВКПМ У-825, используемый для сбраживания квасного сусла при производстве кваса.Документ Інтенсифікація процесу приготування спиртової бражки при низькотемпературному розварюванні замісів з жита(1999) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Циганков, Петро Семенович; Кисла, Любов Василівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Королюк, Костянтин Євгенійович; Лопато, Т. В.; Артюхов, Володимир ЯковичДля зниження собівартості спирту доцільно переробляти дешевшу за пшеницю сировину – жито. Але при його переробці виникають деякі труднощі, пов,язані з підвищеною в,язкістю зернових замісів. В Українському державному університеті харчових технологій (нині – Національному університеті харчових технологій) досліджено вплив целюлолітичних ферментів на технологічні та реологічні властивості сусла під час низькотемпературного розварювання жита.