Перегляд за Автор "Ковальчук, Володимир Петрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 74
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Адсорбційне очищення води для виробництва напоїв(2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса МиколаївнаПоказано результати адсорбційного очищення води активним вугіллям марок КАУ-2 і 207С та перспективність їх застосування у водопідготовці для виробництва напоїв. Shows the results of the adsorption of water purification active coal grades KAU-2, 207С and prospects of their application in water treatment for the manufacture of beverages.Документ Активне вугілля у водоготуванні для виготовлення напоїв(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Прибильський, Віталій Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Коваленко, Олена ОлександрівнаМетою наукового дослідження, результати якого наведені у статті, є удосконалення технології кондиціювання води шляхом сорбційного очищення води для виробництва напоїв, зокрема лікеро-горілчаної продукції. Предметом дослідження була вода питна, вода підготовлена, активне вугілля марок Silcarbon: К1810, Silcarbon К835, К814 у порівнянні з K3060. Під час досліджень використовували загальноприйняті методи аналізу у лікеро-горілчаному виробництві, теоретичне узагальнення і порівняння, системний підхід. The purpose of scientific research, the results of which are given in the article, is the improvement of the technology of water conditioning by sorption purification of water for the production of beverages, including alcoholic beverages. The subject of research was drinking water, prepared water, activated carbon such grades Silcarbon K1810, Silcarbon K835, Silcarbon K814 compared to Silcarbon K3060. During the research we are used the conventional methods of analysis in liqueur and vodka production, the theoretical synthesis and comparison, the system approach.Документ Аналіз та узагальнення даних по складу природних вод України(2000) Ковальчук, Володимир Петрович; Янчевський, Віктор Казімірович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса МиколаївнаУзагальнено результати моніторингу якості вод лікеро-горілчаних підприємств України. Аналіз показав, що високий вміст мінеральних солей спостерігається в південних областях України. Окислюваність води змінюється в межах 0,5 – 20 мг/дм3. Перевищення вмісту кремнію спостерігається в усіх регіонах. На основі результатів досліджень розроблено універсальну комплексну схему очистки та кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Summarized results of the monitoring of water quality liqueur and vodka plants of Ukraine. The analysis showed that high content of mineral salts is observed in southern regions of Ukraine. Oxidation of water varies from 0,5 to 20 mg/dm3. The excess of the silicon content is observed in all regions. Based on the results of research developed the universal complex scheme of treatment and conditioning of water for distillery production.Документ Аналіз чинників, що впливають на результати визначення міцності лікеро-горілчаної продукції(2011) Ловягін, Олександр Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович; Шевченко, Лілія Олександрівна; Топольник, Віра Григорівна; Ковальчук, Володимир ПетровичУ статі проведено експериментальне дослідження чинників, що призводять до систематичних похибок у результатах визначення міцності лікеро-горілчаної продукції. Запропоновано методику внутрішньолабораторного контролю якості вимірювань. Experimental research of factors which result in systematic errors in the results of determination of fortress of liqueurs and vodka products is conducted in the article. A method is offered into laboratory control of quality of measurings.Документ Вибір способів очистки води від органічних та токсичних домішок(1997) Ковальчук, Володимир Петрович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна ІванівнаНаведено результати досліджень очищення води від органічних домішок способами: іонообміну, зворотного осмосу, адсорбції, електрохімічної обробки. Показано ефективність застосування різних способів очищення води для виробництва напоїв від токсичних домішок. Results of the research in water treatment from organic impurities ways: ion exchange, reverse osmosis, adsorption and electrochemical processing. The application efficiency of different methods of water treatment for production of beverages from toxic impurities.Документ Вибір і порівняльна оцінка характеристик активного вугілля для очищення водно-спиртових сумішей(2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Малежик, Іван ФедоровичВ даній роботі наведено результати порівняльної оцінки властивос¬тей деревного активного вугілля марки БАУ-А (контрольний зразок) та активного вугілля марок КАУ-2 і К 48. Досліджено основні фізико-механічні, структурні та адсорбційні характеристики цих активних вугіль, а також ступінь очищення ними водно-спиртової суміші. Встановлено, що порівняно з деревним кокосове активне вугілля має більшу механічну міцність і меншу зольність, що відповідає більшому терміну експлуатації цього ву¬гілля і меншій його каталітичній дії, при цьому покращується дегустаційна оцінка готової продукції. In this work we present the results of a comparative evaluation of the properties of wood activated carbon BAU-A (control sample) and activated carbon brands KAU-2 and K-48: the basic physical-mechanical, structural and sorption characteristics of activated carbon and the degree of cleaning them water-alcohol mixture. It is established that in comparison with wood, coconut activated carbon has a greater mechanical strength and lower ash content, which corresponds to a higher life of the coal and the lower catalytic activity, while improving a tasting of the finished product.Документ Визначання активності активного вугілля за лужністю водного настою у виробництві напоїв(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичДля проведення належного оперативного контролю під час сорбційного очищення води питної та водно-спиртових сумішей стандартизовано метод контролювання активності активного вугілля за лужністю водного настою. Впровадження національного стандарту ДСТУ 7417:2013 «Вугілля активне для лікеро-горілчаного виробництва. Метод визначання лужності водного настою» дасть змогу більш чітко визначати та контролювати ведення виробничого процесу, що сприятиме підвищенню ефективності роботи підприємств харчової промисловості. For the proper operational controls during the sorption of drinking water and water-alcohol mixtures standardized method of controlling the activity of activated carbon for water alkalinity infusion. The introduction of a National Standard 7417: 2013 "Coal active for liquor production. Method for determination of alkaline water infusion" will help to more clearly define and monitoring the conduct of the production process that will increase the efficiency of the food industry.Документ Визначення адсорбційної активності вугілля активного за стандартним методом ASTM(2010) Ловягін, Олександр Миколайович; Шевченко, Людмила Олександрівна; Скуратова, Ірина Володимирівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана ІванівнаВизначено доцільність використання для коректного порівняння активного вугілля різного походження стандарту ASTM D 3860-98 “Стандартна практика визначення адсорбційної активності активного вугілля за допомогою ізотермічної методики у водній фазі”. Передбачено вибір наважок активного вугілля та об’ємів розчинів речовин, сорбція яких досліджується, подрібнення висушеного до постійної маси за температури 150 °C до проходження частинок через сито 325 меш. The expediency of using for the correct comparison of activated charcoal of different origin of the standard ASTM D 3860-98 "Standard practice for determining the adsorption activity of activated charcoal using an isothermal technique in the aqueous phase" is determined. The choice of the weight of active coal and the volumes of solutions of substances sorbtion of which is investigated, the crushing of dried to constant mass at a temperature of 150 ° C before passage of particles through a 325 mesh sieve is foreseen.Документ Визначення катіонно-аніонного складу води питної та підготовленої, алкогольних та безаклогольних напоїв капілярно-електрофоретичним методом(2010) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Никитюк, Олександр Андрійович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійнічук, Сергій ТимофійовичЗастосування капілярно-електорофоретичного методу дає змогу проводити комплексні дослідження катіонно-аніонного складу води, горілок, лікеро-горілчаних та безалкогольних напоїв. Розроблено та впроваджено галузевий та національні стандарти: СОУ 15.9-37-238:2005 «Вода підготовлена для лікеро-горілчаного виробництва. Методи визначання катіонів та аніонів», ДСТУ 4932:2008 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації фторидів, хлоридів, нітритів, нітратів, фосфатів, сульфатів методом капілярного електрофорезу», ДСТУ 4801:2007 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації амонію, калію, натрію, магнію, кальцію методом капілярного електрофорезу». Application by capillary electrophoresis method allows comprehensive studies of cation-anion water, vodka, liquors and soft drinks. Developed and implemented industry and national standards: SOU 15.9-37-238:2005 "Water prepared for the distillery. Methods for determination of cations and anions, DSTU 4932:2008 «Determination of mass concentration of fluorides, chlorides, nitrites, nitrates, phosphates, sulphates by capillary electrophoresis method», DSTU 4801:2007 «Determination of mass concentration of ammonium, potassium, sodium, magnesium, calcium by capillary electrophoresis method».Документ Використання нових сорбційних матеріалів у виробництві горілок(2001) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса МиколаївнаНаведено результати досліджень сорбційних характеристик активного вугілля марок БАУ-ЛВ і СWZ(1-4) та перспективність їх застосування у виробництві горілок. Results of the investigations of the sorption characteristics of the active coal grades BAU-LV, СWZ(1-4) and prospects of their use in the production of vodka.Документ Вимоги до методів органолептичних досліджень спиртних напоїв(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаМетоди органолептичних досліджень спиртних напоїв згідно з ДСТУ ISO 6658 «Дослідження сенсорне. Методологія. Загальні настанови» поділяють на три групи: 1) методи розходжень, які використовують з метою визначення, чи існує між двома зразками органолептичне розходження, 2) методи з використанням шкал і категорій для оцінювання порядку або величини розходжень, або категорій, до яких треба віднести зразки, 3) аналітичні або описові методи, які використовують з метою ідентифікування специфічних органолептичних характеристик, що властиві зразку, в якісному й кількісному відношенніДокумент Вимоги до приміщень для підготовки зразків спиртних напоїв та проведення органолептичних досліджень(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаНаведено вимоги до приміщення для підготовки зразків спиртних напоїв, приміщення для проведення органолептичних досліджень спиртних напоїв, робочого місця дегустатораДокумент Вимоги до способу і порядку подавання зразків спиртних напоїв на дегустацію(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаПорядок подавання зразків здійснюють згідно з класифікацією спиртних напоїв в напрямі збільшення міцності, вмісту цукру, летких і екстрактивних речовин в кожній категорії спиртних напоїв згідно з Законом України «Про географічні зазначення спиртних напоїв». У разі малої кількості зразків і дегустаторів порядок подавання зразків може бути збалансований щоб використати однакову кількість разів. У випадку значної кількості зразків порядок подавання зразків може бути довільнимДокумент Вимоги до статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв(2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана ІванівнаДля статистичного опрацювання результатів органолептичних досліджень спиртних напоїв використовують адекватні статистичні методи розходження, щкал та категорій, аналітичні та описовіДокумент Водопідготовка у лікеро-горілчаному виробництві(2006) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана ІванівнаНа основі результатів досліджень в галузі водопідготовки в УкрНДІспиртбіопрод розроблена апаратурно-технологічна схема очищення і кондиціювання води блочного типу для виготовлення високоякісних горілок та лікеро-горілчаних напоїв. Технологія забезпечує одержання підготовленої води що відповідає вимогам до води для високоякісних горілок як на внутрішній ринок, так і на експорт. On the basis of results of investigations in the sphere of water purification, the UkrNDIspirtbioprod has developed a block-type equipment and process scheme of purification and conditioning of water for production of high-quality vodkas, liquer-vodkas products The technology provides for obtaining the process water that meets the requirements of water for high-quality vodkas, liquer-vodkas products for both the domestic market and export.Документ Водостійкість скляної тари та стійкість горілок(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Ковальчук, Володимир ПетровичДля розливу лікеро-горілчаної продукції та забезпечення її якості та стійкості необхідно застосовувати скляні пляшки з водостійкістю не вищою 0,3 см3 розчину соляної кислоти, що зберігаються в закритих опалювальних складах. А перед розливом готової продукції обов'язково контролювати показники водостійкості та хімічної корозії тари. For bottling of alcoholic beverages and to ensure its quality and durability necessary to use glass bottles of water resistance is not higher than 0.3 cm3 of hydrochloric acid, stored in enclosed heated storage. And before bottling must monitor the performance of water resistance and chemical corrosion of containers.Документ Впровадження національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва(2014) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичВпровадження Національного стандарту на екстракти плодові та ягідні для лікеро-горілчаного виробництва обумовлено створенням комплексної наукової нормативної бази для експертної оцінки продуктів харчування. ДСТУ 7482:2013 встановлює вимоги до екстрактів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, вмістом токсичних елементів, а також регламентує єдині норми і вимоги до правил приймання, методів контролювання, зберігання екстрактів та методів контролю. The introduction of the National Standard for fruit and berry extracts for distillery production is due to the creation of a comprehensive scientific normative base for the expert assessment of food products. DSTU 7482:2013 sets the requirements for extracts according to organoleptic, physico-chemical, microbiological indicators, content of toxic elements, and also regulates common norms and requirements for acceptance rules, methods of control, extraction storage and control methods.Документ Дослідження вуглецевих адсорбентів для оброблення води у виробництві напоїв(2003) Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Ковальчук, Володимир ПетровичДокумент Дослідження вуглецевих мікропористих матеріалів для удосконалення технології готування води у виробництві напоїв(2007) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир ПетровичДосліджено активні вуглецеві мікропористі матеріали марок Сullar D та Centaur у порівнянні з Фільтрасорб F-300 (контрольний зразок). Встановлено, ресурс досліджуваних вуглецевих мікропористих матеріалів при очищуванні води від органічних домішок, який становить: Сullar D - не менше ніж 1300, Centaur - не менше ніж 1200, Фільтрасорб F-300 – 1000 обємів підготовленої води на обєм адсорбенту. The active carbon microporous materials of the Cullar D and Centaur grades were compared with the Filter Sorb F-300 (control sample). The resource of investigated carbon microporous materials in water purification from organic impurities is established, which is: Cullar D - not less than 1300, Centaur - not less than 1200, Filter sorbent F-300 - 1000 volumes of prepared water on the volume of adsorbent.Документ Дослідження якості закупорювальних засобів для лікеро-горілчаного виробництва(2019) Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійник, Світлана ІванівнаВстановлено, що необхідно проводити оцінку якості закупорювальних засобів за органолептичними та фізикохімічними показниками водно-спиртового настою або їх окремих елементів. It is established that it is necessary to evaluate the quality of the closures by the organoleptic and physicochemical parameters of the water-alcohol infusion or their individual elements.