Перегляд за Автор "Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 31
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналітичний метод визначення густини вапняного молока в цукровому виробництві(2006) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичНаведено новий метод визначення густини вапняного молока та його переваги, зроблена оцінка витрат тепла на випарювання води, яка надходить в завод з вапняним молоком. The new method of determination of closeness of limewater and his advantage is resulted, done estimation of charges of heat on evaporation of water which enters factory with a limewater.Документ Вимоги цукрового виробництва до технологічних властивостей вапняного молока(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичПрацюючи з вапняним молоком, значення питомої поверхні твердої фази якого лежать в діапазоні оптимальних величин = 4,1...4,43, то у подальшому це дозволить досягнути максимального ефекту очищення дифузійного соку та уникнути ускладнень на стадії його фільтрування. Working with a limewater, the values of specific surface of hard phase of which lie in the range of optimum sizes = 4,1...4,43, in subsequent it will allow to attain the maximal effect of cleaning of diffusive juice and avoid complications on the stage of his filtration.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influence of hard phase of limewater with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influencing of hard phase of lime milk with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Вплив дисперсності гідроксиду кальцію вапняного молока на його реологічні властивості(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичДоведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, знайдено оптимальний діапазон питомої електропровідності вапняного молока, яку рекомендовано вимірювати за стабільної густини 1,18 г/см3. It is well-proven that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity of limewater, which it is recommended to measure at the stable closeness of 1,18 g/sm3, is found.Документ Вплив кристалічної структури вапняку на дисперсність вапняного молока(2005) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Слива, Юлія Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Цихоцька, H. H.Проведені досліди показали, що підбором вапняків з відповідною кристалічною будовою можна підвищити активність вапна в вапняному молоці та його здатність до переходу у розчин, збільшити ефект очищення дифузійного соку і зменшити витрати вапна. These experiments showed that the selection of limestone with a corresponding crystal structure can increase the activity of lime in the lime milk and its ability to transition into the solution, to increase the cleaning effect of the diffusion juice and reduce the cost of lime.Документ Вплив кристалічної структури вапняку на технологічні властивості вапняного молока(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаДослідженням впливу кристалічної структури вапняків на технологічні властивості вапняного молока встановлено, що висока вихідна дисперсність вапняку сприяє одержанню вапна та водно-вапняної суспензії з розвиненою питомою поверхнею твердої фази, з підвищеною активністю вапна у вапняному молоці, збільшенню кількості гідроксиду кальцію, що розчиняється у вапняній воді та дифузійному соку при вапнуванні, та впливає на реологічні властивості вапняного молока. On technological properties of limewater it is set research of influence of crystalline structure of limestones, that high initial dispersion of limestone is instrumental in the receipt of lime and water-lime suspensions with the developed specific surface of hard phase, with the overactivity of lime in a limewater, to the increase of amount of gidroksidu of calcium which dissolves in a limewater and diffusive juice at liming, and influences on reologichni property of limewater.Документ Вплив питомої поверхні гідроксиду кальцію водно-вапняної суспензії на його реологічні властивості(2007) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаЕкспериментально та теоретично доведено, що питома поверхня твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока відповідає за його реологічні властивості, встановлено оптимальний діапазон питомої електропровідності - 0,35...0,55, за якого вапняному молоку притаманні найкращі фізико-хімічні властивості. Experimentally and it is well-proven in theory, that the specific surface of hard phase of gidroksidu of calcium of limewater answers reologichni property after his, the optimum range of specific conductivity is set - 0,35...0,55, for which to the limewater the inherent best physical and chemical properties.Документ Вплив питомої поверхні твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока на швидкість його переходу в розчин(2007) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Манк, Валерій Веніамінович; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаЗдатність твердої фази гідроксиду кальцію вапняного молока до переходу у розчин під час вапнування залежить від його питомої поверхні. The ability of a solid phase of calcium hydroxide lime to go into solution during liming depends on its specific surface.Документ Вплив технологічних властивостей вапняного молока на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаПроцеси, які відбуваються між вапном і водою, вапняним молоком та дифузійним соком, гідроксидом кальцію та діоксидом вуглецю під час сатурації залежить від дисперсності твердої фази реагенту. Processes, which take place between a lime and water, by a limewater and diffusive juice, gidroksidom of calcium and dioxide of carbon, during saturacii depends on dispersion of hard phase of reagent.Документ Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмісної рослинної сировини(Дослідження впливу електрогідравлічного оброблення на перехід складових в екстрагент цукровмістної рослинної сировини / І. В. Попова, Л. М. Вєрченко, Т. С. Кос, Ю. В. Слива // Харчова наука і технологія. – 2009. – № 2 (7). - С. 62-63., 2009) Попова, Інна Вадимівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Слива, Юлія ВолодимирівнаПредставленні результат теоретичних і експериментальних досліджень хімічного вмісту цикорію і цукрового буряку також як і взаємодії його хімічних субстанцій один з іншим під технологічними процедурами.Present the results of theoretical and experimental studies of the chemical content of chicory and sugar beet as well as its interaction of chemical substances with each other in technological procedures.Документ Експрес-метод визначення активності вапняного молока(2004) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Джоган, Ольга Іллівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаРозроблений експрес-метод визначення активності вапна у вапняному молоці, який рекомендується використовувати як у хіміко-технологічному контролі на виробництві, так і в дослідницьких лабораторіях.Документ Квас медовий на основі екстракту зелених хвойних шишок(2010) Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ тезах наводиться технологія виготовлення функціонального продукту квасу медового на основі екстракту зелених хвойних шишок. In theses technology of making of functional product of kvass honey is pointed on the basis of extract of green coniferous cones.Документ Лабораторний пристрій для проведення процесу карбонатації (Патент на корисну модель № 18761)(2006) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир МихайловичЛабораторний пристрій для проведення процесу карбонізації, що містить пару електродів, контактне устаткування, який відрізняється тим, що пристрій додатково містить карбонізатор, в який газ надходить з балона через автоматичний клапан від блоку автоматичного титрування, а витрата газу регулюється ротаметром, сік перекачується із циркуляційного збірника соку до карбонізатора за допомогою зануреного термостата, який тримає задану температуру соку. Laboratory device for the leadthrough of process of karbonizacii, that contains the pair of electrodes, contact equipment, which differs that a device contains karbonizator additionally, in what gas acts from a bulb through an automatic valve from the block of automatic titruvannya, and a gas expense is regulated rotametrom, juice is pumped over from circulation collection of juice to karbonizatora by the submerged thermostat, which holds the set temperature of juice.Документ Лабораторний пристрій для проведення процесу карбонізації(2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Попова, Інна ВадимівнаСтаття присвячена розробленню нового лабораторного пристрою для проведення процесу карбонізації в цукровому виробництві. Розкрию переваги сконструйованої установки над існуючими на сьогоднішній день методиками. Доведено доцільність застосування представленої установки в учбових та цукрозаводських лабораторіях.Документ Метод визначення шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ тезах наводиться методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом.In theses the method of calculation of harmful extrass is pointed in an atmosphere with exhaust carbonation gas.Документ Методика розрахунку кількості пічного газу, який виходить із вапняної печі та подається на сатурацію(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаЗапропоновано спрощений метод розрахунку кількості сатураційного газу, що подається в котли І та ІІ сатурації на цукрових заводах, який може бути використаний в розрахунках кількості шкідливих викидів в атмосферу.The simplified method of calculation of amount of carbonation gas which is given in caldrons And and ²² saturacii on sugar-houses is offered, which can be used in the calculations of amount of harmful extrass in an atmosphere.Документ Методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаДокумент Методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ статті наводиться спрощений метод розрахунку кількості шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом та заходи із зменшення вмісту оксиду вуглецю в пічному газі, який утворюється в вапняних печах під час випалу вапняку на цукрових заводах. In the article the simplified method of calculation of amount of harmful extrass is pointed in an atmosphere with exhaust carbonation gas and measures from diminishing of content of oxide of carbon in the stove gas, which appears in lime stoves during firing of limestone on sugar-houses.Документ Нетрадиційні сорти винограду в Україні(2018) Бабич, Ірина Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаМетою дослідження було дослідити якісні показники малопоширених сортів червоного винограду і їх придатність для виробництва червоних вин