Перегляд за Автор "Кузнєцова, Інга Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Виробництво горілки особливої на основі стевії(2013) Роїк, Микола Володимирович; Захаревич, Валерій Болеславович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Бондар, Микола ВасильовичРозглянуто структуру виробництва міцних алкогольних напоїв у світі та Україні, їх асортимент та напрями розвитку розширення асортименту. Вивчено технологію отримання горілки особливої на основі стевії шляхом використання її концентрату. In the work analytical studies of alcoholic beverages market state are presented. The structure of is represented predominantly by the production of vodka (20 % of world production). According to statistical data the use of liker and vodka production on the average comprises, liters per year: Russians — 15, Kazakhs — 12 - 15, Belorussians — 10-11, Ukrainians — 6 - 9 . The Ukrainian market for vodka today is practically structured and according to. State tax administration data, its production is accomplished by 56 objects. According to concern «Ukrspirt» data the structure of realization by the producers of alcohol ethyl of that rectified in 2010 is represented: vodka and liker and vodka articles — 81 - 95 %, wine-making production — 3,5 - 15 %, medicines — 1 - 2 , 5 %, other production — 0,5 - 1,5 %. As statistical data show, domestic producers completely satisfy the needs of the inhabitants of our country. However, for in the demand increase, a work on the improvement of the assortment of production is constantly carried out by producers. Thus, in the production of alcoholic beverages began to use more aromatized alcohols, liqueurs, finit juices and juices on the alcohol basis. In their production the natural raw material is used: red pepper, materinka, ekhinatseya, leaves of black currant and cherries, the lobes of rose, fruits of hawthorn, sweetbrier, currants and guilders rose, cinnamon, paprika, and others. Recently for the improvement of organoleptic properties of vodka they began to use aromatized alcohol obtained on the basis of stevia. Stevia is noted for its rich component mix, which is determined by low-calorie and ecological- protector properties. We developed the method of obtaining special vodka on the basis of obtained concentrate from stevia leaves. This method is considerably simpler and makes it possible to obtain product with good organoleptic indices.Документ Виробництво патоки із крохмалевмісної сировини(2003) Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія ІванівнаВ асортименті цукристих речовин, що широко використовуються у різних галузях харчової промисловості, особливе місце займають цукристі крохмалепродукти: глюкоза кристалічна, патоки різного вуглеводного складу, глюкозно-фруктозні сиропи. In the assortment of sugary substances widely used in various branches of the food industry, special place is occupied by sugary starch products: glucose crystalline, molasses of various carbohydrate composition, glucose-fructose syrups.Документ Виробництво рідких цукропродуктів із крохмалевмісної сировини(2004) Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія ІванівнаДокумент Виробництво цукристих сиропів з крохмалевмістної сировини(2003) Грабовська, Олена Вячеславівна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Штангеєва, Надія ІванівнаРозглянуто особливості гідролізу крохмалевмістної сировини, який проводили з метою отримання цукристих сиропів. Показано вплив різних ферментних препаратів на ефективність оцукрювання крохмалю безпосередньо у сировині. The features of the hydrolysis of starch raw materials that conduct to obtain sugar syrup. The influence of different enzyme preparations on the efficiency of saccharification of starch in raw materials directly.Документ Виробництво і використання стевії (Stevia Rebaudiana Bertoni) у світі(2015) Роїк, Микола Володимирович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Захаревич, Валерій БолеславовичУ статті розглянуто сучасний стан і перспективи розвитку виробництва стевії та продуктів її перероблення. Підкреслено важливість стевії для людей, хворих на різні форми цукрового діабету. Висвітлено особливості органолептичних особливостей основних компонентів речовин дитерпенових глікозидів стевії, які впливають на смакові якості харчових продуктів. The article reviews the current state and development prospects of Stevia and products of its processing. The importance of Stevia for people with various forms of diabetes is highlighted. The specific features of organoleptic characteristics of the main components of steviosides affecting the taste of food products are presented.Документ Вплив якості води на ефективність екстракції стевії (Stevia rebaudiana bertoni)(2012) Роїк, Микола Володимирович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Бондар, Микола Васильович; Ложкін, М. М.Стевія є однією із перспективних культур для її переробляння на концентрати, які мають низьку калорійну та фармакологічну дію. Завдяки своїм властивостям концентрати мають особливе значення для щоденного харчування людей, хворих на різні форми цукрового діабету та людей, які обмежують вживання вуглеводневих. Це викликає особливу увагу до якості готового продукту. Одним із основних чинників, які впливають на якісні показники продуту, є використання екстрагенту (води). У роботі вивчено ефективність використання підготовленої води в екстракції стевії-сировини, за розробленою технологією. Stevia is one of the promising crop for her on processing and concentrated products that have a low calorie and fennokologiya action Thanks to properties and concentrated products have special meaning for the daily meals of people with various forms of diabetes and people who restrict the use of vuglevodniy. This causes special attention to the quality of the finished product One of the main factors that affcct the quality of the product is to use indicators ekstragenty (water). In the studied the effectiveness of using prepared water in extraction of Stevia-raw materials for the technolog)'.Документ Дослідження конформації пептидів з використанням ІЧ-спектроскопії(2000) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Клімович, В. М.; Манк, Валерій Веніамінович; Кузнєцова, Інга ВолодимирівнаОписано результати спектроскопічних досліджень пептидів у діапазоні коливань 3600…2800 см-1 і 1800…700 см-1 при зміні рН розчинів від 8 до 11. Аналіз отриманих даних дозволяє зробити висновок, що в області рН 9,25 мають місце складні внутрішньомолекулярні хімічні перетворення. Коли рН розчину досягає значення 9,25 значно змінюються положення, форма і інтенсивність більшості смуг спектра. Спостерігаються значні зсуви в зв’язках валентних коливань С=0 і N-H, збільшується інтенсивність смуг валентних коливань ν (OH) груп і зміщується їх максимум у бік смуг меншої довжини, зміщуються смуги амід І та амід ІІ в більш низькочастотну зону, що дає змогу говорити про підсилення водневих зв’язків у системі. Всі ці зміни можна розглядати як конформаційні зміни макромолекули пептиду. Spectroscopic investigation of the peptides in the range 3600 to 2800 cm-1 and 1800 to 700 cm-1 in the region pH 8,0-11,0 were described. The analysis of the obtained data allows to conclude that in region pH 9,25 there are complicated intermolecular conversion. There are observed the large change of vibration bonds C=0 and N-H, increase intensity stretching vibration of ν (OH) groups and shift of their maximum to region vibration of the lower frequencies that confirms the hydrogen bonds grows in system. All this changes can be interpretation as conformation macromolecules of peptides.Документ Дослідження способів підготовки крохмалевмісної сировини до ферментативного гідролізу(2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Мельник, Людмила МиколаївнаВстановлено, що виробництво цукристих крохмалепродуктів з кукурудзяної крупки без видалення крохмалю є економічно ефективним за рахунок зниження капіталовкладень, скорочення тривалості виробничого процесу та комплексному використанню сухих речовин зерна. Визначено раціональні технологічні параметри підготовки крохмалевмісної сировини до ферментативного гідролізу. It is established that the production of sugar from corn starch grits without removing the starch is cost-effective by reducing capital investment, reducing the length of the production process and the use of complex solids grain. The rational technological parameters of preparation krohmalsoderzhaschego raw materials to enzymatic hydrolysis.Документ Дослідження термічно модифікованого дефекату та його застосування для очищення транспортерно-мийної води(2023) Хомічак, Любомир Михайлович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Зайчук, Максим; Джоган, Ольга Іллівна; Бондар, Микола Васильович; Зайчук, Людмила ПетрівнаЗдатність термічно-модифікованого дефекату (далі ТМД) очистити транспортерно-мийну воду цукрового виробництва. Мета. Дослідження властивостей термічно-модифікованого дефекату та ефективність його застосування при очищенні транспортерно-мийної води. Методи. Органолептичний, ваговий, фізико-хімічний та аналітичний. Результати. Встановлено, що термічно оброблений дефекат за основними технологічними характеристиками наближений до промислових сорбентів і є екологічно безпечним для використання у цукровому виробництві. За повторного використання дефекату в технологічних процесах зменшиться витрата допоміжних матеріалів хімічного походження та покращується екологізація виробництва. Дослідження основних технологічних показників ТМД показує, що отриманий сорбент має розвинену пористу структуру придатну для подальшого застосування в якості адсорбенту завдяки йонам кальцію та вуглецю. Визначено сорбційну здатність ТМД, яка становить 37–43 мг/г за індикатором метиленовим синім. Результати досліджень показують поліфункціо-нальність властивостей ТМД та досягнення високого ефекту очищення (82–85%) транспортерно-мийної води. Застосування модифікату сприяє поступовому осадженню завислих часток та очищенню. Оцінено стабільність водного середовища за критерієм Андерсена та показано, що застосування ТМД забезпечує належну стабільність системи, особливо за використання ТМД вторинної модифікації. Оброблена транспортерно-мийна вода впродовж 3 міс не змінювала забарвленість, запах був відсутнім та не спостерігалось розвитку мікроорганізмів. Запропоновано блок-схему рециклінгу кальцію в умовах цукрового виробництва. Сфера застосування результатів. Харчова промисловість, а саме цукрова галузь.Документ Дослідження ферментативного гідролізу крохмалевмісної сировини(2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Штангеєва, Надія ІванівнаРозглянуто особливості гідролізу крохмалевмісної сировини з метою отримання цукристих сиропів. Досліджено кінетику ферментативного гідролізу крохмалю безпосередньо в кукурудзяній крупці. Показано вплив умов підготовки кукурудзяної крупки на ефективність отримання цукристих крохмалепродуктів прямим гідролізом сировини.Документ Продукти ферментативної модифікації крохмалю та їх застосування(2003) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга ВолодимирівнаДокумент Підготовка води для екстракції стевії(2012) Роїк, Микола Володимирович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Бондар, Микола Васильович; Ложкін, М. М.В якості природного замінника цукру останнім часом у розвинутих країнах використовують стевіозид або концентрати стевії. Хімічний склад стевії обумовлює її лікувально-профілактичну здатність, що надає можливість її використовувати у щоденному раціоні людям, які обмежують вживання вуглеводів, або хворим на різні форми цукрового діабету. Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.Документ Спосіб виробництва високооцукреного сиропу (Деклараційний патент країни на винахід № 70716)(2004) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаСпосіб виробництва високооцукреного сиропу, що передбачає розріджування крохмальної суспензії, нейтралізацію, охолодження, ферментативне оцукрювання, інактивацію ферменту, очищення сиропу та уварювання, який відрізняється тим, що оцукрювання проводять до глюкозного еквіваленту гідролізату 70-75 % ферментним препаратом глюкоамілази, дозованим у кількості 1,5-2,5 одиниць активності на 1 г сухих речовин крохмалю, а перед уварюванням до нього додають сироп, отриманий шляхом гідролізу крохмалю послідовно α-амілазою та α-1,6-глюкозидазою з глюкозним еквівалентом 20-30 % у співвідношенні 1:(0,3-0,5). Method of production of vysokoosakharennogo syrup, which foresees dilution of the starched suspension, neutralization, cooling, fermentativnoe saccharification, inaktivaciyu of enzyme, cleaning of syrup and uvarivanie, differs that saccharifications conduct to the glyukoznogo equivalent of gidrolizata 70-75 % by enzymic preparation of glyukoamilazy, dosed in an amount 1,5-2,5 units of activity on a 1 gramme of dry matters of starch, and before uvarivaniem to him does add syrup, got by the hydrolysis of starch consistently α-amylase and α-1,6- glucosidase with a glyukoznym equivalent 20-30 % in correlation 1:(0,3-0,5).Документ Спосіб виробництва глюкозної помади (Деклараційний патент України на винахід № 70674)(2004) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаСпосіб виробництва глюкозної помади, що передбачає приготування глюкозного сиропу, його уварювання, кристалізацію, введення антикристалізатора, перемішування отриманої маси та відливання у форми, який відрізняється тим, що під час уварювання глюкозного сиропу вводять як затравку кристали глюкози, а як антикристалізатор застосовують пектиновий концентрат у кількості 20-30 % до маси сухих речовин сиропу. Method of production of glyukoznoy pomade, which foresees preparation of glyukoznogo syrup, his uvarivanie, crystallization, introduction of anticrystallizer, interfusion of the got mass and outpouring in forms, differs that during uvarivaniya of glyukoznogo syrup enter the crystals of glucose as zatravki, and as an anticrystallizer apply a pectin concentrate in an amount 20-30 % to mass of dry matters of syrup.Документ Удосконалення технології рідких цукропродуктів із кукурудзяної сировини(2006) Кузнєцова, Інга ВолодимирівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 - технологія цукристих речовин. – Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки України, Київ, 2006. Дисертація присвячена удосконаленню технології рідких цукропродуктів із кукурудзяної сировини. В дисертаційній роботі представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень щодо підвищення ефективності процесів розріджування кукурудзяної сировини та зцукрювання попередньо очищеного крохмального гідролізату ферментними препаратами, які забезпечують отримання цукрукристих сиропів заданого вуглеводного складу. Науково обґрунтовано та розроблено спосіб попереднього очищення крохмальних гідролізатів від речовин жиро-білкового комплексу модифікованим палигорськітом, який дозволяє підвищити ефективність знебарвлення сиропу та покращити якісні показники готової продукції. На основі експериментальних та промислових досліджень розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва рідких цукропродуктів із кукурудзяної сировини, яка забезпечить отримання високоякісного продукту із заданим вуглеводним складом. Thesis for Candidate of the Techniques Sciences Degree, Specialty 05.18.05 – Technology of Sugar Substances. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2006. The dissertation is devoted to improvement of technology of the liquid sugars-products of corn raw material. The results of theoretical and experimental researches of effectiveness increasing of processes the prepare and hydrolyses of corn raw material. The establish of processes kinetics saharification of purification hydrolyseates the enzymes complex and receive of the liquid sugars-products for necessary of carbohydrates. The basis and work out of method to clear one’s starch hydrоlysates from substances complex of fat-protein of modification paligorskit. Thesis method researches of effectiveness increasing of discolour syrup and quality end-product. The work out apparatus-technologies of produces liquid sugars-products of corn raw material and researches increasing of quality end-products for necessary component of carbohydrates.