Перегляд за Автор "Новойтенко, Ірина Віталіївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 36
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Бізнес-культура та етика у підприємницькій діяльності(2015) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Малиновський, Віталій ВасильовичДокумент Вартісний підхід до оцінки використання трудового потенціалу підприємства(2012) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Новойтенко, Ірина ВіталіївнаУ статті досліджено методичні підходи до оцінки ефективності використання трудового потенціалу підприємства. Автором доведено, що в умовах переорієнтації цілей діяльності підприємств з отримання максимальних короткострокових економічних вигод до максимізації довгострокових вигод – ринкової вартості підприємства, ефективність використання трудового потенціалу підприємств доцільно визначати з застосуванням вартісного підходу, згідно якого коефіцієнт ефективності використання трудового потенціалу, визначений як відношення чистої ринкової вартості трудового потенціалу до витрат на його формування, використання і розвиток, характеризує міру ефективності його використання.Документ Далеко не в усіх пекарів проглядається мотивація до праці(2008) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаПровідну роль у забезпеченні ефективного розвитку трудового потенціалу підприємства, відіграють умови його реалізації, мотиваційна система та корпоративна культура. З огляду на це, особливого значення набувають кваліфікація і знання фахівців по роботі з персоналом. Leading role in ensuring the effective development of labor potential of the company, plays terms of implementation, the motivational system and corporate culture. Given this, qualifications and expertise of specialists in HR are particularly important.Документ Економічна сутність та механізм формування людського капіталу(2011) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Лазаренко, О. Б.Людський капітал будучи частиною сукупного капіталу, є сполученням складових його елементів, як вроджених, так і сформованих у результаті інвестицій а саме: накопичений відповідний стан здоров'я, освіти, здібностей, навичок, енергії, культурного розвитку, як конкретного індивіда, групи людей, так і суспільства в цілому.Документ Економічний аналіз показників прибутковості підприємства(2014) Бусленко, Богдана Володимирівна; Новойтенко, Ірина ВіталіївнаЗа обсягом валової продукції у структурі харчової індустрії плодоовочеві консервні виробництва посідають вагоме місце. Проте для підприємств галузі характерним є падіння обсягів виробництва основних продуктів у 2008-2012 рр., що ставить під загрозу прибутковість діяльності у 2014 р.Документ Ефективність використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості України(2008) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаВ дисертації висвітлено взаємозв’язки трудового потенціалу з іншими економічними категоріями, наведено авторське тлумачення цього поняття, удосконалено організаційно-економічний механізм управління трудовим потенціалом підприємства та запропоновано методику оцінки ефективності його використання, розроблено інформаційний інструментарій для моніторингу стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу та запропоновано модель управління трудовим потенціалом підприємств хлібопекарської промисловості. На основі результатів аналізу сучасного стану, ефективності використання і розвитку трудового потенціалу підприємств хлібопекарської промисловості було запропоновано концепцію управління ефективністю його використання, яка полягає в реорганізації існуючих систем управління формуванням, використанням і розвитком трудового потенціалу підприємств шляхом впровадження систем управління знаннями працівників, витратами на трудовий потенціал та результатами його використання.Документ Захист прав інтелектуальної власності в Україні(2009) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Пєтухова, І. О.Судовий захист прав інтелектуальної власності в Україні здійснюється судами загальної юрисдикції, господарськими судами, а в сфері публічно-правових відносин адміністративними судами, система яких на сьогодні формується і в якій вже активно працює Вищий адміністративний суд України.Документ Комерційне право(2013) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаУ навчальному посібнику розкриваються основні засади провадження внутрішньої торговельної діяльності. Висвітлено сутність та джерела комерційного права, порядок легітимації суб’єктів торговельної діяльності в правовому полі України, правове регулювання оптової, роздрібної, дрібнороздрібної торгівлі, торгівлі через торгові автомати, електронної торгівлі, торгівлі на ринку, біржі, аукціоні, ярмарку; особливості функціонування закладів ресторанного господарства; особливості провадження штрихового кодування товарів; правове регулювання обліку торгових угод; правове забезпечення захисту прав споживачів. Призначений для студентів денної та заочної форм навчання за напрямом підготовки «Товарознавство і торговельне підприємництво», «Маркетинг», «Готельно-ресторанна справа». Книга буде корисною аспірантам, викладачам вищих навчальних закладів, особам, що здійснюють або мають намір здійснювати підприємницьку діяльність у сфері торгівлі, пересічним громадянам, які щоденно є споживачами товарів і послуг. In the book reveals the basic principles of the internal trade. The book is dedicated to essence and sources of commercial law, the order of business in the domestic trade in Ukraine, rightful regulation of wholesale, retail, small-scale trade, trade by vending machines, e-commerce, market trading, stock exchanges, auctions, fairs, especially the operation of institutions restaurants, especially of the barcoding of the goods, accounting regulation of trade agreements, legal protection of consumer rights. The book is intended for full-time students and distance learning the direction of training "Commodity trade and business", "Marketing", "Hotel and restaurant business". The book will be useful to graduate students, academics, persons engaged in or intending to engage in business activity of trade, ordinary citizens who are daily consumers of goods and services.Документ Методичні підходи до оцінки ефективності використання трудового потенціалу підприємства(2012) Волощук, Георгій Олександрович; Новойтенко, Ірина ВіталіївнаУ статті досліджено методичні підходи до оцінки ефективності використання трудового потенціалу підприємства. Автором доведено, що в умовах переорієнтації цілей діяльності підприємств з отримання максимальних короткострокових економічних вигод до максимізації довгострокових вигод – ринкової вартості підприємства, ефективність використання трудового потенціалу підприємств доцільно визначати з застосуванням вартісного підходу, згідно якого коефіцієнт ефективності використання трудового потенціалу, визначений як відношення чистої ринкової вартості трудового потенціалу до витрат на його формування, використання і розвиток, характеризує міру ефективності його використання.Документ Мотивація трудової діяльності на підприємствах харчової промисловості(2012) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Бороденко, М. П.Нехтування мотиваційним фактором у сфері праці призводить до зниження показників продуктивності праці, якості продукції, трудової дисципліни на кожному конкретному підприємстві і до кризи в господарській системі в цілому. Leaving without attention motivational factors at work leads to a decline in productivity, product quality, labor discipline at each company and causes a crisis in the economic system as a whole.Документ Особливості використання трудових ресурсів на підприємствах спиртової промисловості(2011) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Печорін, І. Л.Використання трудових ресурсів на спиртових підприємствах обумовлено певним рядом чинників: обмеженістю кваліфікованих кадрів на безпосередньо виробничих ланках; перебійний характер виробництва, що не є привабливим показником для молодих кадрів; безперспективність проживання в сільській місцевості. The use of labor resources on alcohol enterprises due to a certain number of factors: the scarcity of qualified personnel directly on the production units;volatile production, the futility of their stay in the countryside.Документ Особливості мотивації розвитку інтелектуальної складової трудового потенціалу підприємства(2009) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаВсе менше сумнівів викликає твердження, що конкурентні переваги підприємств у вигляді нової продукції та технології швидко змінюються, а високорозвинений інтелектуальний потенціал, на відміну від фізичних активів та фінансового капіталу, завжди залишається стійкою конкурентною перевагою. Отже, можна констатувати, що інтелектуальний потенціал є визначальною складовою розвитку трудового потенціалу підприємства і інструментом підвищення його конкурентоспроможності. A highly developed intellectual potential, unlike physical assets and financial capital, there is always the sustainable competitive advantage of the enterprise, that is capable to generate solutions that shape its added value.Документ Особливості функціонування підприємств внутрішньої торгівлі на сучасному етапі розвитку(2012) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаСучасний етап розвитку внутрішньої торгівлі характеризується інтеграцією світових сітьових гіпермаркетів, на які припадає половина роздрібного обороту, популяризацією електронної комерції, зростанням доходів від реалізації продукції у фізичних осіб підприємців та організованих ринків споживчих товарів. The current stage of development of domestic trade is characterized by the integration of global cross-border hypermarkets, which account for half of the retail trade, the popularization of e-commerce revenue growth from sales to individuals entrepreneurs and organized markets.Документ Оцінка використання трудового потенціалу підприємства(2012) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Войтович, В. О.В умовах становлення ринкового механізму господарювання, виходу економіки України з фінансової кризи, її інтеграції у світове співтовариство особливого значення набуває проблема формування трудового потенціалу, спроможного забезпечити ефективне управління підприємством, зростання конкурентоспроможності суб'єктів господарської діяльності. З метою розвитку стратегічного потенціалу підприємства особливої актуальності набуває вирішення проблеми підвищення ефективності використання трудового потенціалу. In the establishment of market economic mechanism in Ukraine, overcome the financial crisis, its integration into the world community is particularly important problem of the labor potential, able to provide effective management, increase the competitiveness economic agents. In order to develop the strategic potential of the company becomes particular relevance the problem of efficient using the labor potential.Документ Оцінка ефективності використання трудового потенціалу підприємств хлібопекарської галузі(2012) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаПереорієнтація цілей діяльності підприємств з отримання максимальних короткострокових економічних вигод від ведення господарської діяльності до максимізації довгострокових вигод - ринкової вартості підприємства, обумовлює пошук нових підходів до визначення ефективності використання трудового потенціалу підприємства з позиції вартісної оцінки.Документ Оцінка якості продукції харчової промисловості(2011) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаЖорстка конкуренція на ринку хліба та хлібобулочних виробів, проблеми з якістю сировинної бази, зростання цін на паливно-енергетичні ресурси, недосконалість державного регулювання учасників ринку, обумовлюють якість готової продукції, щоденне споживання якої позначається на здоров’ї населення. Stiff competition in the market of bread and bakery products, problems with quality raw materials, rising prices for fuel and energy resources, inadequate state regulation of market participants, determine the quality of finished products, daily intake which affects public health.Документ Показник прибутковості персоналу АТ "Київхліб"(2006) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаВитрати праці при розрахунках її продуктивності можуть вимірюватись відпрацьованими людино-годинами, людино-днями і середньообліковою чисельністю персоналу. Однак цими показниками не вимірюють якість праці, а лише її кількість. У таких розрахунках обов'язки найкваліфікованіших працівників прирівнюються до праці охоронців і прибиральників. Labor costs in the calculation of of its productivity are measured by man-hours, man-days and the average number of staff. However, these indicators do not measure the quality of work, but only its quantity. In these calculations the duties most skilled workers are equal to labor guards and cleaners.Документ Прибутковість виробництва плодоовочевої консервної продукції(2014) Бусленко, Богдана Володимирівна; Новойтенко, Ірина Віталіївна3а обсягом валової продукції у структурі харчової індустрії плодоовочеві консервні виробництва посідають вагоме місце. Проте для підприємств галузі характерним є падіння обсягів виробництва основних продуктів у 2008-2012 рр., що ставить під загрозу прибутковість діяльності у 2014 р. 3a gross output in the structure of the food industry canning vegetables occupy an important place. However, for the industry is typical output fall staple in 2008-2012., Jeopardizing profitability in 2014.Документ Проблеми підвищення ефективності діяльності підприємств борошномельної галузі(2012) Новойтенко, Ірина Віталіївна; Кіріндась, Г. П.Для підприємств борошномельної промисловості підвищення ефективності їх діяльності є першочерговою проблемою, оскільки більшість з них за основними показниками ефективності є непривабливим. For the milling industry enterprises improve their performance is the priority problem, as most of them are the main performance indicators are unattractive.Документ Програма навчальної дисципліни «Економіка підприємства»(2012) Новойтенко, Ірина ВіталіївнаВ системі навчальних дисциплін бакалаврського рівня вона є основною в економічній підготовці студентів, спроможних миттєво та адекватно реагувати на зміни зовнішнього конкурентного середовища з метою утримання лідируючих позицій на ринку.