Перегляд за Автор "Пастух, Ганна Степанівна"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні напрямки утилізації відходів цукрового виробництва(2019) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Пастух, Ганна СтепанівнаУ статті проаналізовано способи перероблення бурякового жому, враховуючи сучасні потреби населення та промисловості України. У тому числі розглянуто можливі способи отримання бурякового пектину, харчових волокон та біогазу.Документ Дослідження кінетики гідролізу-екстрагування пектинових речовин картопляної сировини(2014) Пастух, Ганна Степанівна; Грицай, Ю. С.; Грабовська, Олена ВячеславівнаВ результаті проведених досліджень встановлено кінетичні закономірності, які дають змогу підібрати оптимальні умови кислотно-термічного гідролізу картопляної мезги, які б забезпечували максимальну швидкість процесу і високий вихід пектину. As a result of research the kinetic laws that allow to find the optimal conditions for acid hydrolysis of potato pulp thermal that would ensure maximum process speed and high yield of pectin.Документ Дослідження технологічних умов вилучення пектину з картоплі(2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаНаведено результати досліджень технологічних умов вилучення пектину з картоплі. Досліджено фізико-хімічні властивості картопляного пектину. The results of the research process conditions of extracting pectin potatoes. Studied the physicochemical properties of potato pectin.Документ Одержання картопляного порошку та дослідження його фізико- хімічних властивостей(2014) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаУ раціоні харчування населення недостатньо продуктів та біологічно активних добавок радіопротекторної, імуностимулюючої та загальнозміцнюючої дії. Водночас рослинна сировина є цінною завдяки вмісту аскорбінової кислоти, фолатів, каротиноїдів, біофлаваноїдів, пектину і є основним та практично єдиним їх постачальником. The diet is not enough nutrition products and dietary supplements radioprotective, immunostimulatory and restorative action. However, herbs are valuable due to the content of ascorbic acid, folate, carotenoids, bioflavanoyidiv, pectin is the main and almost only their supplier.Документ Одержання пектину з картоплі та дослідження його структури(2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир ОлександровичНаведено результати досліджень ефективності гідролізу картопляної сировини при використанні різних реагентів: мінеральних кислот та ферментних препаратів. Досліджено особливості структури та властивості одержаного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопії. The results of research on the efficiency of hydrolysis of raw potato using different reagents: mineral acids and enzyme preparations. The features of the structure and properties of pectin obtained by the method of IR spectroscopy.Документ Оптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картоплі(2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир ОлександровичНаведено результати дослідженнь способів вилучення пектину з картопляної мезги, відходу виробництва крохмалю з картоплі. Шляхом планування експерименту було проведено узагальнені дослідження, проаналізовано та враховано їх результати, проведено статистичне оброблення експериментальних даних, визначено оптимальні технологічні умови одержання пектину з картоплі Results of researches of methods for extracting pectin from potato pulp, which is the waste product of starch production from potatoes. The generalized study was conducted by planning the experiment. The results of the study were analysed and considered; statistical processing of experimental data was performed; optimum technological conditions for obtaining pectin from potato were determined.Документ Отримання пектину з рослинної сировини та дослідження його фізико-хімічних властивостей(2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаПроведено аналіз літературних джерел в галузі технології пектину. Досліджено способи отримання пектину з різної рослинної сировини. Отримані зразки бурякового, яблучного, картопляного, капустяного та гарбузового пектину порівняно за фізико-хімічними властивостями. Investigated the kinetics of hydrolysis-extraction of pectin from potato pulp by varying the parameters of the experiment. Past studies make it possible to find the optimal conditions for acid hydrolysis of potato thermal materials that ensure maximum process speed and high yield of pectin..Документ Пектиновмісні харчові добавки оздоровчо-профілактичного призначення з картопляної сировини(2014) Грабовська, Олена Вячеславівна; Пастух, Ганна СтепанівнаПри переробленні картоплі на крохмаль утворюється велика кількість мезги, яка зазвичай використовується як корм для худоби. З літературних джерел відомо, що картопляна мезга містить значну кількість харчових волокон та пектину і може використовуватись у харчуванні людей. When processing potato starch produce large quantities of pulp, normally used as feed for livestock. From literary sources we know potato pulp that contains a significant amount of dietary fiber and pectin and can used in human nutrition.Документ Перспективи використання картопляної мезги для виробництва продуктів оздоровчого призначення(2014) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаДокумент Розроблення технології пектину з вторинної картопляної сировини(2018) Пастух, Ганна СтепанівнаДисертаційна робота присвячена розробленню технології пектину з картопляної мезги – відходу картоплекрохмального виробництва. Реалізація технології дозволить покращити екологічну ситуацію в регіоні, підвищити рентабельність виробництва і отримати цінні продукти, виробництво яких в Україні відсутнє. На основі оптимізації експериментальних даних встановлено параметри оптимального технологічного режиму вилучення пектину з картопляної мезги. Досліджено фізико-хімічні властивості картопляного пектину, отриманого різними способами. Розглянуто можливість покращення фізико-хімічних властивостей картопляного пектину шляхом комплексної переробки сумішей картопляної мезги та іншої рослинної вторинної сировини. Диссертация посвящена разработке технологии картофельного пектина из отходов картофелекрахмального производства, что позволяет получить пектин с высокими технологическими показателями, уменьшить долю импортного пектина и увеличить рентабельность производства. The thesis is devoted to the development of pectin technology from potato pulp – waste of potato starch production. The implementation of the technology will improve the environmental situation in the region, increase the profitability of production and obtain valuable products, the production of which in Ukraine is not available. On the basis of optimization of experimental data, parameters of the optimal technological regime for pectin extraction from potato pulp are established. The physico-chemical properties of potato pectin obtained by using different methods have been investigated. The possibility of improving the physico-chemical properties of potato pectin by means of complex processing of mixtures of potato pulp and other vegetable secondary raw materials is considered. A hardware-technological scheme for processing potato pulp for pectin and potato powder has been developed. The technology of potato pectin was tested at the enterprise “VIMAL” in Chernigiv. The economic effect from the introduction of technology is calculated.Документ Розроблення технології харчового пектину з картопляної мезги(2012) Грабовська, Олена Вячеславівна; Пастух, Ганна Степанівна; Харітон, Наталія ГригорівнаПроведено аналіз літературних джерел в галузі технології пектину. Досліджено способи отримання пектину з різної рослинної сировини. Отримані зразки бурякового, яблучного, картопляного, капустяного та гарбузового пектину порівняно за фізико-хімічними властивостями.Investigated the kinetics of hydrolysis-extraction of pectin from potato pulp by varying the parameters of the experiment. Past studies make it possible to find the optimal conditions for acid hydrolysis of potato thermal materials that ensure maximum process speed and high yield of pectin..Документ Спектроскопічне дослідження картопляного пектину(2015) Грабовська, Олена Вячеславівна; Пастух, Ганна Степанівна