Перегляд за Автор "Подобій, Олена Валеріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 114
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біологічно активні речовини та антиоксидантна активність арніки гірської Arnica montana(2023) Лихачов, Дмитро; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом досліджень була лікарська рослинна сировина – суцвіття-кошички арніки гірської. Вміст хлорофілів та каротиноїдів визначали в екстракті без попереднього розділення за оптичною густиною. Кількісне визначення супутніх біологічно активних речовин методами водного титрування з 2,6- дихлорофеноліндофенолом натрію, перманганатометрії, спектрофотометрії. Загальну антиоксидантну активність за допомогою реактиву DPPH.Документ Вивчення властивостей олійних екстрактів орегано(2022) Криштоф, Валентина Олегівна; Подобій, Олена ВалеріївнаВикористані теоретичні та експериментальні методи дослідження. Органолептичні властивості олійного екстракту вивчені за методикою сенсорного аналізу через показники зовнішнього вигляду, запаху та інтенсивності запаху, кольору і консистенції. Визначено густину олійного екстракту пікнометричним методом, кислотне та пероксидне числа методом індикаторного титрування.Документ Вивчення якісних характеристик безглютенових макаронних виробів з додаванням ксантану(2016) Рожно, Олександр Васильович; Подобій, Олена Валеріївна; Юрчак, Віра ГаврилівнаДосліджено вплив камеді ксантану на реологічні показники його колоїдних розчинів та якісні характеристики безглютенових кукурудзяних макаронних виробів. The effect of xanthan gum on the rheological characteristics of its colloidal solutions and the qualitative characteristics of gluten-free corn pasta products was studied.Документ Визначення показників якості натурального ароматизатора ''М'ята''(2018) Багінська, Оксана Вікторівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Визначення амілолітичної здатності ферменту альфа-амілази(2018) Гайдук, Катерина; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Визначення вмісту флаваноїдів в естрактах череди багатолистої(2022) Кордон, Крістіна Олександрівна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичВраховуючи багатий хімічний склад череди, доцільно провести визначення вмісту флаваноїдів, ґрунтуючись на яких можна визначити перспективи їх використання в косметичних та харчових продуктах.Документ Визначення густини та зміни електричних властивостей момордики(2014) Харченко, Лілія Леонідівна; Романовська, Тетяна Іванівна; Коломієць, Дмитро Петрович; Подобій, Олена ВалеріївнаПродукти з момордики надзвичайно цінний продукт харчування, але за рахунок великого питомого електричного опору процес омічного (прямого) їх нагрівання змінним струмом промислових параметрів відносно тривалий. Products with balsam apple extremely valuable food product, but due to the large resistivity ohmic process (direct) to alternating current heating industrial settings relatively long.Документ Визначення мікроелементного складу екстракту люцерни методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичЕкстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. Актуальним є питання наявності важких металів у екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.Документ Визначення мікроелементного складу екстракту тютюну методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичЕкстракт тютюну широко використовується у різних галузях промисловості, адже у своєму складі він містить багато активних компонентів. Проте постає питання щодо його безпечностіДокумент Визначення мікроелементного складу емульгатора е471 методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2021) Можейко, Андрій Артемович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Визначення оптимальних параметрів проведення процесу кристалізації цукрози при додаванні хімічного реагенту(2010) Подобій, Олена Валеріївна; Мірошник, Володимир Олександрович; Мірошников, Олег МиколайовичПроведено оптимізацію процесу кристалізації цукрози методом Харрінгтона і визначено оптимальні параметри проходження процесу кристалізації цукрози при додаванні хімічного реагентуДокумент Визначення оптимальних умов екстракції для отримання флавоноїдів з акації (Robinia pseudoacacia)(2020) Бондаренко, Анастасія Валеріївна; Подобій, Олена ВалеріївнаОстаннім часом зростає інтерес до пошуку нетрадиційних джерел біологічно цінних компонентів, перспективних для створення нових видів функціональних харчових продуктів. Особливу увагу приділяють хімічному складу та вмісту в сировині антиоксидантів, що здатні попереджувати вільнорадикальне окислення біологічних структур організму, уповільнюючи процеси старіння та розвитку патологічних змін. Однією з багатих на корисні біологічно активні речовини рослин є акація (Robinia pseudoacacia). Дослідження різних видів робінії дозволили фітохімікам встановити в складі її екстракту різноманітні класи БАР, такі як: терпеноїди, фенольні сполуки – гідроксикоричні кислоти, флавоноїди, дубильні речовини.Документ Визначення тіабендазолу в субстанції харчової добавки Е233 і харчових продуктах електрохімічними методами(2015) Волнянська, О. В.; Ткач, В. І.; Подобій, Олена Валеріївна; Толстенко, Ю. В.У статті вивчено взаємодію органічного катіона (ОК) тіабендазолу з гетерополіаніоном структури Кегіна РМо12О403- методом УФ-спектроскопії й амперометричного титрування. Фізико-хімічним методом досліджено (УФ-спектроскопія) характер з в ’язку ОК-ГПА у сполуках (TBZН2)з(РМо12О4Q)2 і визначенспіввідношення амперометричним титруванням і спектрофотометричним методом. Встановлені стехіометричні співвідношення реагуючих речовин методом амперометричного титрування й спектрофотометричним методом свідчать про утворення іонних асоціатів. Синтезовані малорозчинні іонні асоціати(TBZН2) 3(РМо12О4Q)2 використані як електродноактивні речовини при синтезі пластифікованих мембран іон-селективного електроду, оборотного до органіч ного катіона тіабендазолу. Розроблено методики прямого потенціометричного визначення вмісту тіабендазолу в субстанції харчової добавки (Е233) і харчових продуктах, які характеризуються достатньою чутливістю, селективністю, простотою й експресністю.Документ Викладання фізичної та колоїдної хімії в контексті принципів Болонського процесу(2007) Стеценко, Наталія Олександрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена ВалеріївнаРозглянуто вдосконалення процесу викладання фізичної та колодної хімії в Національному університеті харчових технологій за кредитно-модульною системою. We consider the improvement of teaching and Kolodny physical chemistry at the National University of Food Technologies for credit-modular system.Документ Використання епідермального фактору росту в регенеративній медицині та косметології(2024) Прокопенко, Анна; Подобій, Олена ВалеріївнаЕпідермальний фактор росту відіграє ключову роль у загоєнні ран і підтримці гомеостазу тканин, регулюючи виживання, проліферацію, міграцію та диференціювання клітин. Відомо, що екзогенне введення біоідентичного людського рекомбінантного епідермального фактору росту сприяє загоєнню ран.Документ Використання мальтодекстрину у виробництві харчових продуктів(2013) Грабовська, Олена Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаДосліджено властивість мальтодекстринів, розроблено технологію драглеутворюючих мальтодекстринів. Запропоновано варіанти використання мальтодекстринів у виробництві низькокалорійних продуктів. Investigated property maltodextrin developed technology tagliotelli maltodextrin. Variants of use maltodextrin in the production of low-calorie products.Документ Використання сублімованої плодоовочевої та ягідної сировини у виробництві дієтичних добавок(2020) Арлачова, Марина Ігорівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Використання ферментів у промисловості та методи визначення їх активності(2016) Гайдук, Катерина; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Використання фосфоліпідної та білкової біологічно активних добавок при виробництві твердих сичужних сирів функціонального призначення(2013) Стеценко, Наталія Олександрівна; Мірошников, Олег Миколайович; Подобій, Олена ВалеріївнаВ роботі запропонований спосіб виробництва твердого сичужного сиру із функціональними властивостями, збагаченого фосфоліпідами та білками. Фосфоліпіди вносять у вигляді біологічно активної добавки «Холін», а білки сироватки – у вигляді сухого концентрату. Has been proposed a method of cheese production with functional properties enriched phospholipids and proteins. Phospholipids are contribute as a dietary supplement "choline", and whey proteins - in the form of a dry concentrate.Документ Використання цукрогліцеридів у виробництві соусів(2021) Коробка, Юлія Володимирівна; Подобій, Олена ВалеріївнаЗгідно розробленої рецептури було приготовано 2 зразки соусів – зі вмістом цукрогліцеридів відповідно 1 % (зразок № 1) та 5 % (зразок № 2). Обидва зразка було проаналізовано на вміст вологи, показник рН та стабільнісь.