Перегляд за Автор "Пічкур, Віталій Яковлевич"
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вивчення реологічних характеристик сумішей різних видів модифікованого крохмалю(2013) Пічкур, Віталій Яковлевич; Ковбаса, Володимир МиколайовичСтаття присвячена дослідженню процесу взаємовпливу різних модифікацій крохмалю на структурно-механічні властивості їх клейстерів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано реологічні показники сумішей зшитого та желюючого видів крохмалю. Зроблені висновки щодо можливості практичного застосування сумішей крохмалю у відповідності до їх модифікацій. This article is devoted to the research of the influence of the process of mutual influence of various starch modifications on the structural and mechanical properties of their gels. The rheological indices of mixtures of cross-linked and gelling starch species have been studied and scientifically substantiated. Conclusions regarding the possibility of practical application of mixture of starch according to its modification and origin have been made.Документ Використання екструзійних видів крохмалю для інтенсифікації приготування харчоконцентратів обідніх страв(2016) Пічкур, Віталій ЯковлевичДисертація присвячена науковому обґрунтуванню та розробленню харчових концентратів перших та солодких обідніх страв швидкого приготування на основі екструдатів крохмалю різного походження. The dissertation is devoted of scientific substantiation and elaboration of food concentrates first and sweet dishes instant cooking lunch based on exstruded starch of of various origin.Документ Використання природних полісахаридів у стабілізуючих композиціях(2013) Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій ЯковлевичДокумент Властивості стабілізаційних систем на основі пектину(2012) Грабовська, Олена Вячеславівна; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій ЯковлевичДосліджено структурно-механічні властивості модельних стабілізаційних композицій пектин-крохмаль для використання у фруктових начинках коекструзійних виробів. The results of studies of structural and mechanical properties of model systems based on starch-pectin as stabilizing composition of fruit fillings for co-extrusion products are presented.Документ Вплив харчових волокон на органолептичні показники формованих картопляних чіпсів(2016) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій ЯковлевичПроведені дослідження щодо можливості зміни органолептичних показників формованих картопляних чіпсів із додаванням висівок і жмиху гарбуза та встановлено рекомендовані межі їх дозування. The conducted researches concerning an opportunity of change of organoleptic parameters of formed potato chips with addition of bran and pumpkin cake and the recommended limits of their dosage are established.Документ Дослідження водопоглинальної здатності рецептурних компонентів формованих картопляних чіпсів(2017) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій ЯковлевичПроаналізовану стандартну рецептуру виробництва формованих картопляних чіпсів та запропоновано підвищити харчову цінність чіпсів за рахунок введення висівок та гарбузового жмиху. The standard recipe for the production of potato chips was analyzed and it was suggested to increase the nutritional value of the chips by introducing bran and pumpkin cake.Документ Дослідження впливу сировини рослинного походження на якість формованих чіпсів(2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій ЯковлевичСтаття присвячена дослідженню впливу нетрадиційної рослинної сировини з високим вмістом харчових волокон на процес виготовлення та органолептичні показники формованих картопляних чіпсів. The article is devoted to the study of the influence of non-traditional vegetable raw materials with high content of food fibers on the manufacturing process and organoleptic parameters of molded potato chips.Документ Дослідження основних фізико-хімічних властивостей набухаючих видів крохмалю(2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичНаведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. Наведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. The results of investigations of the basic physical and chemical properties of swollen starch samples obtained by modifying native starch of various origin are presented.Документ Дослідження реологічних властивостей різних видів модифікованого крохмалю(2012) Пічкур, Віталій Яковлевич; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичДосліджено реологічні властивості семи зразків модифікованого крохмалю, які відносяться до зшитих етерів та естерів крохмалю різного походження. Проаналізувавши отримані дані, для виробництва фруктової начинки рекомендується використовувати оксипропільовані та ацетильовані дикрохмалефосфати з крохмалю воскової кукурудзи, як найбільш ефективні в ролі згущувачів та структуроутворювачів. Investigated the rheological properties of seven samples of modified starches that relate to crosslinked starch ethers and esters of different origin. After analyzing the data for the production of fruit fillings recommended oksypropilovani dykrohmalefosfaty and acetylated starch waxy maize, as the most effective in the role and structure-thickeners.Документ Дослідження структурно-механічних властивостей сумішей пектину та крохмалю(2013) Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій ЯковлевичДокумент Дослідження технологічних властивостей нативних та набухаючих видів крохмалю різного походження(2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Ковбаса, Володимир МиколайовичЕкструдовані види крохмалю є найбільш оптимальними зразками для використання їх у продуктах де необхідно забезпечити високий вміст сухих речовин при рідких консистенціях (супи, приправи, інстант-напої). Також варто відмітити, що для загущування та в якості наповнювача в таких продуктах як пудинги, муси, киселі, креми доцільно використовувати крохмаль нативний і отриманий в умовах барабанної сушарки.Документ Особливості використання рослинної сировини при виробництві формованих картопляних чіпсів(2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій ЯковлевичПроблема споживання рафінованих харчових продуктів залишається не вирішеною тому актуальним є зниження енергетичної цінності формованих картопляних чіпсів. The problem of consumption of refined foods remains unresolved, therefore, the decrease in the energy value of molded potato chips.Документ Особливості резистентності екструдованих видів крохмалю різного походження(2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Ковбаса, Володимир МиколайовичКрохмаль, є природним, дешевим, поновлювальним і біологічно активним полімером, який більшість рослин виробляють як джерело накопичення енергії. Це друга, найбільш поширена речовина біомаси в природі після целюлози. Крохмаль сільськогосподарських культур є основним джерелом вуглеводів у харчуванні людини і має широке застосування в різних галузях промисловості. В харчовій промисловості, він застосовується в якості загусника, гелеутворювача, наповнювача. В світі основними ресурсами крохмалю є кукурудза (82%), пшениця (8%), картопля (5%) і маніока (5%). Starch is a natural, affordable, renewable and biologically active polymer, which produce most of the plants as a source of energy storage. It the second most common substance of biomass in nature after cellulose. Starch crops are the main source of carbohydrates in the diet humans and has been widely used in various industries. In the food industry, it is used as a thickener, heleutvoryuvacha, filler. In the world of basic resources is corn starch (82%), wheat (8%), potatoes (5%) and cassava (5%).Документ Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю(2015) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лазаренко, Максим Михайлович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло ВасильовичПроведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи. The definitions of thermogravimetric indices and differential thermal analysis of native and extruded starch of corn, wheat, potato and tapioca starch have been made. On the basis of the data analysis, a comparative characteristic of the amount of adsorbed moisture and moisture of capillary of the investigated samples have been performed. The influence of the extrusion process and the presence of crystalline structures of starch on moisture bonding energy was studied.Документ Характеристика глікемічності нативних і екструдованих видів крохмалю(2014) Ковбаса, Володимир Миколайович; Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр ВіталійовичОбгрунтування результатів великої калорійності та глікемічності свіжеприготоплених крохмалемісних продуктів харчування. Substantiation of results of high calorie and glycemicity freshly cooked starchy foods.