Перегляд за Автор "Сухенко, Юрій Григорович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 38
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вибір способу зміцнення та відновлення деталей холодильних компресорів(1999) Сухенко, Юрій Григорович; Таран, Віталій Михайлович; Сухенко, Владислав ЮрійовичВ м'ясо-молочній промисловості використовується значно кількість холодильних машин різних модифікацій та продуктивності. Знос трибоз'єднань "колінчастий вал-укладки підшипників" та "поршневий палець-підшипник шатуна" визначає ресурс поршневих компресорів, а знос трибоз'єднань "шатун-ексцентриковий вал-підшипники ковзання" визначає ресурс герметичних поршневих компресорів. In the meat and dairy industry consumes significant amounts of chillers of various modifications and performance. Depreciation tryboz'yednan "crankshaft-bearing styling" and "piston pin, connecting rod bearing" defines the resource reciprocating compressors and wear tryboz'yednan "eccentric crank-shaft bearings" defines the resource hermetic reciprocating compressors.Документ Використання гідродинамічної кавітації у виробництві дизельного біопалива(2012) Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Владислав Юрійович; Муштрук, Михайло Михайлович; Бойко, Юрій ІвановичДоведено ефективність використання кавітаційного перемішування реагуючих компонентів в реакціях переестерифікації жирів у виробництві біопалива для дизельних автотракторних двигунів. Efficiency of the use is well - proven cavitations of interfusion of reactive components in the reactions of feather of esterification of fats in the production of biopropellant for diesel motor - vehicle and tractor engines.Документ Використання кавітаційних апаратів для очищення води від нафтопродуктів(2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій ГригоровичВикористання гідродинамічного кавітаційного оброблення з одночасним підведенням окислювача дозволяє підвищити ефективність очищення води, забрудненої залишками нафтопродуктів. При цьому за аналогічною схемою підведення можуть бути використані і інші окилювачі. The use of hydrodynamic cavitation treatment while carrying oxidizer improves the efficiency water treatment contaminated with oil residues. In this case, a similar pattern can be used supply other okylyuvachi.Документ Використання комп’ютерних технологій для визначення коефіцієнту проникності шару осаду при мембранному фільтруванні дисперсних систем(2019) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій ГригоровичУ матеріалі розроблено методику інформаційного проектування по визначенню коефіцієнту проникності структурного шару осаду на мембрані за допомогою гібридного CAE комплексу. Запропоновано аналітичну залежність для визначення коефіцієнту проникності шару осаду в процесі мембранної фільтрації дисперсних систем.Документ Вплив виду гідролізатора на процес виробництва пектиновмісних паст(2012) Бойко, Юрій Іванович; Бородіна, В. М.; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав ЮрійовичПравильно вибраний гідролізатор для проведення гідролізу рослинної сировини при виготовленні пектиновмісної пасти забезпечує її високу якість, однорідність та споживчі властивості. В пектиновому виробництві для переходу протопектину в розчинний стан використовуються органічні та неорганічні кислоти, ферменти та луги. Найефективнішими гідролізаторами з огляду літератури на сьогоднішній день вважаються лимонна, соляна, азотна, ортофосфорна, щавелева, винна, сірчана та молочна кислоти. Correctly chosen gtrat for hydrolysis of vegetable raw materials in the manufacture pectinase paste ensures its high quality, uniformity and consumer properties. In pectin production for the transition of protopectin in a soluble state, use of organic and inorganic acids, enzymes and alkali. The most effective gdream from the literature review to date, are considered as citric, hydrochloric, nitric, phosphoric, evil, tartaric, sulphuric and lactic acids.Документ Динамічні властивості механічної системи кулькового подрібнювача(2008) Сухенко, Юрій Григорович; Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Владислав ЮрійовичУ статті запропоновано методику розрахунку та визначення оптимального кута нахилу притискних кілець у кульковому подрібнювачі: розв’язком модельної системи, за принципом Д’аламбером для зв’язаної матеріальної точки, реакціями сил інерцій.Документ Довговічність дифузійних апаратів типу КДА(2013) Чайка, Євгеній; Сухенко, Юрій Григорович; Мануілов, Валерій; Бойко, Юрій ІвановичДосліджена зносостійкість деталей колонних дифузійних апаратів. Виконана оцінка довговічності апаратів і дані рекомендації по зниженню їх металоємності. Investigated the wear resistance of parts of column diffusers. The estimation of life vehicles and recommendations for reduction of their metal content.Документ Дослідження електрохімічних процесів під час корозійно-механічного зношення іонно-плазмових покриттів(2007) Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій Григорович; Голубець, Володимир Михайлович; Гасій, Олександр БогдановичВизначено електрохімічні характеристики покриттів в середовищах на водяній основі, які пояснюють процес корозійно-механічного зношення. Установлено ступінь захисту досліджувальних покриттів за одночасної дії механічних навантажень і робочого середовища. Define electrochemical performance coatings in water-based environments that explain the process of corrosion and mechanical wear. The set degree of protection of research the coatings covering the simultaneous action of mechanical loads and working environment.Документ Ефективне сепарування зерна перед лущенням(2012) Губеня, Олексій Олександрович; Сухенко, Юрій Григорович; Бондаренко, О. А.; Степченко, В. В.Одержання високоякісних круп’яних виробів неможливе без виділення із зернової суміші домішок і насіння бур’янів. Зокрема, при лущенні гречки фізико- механічні властивості основної культури та домішок змінюються у бік зближен- ня(форма, коефіцієнти тертя та ін.), що збільшує об’єми втрат крупи та енерговитрати на сепарацію зерна після лущення.Документ Забезпечення зносостійкості валів відцентрових насосів цукрових заводів(Національний університет харчових технологій, 2008) Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Бойко, Юрій ІвановичЗапропоновано методи підвищення зносостійкості валів відцентрових насосів, які перекачують технологічні середовища цукрових виробництв.Документ Застосування плазмового напилення для підвищення довговічності м'ясорізальних вовчків(2000) Сухенко, Владислав Юрійович; Таран, Віталій Михайлович; Сухенко, Юрій ГригоровичМ’ясорізальний комплект вовчків складається із швидкоспрацьовуваних деталей, і витрати па відновлення його працездатності за період експлуатації вовчків співмірні з початковою вартістю самих машин. Застосування напилених плазмою бронзових антифрикційних вставок на решітках підвищує зносостійкість ножів та решіток в 1,7-3 рази, знижує енергетичні затрати на перероблення м’яса і поліпшує якість м’ясопродуктів.Документ Захист обладнання від корозійно-механічного зношування в технологічних процесах харчових виробництв(2012) Штефан, Євгеній Васильович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Чайка, ЄвгенійХарчова і переробна промисловість України нараховує декілька десятків тисяч великих і малих підприємств. Окремі діючі підприємства і окремі цехи не відповідають сучасним вимогам і потребують модернізації. Матеріали, що традиційно застосовуються для виготовлення обладнання, в робочих середовищах харчової промисловості і переробних виробництв виявляються недостатньо корозійно — стійкими.Документ Знешкодження хімічних забрудників води у гідродинамічних кавітаційних апаратах(Національний університет харчових технологій, 2003) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Сухенко, Юрій ГригоровичНаведено результати дослідження використання гідродинамічної кавітації для інтенсифікації знешкодження хімічних забрудників стічної води. Приведены результаты исследования использования гидродинамической кавитации для интенсификации обезвреживания химических загрязнителей сточных вод. The research results of the use of hydrodynamic cavitation for intensification of chemical pollutants disposal of waste water.Документ Зносостійкі плазмово-дифузійні покриття для деталей соляних насосів(2012) Клюк, Олександр Дмитрович; Мануілов, Валерій; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Чайка, ЄвгенійПроведені дослідження дозволили суттєво (в 2,5 рази і більше) збільшити довговічність швидкозношуваних валів і відцентрових коліс насосів, які перекачують соляні розчини на харчових підприємствах. Наприклад, було проведене зміцнення комбінованими плазмово-дифузійним корозієстійким покриттям валів насосів 4К-12, які перекачують ропу в холодильній системі 2-го міськмолзаводу м. Києва. Змащення трибопари «втулка-вал» в цих насосах здійснюється концентрованим соляним розчином, що обумовлює інтенсивне корозійно-механічне спрацювання. Використання запропонованого покриття підвищило термін експлуатації пари з 300 до 1200 годин.Документ Кавітаційна стійкість неметалевих конструкційних матеріалів(Прикарпатський університет ім. Василя Стефаника Фізико-хімічний інститут Асоціація "Вчені Прикарпаття", 2003) Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Сухенко, Владислав ЮрійовичНаведено результати досліджень неметалевих конструкційних матеріалів для експлуатації в умовах кавітаційно-ерозійного зношування. Показано, що полімерні і керамічні матеріали перспективні для виготовлення вузлів технологічного обладнання, призначеного для оброблення харчових середовищ в гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА). The results of studies of non-metallic structural materials for use in cavitation-erosion wear. It is shown that polymeric and ceramic materials for advanced technological nodes production of equipment for processing food media in hydrodynamic cavitation apparatus (HKA).Документ Кавітаційна технологія очищення стічних вод від сполук хрому(2015) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Ястреба, Сергій Петрович; Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій ГригоровичВикористання гідродинамічного двох стадійного кавітаційного оброблення з підведенням реагентів у кавітаційну зону дозволяє інтенсифікувати процес знешкодження стічних вод від сполук хрому, підвищити якість і продуктивність очищення. The use of hydrodynamic cavitation one-step processing of supply of reagents in the cavitation zone allows to intensify the process of disposal of wastewater from chromium compounds, improve the quality and performance cleaning.Документ Кульковий млин (Деклараційний патент № 58321)(2003) Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій Григорович; Білий, Вячеслав ІвановичКульовий млин містить корпус з кільцем і співвісно встановленою в корпусі чашею з кульками, сепаратор з нахиленими ребрами, закріпленими на зовнішній боковій поверхні дисків. Млин містить нерухому кришку, завантажувальний патрубок, до якого прикріплений диск з пазами та верхній диск з сектороподібними отворами. В торцеві пази дисків встановлені ребра за допомогою рухомого з’єднання. Нахил ребер має напрям, протилежний напряму обертання чаші. A ball mill includes a casing with a ring and axially mounted cup with balls, separator with inclined ribs fixed on outer lateral surface of disks. Mill contains immovable cover, loading pipe to which is fixed disk with grooves and upper disk with sector-like holes. In end grooves of disks are mounted ribs with the help of movable connection. Inclination of ribs has direction opposite to direction of cup rotation.Документ Кульковий млин для подрібнення відходів олійножирової сировини(2005) Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій ГригоровичУ статті розглянуто альтернативний способіб тонкого подрібнення відходів олійожирових культур та конструкцію дослідно-промислового млина, який забезпечив реалізацію нового способу подрібнення і перспективи для отримання тонкодисперсних помелів макух з метою їх використання для покращення якості хлібобулочних виробів.Документ Математичне обґрунтування кута нахилу робочої поверхні кулькового млина(2006) Бойко, Юрій Іванович; Сухенко, Юрій ГригоровичУ статті розглянуто переміщення продукту по конічній поверхні за рахунок відцентрової сили і за рахунок відкидання його кульками в процесі складного осцилюючого руху.Документ Моделювання корозійно-механічного спрацювання металів і захисних покриттів в харчових середовищах - електролітах(2012) Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Мануілов, Валерій; Чайка, ЄвгенійРідкі технологічні середовища харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв у переважній більшості є електролітами, які проявляють корозійну і поверхнево-активну дію на обладнання. У разі наявності технологічних середовищ у зонах тертя деталей інтенсифікується їх корозійно-механічне спрацювання і обладнання швидко виходить з ладу. Жидкие технологические среды пищевых, микробиологических и фармацевтических производств в подавляющем большинстве являются электролитами, которые проявляют коррозионную и поверхностно-активное действие на оборудование. В случае наличия технологических сред в зонах трения деталей интенсифицируется их коррозионно-механическое срабатывание и оборудование быстро выходит из строя. Liquid media food, microbiological and pharmaceutical industries are overwhelmingly electrolytes that exhibit corrosion and surfactant effect on the equipment. In the case of technological environments in areas of friction parts intensifying their corrosion-mechanical actuation and equipment quickly fails.