Перегляд за Автор "Тарасенко, Ірина Василівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Безглютенові борошняні кондитерські вироби для дітей хворих на целіакію(2013) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Лазоренко, Наталія Петрівна; Тарасенко, Ірина ВасилівнаВ статті розглянуто інноваційні технології кондитерських виробів: печива, кексів, маффінів, бісквітів, пряників, вафлі на основі безглютенового рисового, гречаного, кукурудзяного, соєвого, амарантового борошна для дітей хворих на целіакію. In the article considered the innovative technology of confectionery products: biscuits, cakes, muffins, sponge cakes, honey-cake, wafers based on a gluten-free rice, buckwheat, corn, soy, amaranth flour for children with celiac disease.Документ Визначення впливу аглютенового борошна на тривалість термооброблення вафельних листів(2014) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Ірина ВасилівнаНами розроблені вафельні листи на аглютеновому борошні для хворих на целіакію, а також для всіх верст населення. Целіакія - хронічне захворювання людини, при якому вживання в їжу продуктів із зерна пшениці, жита, ячменю викликає в організмі широкий спектр патологічних змін. Зустрічаються різні форми прояву цього захворювання з частотою від 1: 1000 до 1: 100 чоловік в різних країнах. Офіційна частота хворих на целіакію в світі 1: 184. Основний спосіб лікування цього захворювання - призначення по життєвого дотримання безглютенової дієти, мета якої - сприяти відновленню порушених функцій в організмі хворого. We have developed wafer sheets on ahlyutenovomu flour for patients with celiac disease, as well as all sections of the population. Celiac disease - a chronic human disease in which eating foods with wheat, rye, barley causes the body a wide range of pathological changes. There are different forms of the disease with a frequency of 1: 1000 to 1: 100 people in various countries. Official incidence of celiac disease in the world 1 184 main method of treatment of the disease - life purpose in compliance with a gluten-free diet, which - help restore disturbed functions in the patient.Документ Дослідження вологості та в'язкості тіста для вафельних листів з аглютенового борошна(2014) Тарасенко, Ірина Василівна; Малишко, Наталія; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаДослідження дозволили розробити рекомендації щодо технології вафельних листів на аглютенових видах борошна. Застосування аглютенових видів борошна надає можливість рекомендувати вафельні вироби хворим на целіакію. The study allowed us to develop recommendations for technology waffles on ahlyutenovyh types of flour. Application ahlyutenovyh types of flour enables wafer recommend products to patients with celiac disease.Документ Експрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах (Патент на винахід № 111538)(2016) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичВинахід належить до харчової промисловості, а саме до кондитерського виробництва. Експрес-метод визначення вмісту борошна у вафельних листах, що використовує метод інфрачервоної спектроскопії в ближній області спектра та передбачає попереднє подрібнення зразка з просіюванням утворених часток крізь сито. Згідно з винаходом, вимірюють інтенсивність спектра дифузного відбивання в інтервалі довжин хвиль 1,76-1,77 мкм. Технічний результат полягає у забезпеченні підвищення точності та достовірності результатів вимірювань. Використання даного експрес-методу дозволить проводити швидкий аналіз та контролювати вид борошна у вафельних листах. При цьому експертиза проводиться без використання хімічних реактивів, не відбуваються зміни фізико-хімічних показників і властивостей зразка.Документ Експрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах (Патент на корисну модель № 99212)(2015) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичЕкспрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах включає метод інфрачервоної спектроскопії в ближній області спектра та передбачає попереднє подрібнення зразка з просіюванням утворених часток крізь сито. Вимірюється інтенсивність спектра дифузного відбивання.Документ Контроль складу та структури харчової хлібної продукції на основі нових можливостей ємнісних перетворювачів(2010) Тарасенко, Ірина Василівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичОписані розроблені на основі теорема Лемпарда–Томсона ємнісні триконтактні перетворювачі для контролю складу та структури харчової хлібної продукції. Можливий роздільний контроль по діелектричній проникності та активній провідності на основі еффекту М. М. Горбова. Description of the developed based on theorem Lampard-Thomson three-соntact capacitive probes for composition and structure of the food grain production. Possible separate control for the permittivity and conductance based M. M. Gorbova effect.Документ Нетрадиційні види борошна при виготовленні вафельних листів для хворих на целіакію(2014) Тарасенко, Ірина Василівна; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаЦеліакія - одне із найбільш поширених генетичних захворювань, що вражає тонкий кишечник і призводить до порушення всмоктування поживних речовин з їжі. Люди з діагнозом целіакії не переносять білок глютен, який є у пшениці, житі, ячмені й, можливо, вівсі. Коли хворі на целіакію вживають продукти, що містять глютен, їх імунна система відповідає на це пошкодженням тонкого кишечника. На внутрішній його поверхні відмирають крихітні пальцеподібні ворсинки, так звані "віллі", які виконують у кишечнику важливу роль: через них поживні речовини з їжі всмоктуються в кров.Celiac disease - one of the most common genetic disease that affects the small intestine and leads to malabsorption of nutrients from food. People diagnosed with celiac disease can not tolerate gluten protein that is in wheat, rye, barley and possibly oats. When patients with celiac disease consume foods containing gluten, their immune system responds to this damage the small intestine. The inner surface of the die it paltsepodibni tiny hairs, called "villa" and acting in the gut important: through them the nutrients from food are absorbed into the bloodstream.Документ Об’ємний та гранулометричний контроль складу транспортованої кондитерської сировини(2011) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Тарасенко, Ірина Василівна; Мазуренко, Олександр Григорович; Тарасенко, Сергій ДмитровичОписані розроблені на основі розвитку теореми Лемпарда–Томсона ємнісні триконтактні перетворювачі для динамічного контролю складу та структури харчової хлібної продукції з використанням можливостей роздільного контролю по складових повного електричного опору. Described developed based on the development of Lampard-Thomson theorem capacitive three-pin converters for dynamic control of the composition and structure of food grain production capabilities using separate controls for integral electrical impedance.Документ Прогнозування змін в часі та поточний контроль структурних змін хлібопекарної продукції ємнісними вимірювальними перетворювачами(2011) Рудик, К. В.; Тарасенко, Ірина Василівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозроблені нові ємнісні перетворювачі для автоматичного прецизійного високостабільного контролю складу та структури харчової хлібопекарної продукції, що дозволяє контролювати та прогнозувати стан і старіння такої продукції. Developed new capacitive converters for automatic precision ultrastable control of composition and structure of food bakery products, allowing to monitor and predict the state аnd the aging of such products.Документ Прогнозування змін в часі хлібопекарної продукції з використанням ємнісних вимірювальних перетворювачів та поточний контроль її структурних змін(2011) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Тарасенко, Ірина Василівна; Рудик, К. В.; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозроблені нові ємнісні триконтактні перетворювачі для автоматичного прецизійного високостабільного контролю складу та структури харчової продукції, що дозволяє контролювати та прогнозувати стан старіння такої продукції. Developed new capacitive three-pin converters for automatic precision ultrastable control of composition and structure of food products, allowing you to monitor and predict the state of the aging of such products.Документ Спосіб виготовлення вафельних листів (Патент на винахід № 111916)(2016) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичСпосіб виготовлення вафельних листів включає замішування тіста з борошном і подальше випікання листів. Борошно використовується рисове, причому тісто має вологість 56-58 % і його попередньо обробляють ультразвуком в режимі кавітації протягом 70-80 секунд. A method of manufacturing wafer sheets includes the dough with flour and further baking sheets. The rice flour is used, while dough has a humidity 56-58 % and it is pre-treated with ultrasound in the cavitation mode for 70-80 seconds.Документ Спосіб виготовлення вафельних листів (Патент на винахід № 111917)(2016) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичСпосіб виготовлення вафельних листів включає замішування тіста з борошном і подальше випікання листів. При цьому борошно використовують кукурудзяне, а саме тісто має вологість 59-61 % і його попередньо обробляють ультразвуком в режимі кавітації протягом 60-70 секунд. A method of manufacturing wafer sheets includes the dough with flour and further baking sheets. In this case, use corn flour, and the dough has a humidity 59-61 % and it is pre-treated with ultrasound in the cavitation mode for 60-70 seconds.Документ Спосіб виготовлення вафельних листів (Патент на корисну модель № 101983)(2015) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичСпосіб виготовлення вафельних листів включає замішування тіста з борошном і подальше випікання листів. При цьому борошно використовують кукурудзяне, а саме тісто має вологість 59-61 % і його попередньо обробляють ультразвуком в режимі кавітації протягом 60-70 секунд. A method of manufacturing wafer sheets includes the dough with flour and further baking sheets. In this case, use corn flour, and the dough has a humidity 59-61 % and it is pre-treated with ultrasound in the cavitation mode for 60-70 seconds.Документ Спосіб виготовлення вафельних листів (Патент на корисну модель № 101984)(2015) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичСпосіб виготовлення вафельних листів включає замішування тіста з борошном і подальше випікання листів. Борошно використовується рисове, причому тісто має вологість 56-58 % і його попередньо обробляють ультразвуком в режимі кавітації протягом 70-80 секунд. A method of manufacturing wafer sheets includes the dough with flour and further baking sheets. The rice flour is used, while dough has a humidity 56-58 % and it is pre-treated with ultrasound in the cavitation mode for 70-80 seconds.Документ Спосіб виготовлення вафельних листів (Патент на корисну модель № 102841)(2015) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Данько, Олексій ВікторовичСпосіб виготовлення вафельних листів включає розміщення тіста між двома формуючими поверхнями з подальшим термообробленням. Тісто розміщують між керамічними формуючими поверхнями, з відповідним притисканням верхньою із них, а термооброблення проводять електромагнітним полем НВЧ-діапазону протягом 1,5-4,5 хв. A method of making wafer sheets includes placing the dough between two forming surfaces with the further heat treatment. The dough is placed between the forming ceramic surfaces with corresponding pressing by the upper of them, and the heat treatment is conducted with electromagnetic field of the SHF range for 1.5-4.5 min.Документ Триконтактні ємнісні вимірювальні перетворювачі для контролю харчової продукції(2011) Кропива, Олександр Іванович; Волощук, Г. М.; Тарасенко, Ірина Василівна; Карагєоргій, Н. Г.Описані розроблені ємнісні триконтактні перетворювачі для статичного, а також для динамічного контролю складу та структури харчової продукції з використанням можливостей роздільного контролю по складових повного електричного опору. Described developed capacitive three-pin converters for static and dynamic control of the composition and structure of food production capabilities using separate controls of integral electrical impedance.Документ Ємнісний тензодатчик (Патент на винахід № 105267)(2013) Тарасенко, Ірина Василівна; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозроблено конструкцію плаского ємнісного тензодатчика, який містить два вимірювальні гребінкоподібні електроди посеред третього заземленого електроду, який вперше позбавлений більшості вад існуючих тензодатчиків. The design of the flat capacitive strain gauge transducer, which contains two measuring comb electrodes between of the third ground electrode, was produced, which for the first time have not disadvantages of existing strain gauges.Документ Ємнісний тензодатчик (Патент на корисну модель № 77692)(2013) Тарасенко, Ірина Василівна; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозроблено конструкцію плаского ємнісного тензодатчика, який містить два вимірювальні гребінкоподібні електроди посеред третього заземленого електроду. The design of the flat capacitive strain gauge transducer, which contains two measuring comb electrodes between of the third ground electrode, was produced.Документ Ємнісні перетворювачі для контролю складу та структурних змін хлібопекарської продукції(2011) Петренко, Антон Олександрович; Тарасенко, Ірина Василівна; Шовкун, О. А.Описані розроблені на основі теорема Лемпарда–Томсона ємнісні триконтактні перетворювачі для контролю складу та структури харчової хлібної продукції. Можливий роздільний контроль по діелектричній проникності та активній провідності на основі эффекту М. М. Горбова. Description of the developed based on theorem Lampard-Thomson three-соntact capacitive probes for composition and structure of the food grain production. Possible separate control for the permittivity and conductance based M. M. Gorbova effect.Документ Інтегральний та диференціальний ємнісний контроль складу продуктів, транспортованих по трубопроводу(2010) Тарасенко, Ірина Василівна; Рудик, К. В.; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозглянуто новий клас ємнісних вимірювальних перетворювачів для неспотворюючого контрольований потік контролю складу рідких і сипких речовин, транспортованих трубопроводами. Датчики дозволяють проводити як інтегральний (по об’єму), так і диференціний (гранулометричний) контроль складу речовин. In the article considered the new class of capacitive measuring converters for undistorted flow controlling the composition of liquid and loose substances transported through pipelines. The sensors allow to carry out as the іntegral (by volume) and the differential (granulometry) control of parameters of substances.