Перегляд за Автор "Тарасенко, Сергій Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання бюветної води в електродних апаратах систем сонячного енергозбереження(2012) Коломієць, О. Д.; Коломієць, Дмитро Петрович; Тарасенко, Сергій ДмитровичПроаналізована якість свердловинної води із різних джерел для прямого електричного нагріву. В залежності від якості води енергія на нагрів може відрізнятись до 5 разів. Analyzed the quality of borehole water from different sources for direct electric heating. Depending on the water quality in heating energy can vary up to 5 times.Документ Високостабільні триконтактні зразкові міри з мікроємностями(1998) Тарасенко, Сергій Дмитрович; Мазуренко, Олександр ГригоровичРозглянуті особливості побудови триконтактних зразкових мір з перехресними ємностями, їх точність, стабільність і перешкодозахищеність. Проаналізована можливість застосування перетворювачів в метрологічній практиці та технічних вимірюваннях.Документ Датчики для інтегрального і диференціального контролю складу речовин в трубопроводах(1997) Мазуренко, Олександр Григорович; Паляниченко, Іван Кіндратович; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозглянуто новий клас ємнісних вимірювальних перетворювачів для контролю складу рідких і сипких речовин, транспортованих трубопроводами. Датчики дозволяють проводити як інтегральний, так і диференціальний контроль складу речовин. In the article considered the new class of capacitive measuring converters for controlling the composition of liquid and loose substances transported through pipelines. The sensors allow to carry out as the integral and differential control the composition of substances.Документ Дистанційні датчики(1998) Тарасенко, Сергій Дмитрович; Мазуренко, Олександр ГригоровичНезважаючи на високу інформативність,чутливість та простотуконструкцій, електроємнісні вимірювальні засоби досі не знайшли широкого застосування у системах дистанційного контролю параметрів технологічних процесів та якісного складу речовин. Nezvazhayuchi at visoko іnformativnіst, chutlivіst that prostotukonstruktsіy, elektroєmnіsnі vimіryuvalnі zasoba dosі not znayshli wide zastosuvannya in control systems distantsіynogo parametrіv tehnologіchnih protsesіv that yakіsnogo rechovin warehouse.Документ Експрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах (Патент на винахід № 111538)(2016) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичВинахід належить до харчової промисловості, а саме до кондитерського виробництва. Експрес-метод визначення вмісту борошна у вафельних листах, що використовує метод інфрачервоної спектроскопії в ближній області спектра та передбачає попереднє подрібнення зразка з просіюванням утворених часток крізь сито. Згідно з винаходом, вимірюють інтенсивність спектра дифузного відбивання в інтервалі довжин хвиль 1,76-1,77 мкм. Технічний результат полягає у забезпеченні підвищення точності та достовірності результатів вимірювань. Використання даного експрес-методу дозволить проводити швидкий аналіз та контролювати вид борошна у вафельних листах. При цьому експертиза проводиться без використання хімічних реактивів, не відбуваються зміни фізико-хімічних показників і властивостей зразка.Документ Експрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах (Патент на корисну модель № 99212)(2015) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичЕкспрес-метод визначення виду борошна у вафельних листах включає метод інфрачервоної спектроскопії в ближній області спектра та передбачає попереднє подрібнення зразка з просіюванням утворених часток крізь сито. Вимірюється інтенсивність спектра дифузного відбивання.Документ Контроль складу та структури харчової хлібної продукції на основі нових можливостей ємнісних перетворювачів(2010) Тарасенко, Ірина Василівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичОписані розроблені на основі теорема Лемпарда–Томсона ємнісні триконтактні перетворювачі для контролю складу та структури харчової хлібної продукції. Можливий роздільний контроль по діелектричній проникності та активній провідності на основі еффекту М. М. Горбова. Description of the developed based on theorem Lampard-Thomson three-соntact capacitive probes for composition and structure of the food grain production. Possible separate control for the permittivity and conductance based M. M. Gorbova effect.Документ Незбурюючий електроємнісний контроль інтегральних та диференціальних властивостей речовин в трубопроводах(1998) Тарасенко, Сергій Дмитрович; Бондар, Олександр Олексійович; Мазуренко, Олександр ГригоровичРозглянуто ємнісний вимірювальні перетворювачі для інтегрального та диференціального контролю складу рідких і сипких речовин, які транспортують трубопроводами. Первинні вимірювальні перетворювачі відрізняє висока точність, стабільність і достовірність вимірювань.Документ Неруйнівний контроль складу транспортованих в трубопроводі речовин(2001) Данько, Олексій Вікторович; Тарасенко, Сергій Дмитрович; Шуліка, Володимир ПанасовичРозглянуто ємнісний вимірювальний перетворювач для контролю складу рідких і сипких речовин, які транспортують трубопроводами. Представлені датчики для інтегрального та диференціального контролю складу речовин.Документ Новий клас високоточних електроємнісних засобів автоматичного контролю складу речовин(2000) Тарасенко, Сергій Дмитрович; Мазуренко, Олександр Григорович; Бондар, Олександр ОлексійовичРозглянуто новий клас триконтактних електроємнісних засобів контролю складу рідких і сипких речовин, у тому числі таких, що транспортуються по трубопроводах. Такі перетворювачі помітно вирізняються точністю і завадозахищеністю дистанційного автоматичного контролю параметрів виробництв.Документ Новий клас мір для прецизійного високостабільного контролю довготривалих властивостей речовин(2014) Тарасенко, Сергій Дмитрович; Шуліка, Володимир Панасович; Хоменко, Таміла Павлівна; Короташ, Катерина ВолодимирівнаСучасний промисловий контроль технологічних параметрів виробництва продукції потребує особливих вимог до точності, стабільності та перешкодозахищеності вимірювальних систем, які забезпечують вимірювальне перетворення контрольованого параметра продукту в, як правило, електричний сигнал і порівняння власне цього сигналу з вихідним сигналом відповідної міри, яка відтворює значення вимірюваної величини, задаючи точність виміру. Modern industrial production control process parameters products require special requirements for accuracy, stability and immunity measuring systems that provide measurement transformation parameter controlled product, usually electric signal and comparing this signal with the actual output signal corresponding extent that reproduces the value of the measured values by asking the accuracy of measurement.Документ Об’ємний та гранулометричний контроль складу транспортованої кондитерської сировини(2011) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Тарасенко, Ірина Василівна; Мазуренко, Олександр Григорович; Тарасенко, Сергій ДмитровичОписані розроблені на основі розвитку теореми Лемпарда–Томсона ємнісні триконтактні перетворювачі для динамічного контролю складу та структури харчової хлібної продукції з використанням можливостей роздільного контролю по складових повного електричного опору. Described developed based on the development of Lampard-Thomson theorem capacitive three-pin converters for dynamic control of the composition and structure of food grain production capabilities using separate controls for integral electrical impedance.Документ Параметричні проточні електричні датчики для інтегрального контролю(2014) Короташ, Катерина Володимирівна; Лобжинська, М. Ю.; Хоменко, Тетяна Олегівна; Тарасенко, Сергій Дмитрович; Шуліка, Володимир ПанасовичПроведено аналітичне дослідження розробленого ємнісного триконтактного перетворювачі для динамічного контролю складу та структури речовин. Performed analytical study of developed capacitive three-contact transducer for dynamical control the composition and structure of substances.Документ Прецизійні міри ємності для автоматичного контролю технологічних параметрів виробництва продуктів(2001) Тарасенко, Сергій ДмитровичРозглянуто новий клас високостабільних триконтактних мір ємності, побудованих у розвиток конструкції, що відповідає теоремі Лемпарда-Томпсона. Такі міри призначені для високоточного завадозахищеного контролю параметрів технологічних процесів промислового виробництва продуктів.Документ Пристрій для контролю форми і розмірів отворів(1997) Коломієць, Дмитро Петрович; Мазуренко, Олександр Григорович; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозглянуті особливості триконтактного ємнісного датчика для контролю внутрішньої форми квазіциліндричних поверхонь. Показана можливість авто компенсації похибки положення датчика в отворі, причини високої точності і достовірності вимірювань. In the article discussed the peculiarities of three-terminal capacitive sensor for control of the inner form of almost cylindrical surfaces. In the article shows the possibility of auto compensation of the error of linear position of the sensor in the doorway, the causes of high accuracy and reliability of measurements.Документ Прогнозування змін в часі та поточний контроль структурних змін хлібопекарної продукції ємнісними вимірювальними перетворювачами(2011) Рудик, К. В.; Тарасенко, Ірина Василівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозроблені нові ємнісні перетворювачі для автоматичного прецизійного високостабільного контролю складу та структури харчової хлібопекарної продукції, що дозволяє контролювати та прогнозувати стан і старіння такої продукції. Developed new capacitive converters for automatic precision ultrastable control of composition and structure of food bakery products, allowing to monitor and predict the state аnd the aging of such products.Документ Прогнозування змін в часі хлібопекарної продукції з використанням ємнісних вимірювальних перетворювачів та поточний контроль її структурних змін(2011) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Тарасенко, Ірина Василівна; Рудик, К. В.; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозроблені нові ємнісні триконтактні перетворювачі для автоматичного прецизійного високостабільного контролю складу та структури харчової продукції, що дозволяє контролювати та прогнозувати стан старіння такої продукції. Developed new capacitive three-pin converters for automatic precision ultrastable control of composition and structure of food products, allowing you to monitor and predict the state of the aging of such products.Документ Розробка вимірювального перетворювача для динамічного контролю(2014) Короташ, Катерина Володимирівна; Хоменко, Тетяна Олегівна; Тарасенко, Сергій Дмитрович; Шуліка, Володимир ПанасовичОписані розроблені на основі розвитку теореми Лемпарда–Томсона ємнісні триконтактні перетворювачі для динамічного контролю складу та структури харчової хлібної продукції з використанням можливостей роздільного контролю по складових повного електричного опору. Described developed based on the development of Lampard-Thomson theorem capacitive three-pin converters for dynamic control of the composition and structure of food grain production capabilities using separate controls for integral electrical impedance.Документ Спосіб виготовлення вафельних листів (Патент на винахід № 111916)(2016) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичСпосіб виготовлення вафельних листів включає замішування тіста з борошном і подальше випікання листів. Борошно використовується рисове, причому тісто має вологість 56-58 % і його попередньо обробляють ультразвуком в режимі кавітації протягом 70-80 секунд. A method of manufacturing wafer sheets includes the dough with flour and further baking sheets. The rice flour is used, while dough has a humidity 56-58 % and it is pre-treated with ultrasound in the cavitation mode for 70-80 seconds.Документ Спосіб виготовлення вафельних листів (Патент на винахід № 111917)(2016) Тарасенко, Ірина Василівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Дорохович, Вікторія Віталіївна; Тарасенко, Сергій ДмитровичСпосіб виготовлення вафельних листів включає замішування тіста з борошном і подальше випікання листів. При цьому борошно використовують кукурудзяне, а саме тісто має вологість 59-61 % і його попередньо обробляють ультразвуком в режимі кавітації протягом 60-70 секунд. A method of manufacturing wafer sheets includes the dough with flour and further baking sheets. In this case, use corn flour, and the dough has a humidity 59-61 % and it is pre-treated with ultrasound in the cavitation mode for 60-70 seconds.