Перегляд за Автор "Усенко, Віталій Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 36
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Ароматично-смакова добавка «Духм'яна» (Патент України на корисну модель № 21067)(2007) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Єroрова, Ірина КузьмiвнаАроматично-смакова добавка, що включає цукор та ароматичну суміш, яка відрізняється тим, що ароматична суміш складається з третьої фракції ефірної олії коріандру, третьої фракції ефірної олії кропу, четвертої фракції ефірної олії м’яти котячої, другої фракції ефірної олії шавлії мускатної та спирту етилового у наступних співвідношеннях, мас. %: цукор 99,97548-99,97500 третя фракція ефірної олії коріандру 0,01148-0,01180 третя фракція ефірної олії кропу 0,00560-0,00580 четверта фракція ефірної олії м’яти котячої 0,0018- 0,00120 друга фракція ефірної олії шавлії мускатної 0,0018- 0,00120 спирт етиловий 0,00245-0,00250. Aromatic flavor, including sugar and aromatic blend, wherein the aromatic mixture that consists of three fractions of essential oil of coriander, a third fraction of the essential oil of fennel, the fourth faction of the essential oil of mint cat, the second fraction of the essential oil of Salvia sclarea and alcohol ethanol in the following proportions by weight. %: sugar 99,97548-99,97500 third fraction of the essential oil of coriander 0,01148-0,01180 third fraction of the essential oil of fennel 0,00560-0,00580 fourth fraction of the essential oil of mint cat 0.0018 - 0.00120 second fraction of the essential oil of Salvia sclarea 0.0018 - 0.00120 ethyl alcohol 0,00245-0,00250.Документ Ароматичні й смакові добавки на твердий основі значно подовжують зберігання продуктів(1993) Усенко, Віталій Олександрович; Баленко, Тетяна Леонідівна; Сапронова, Любов Григорівна; Куц, Анатолій МихайловичДосліджено стійкість ароматичних і смакових добавок, які містили ефірну олію м'яти котячої, екстрактів буркуну, материнки, нанесену на білі сухарі та цукор. Встановлено, що якісний склад ароматичних і смакових речовин при зберіганні протягом 3 місяців залишився незмінним. Дещо змінилося кількісне співвідношення найбільш нестійких перших п'яти компонентів. Але це практично не позначалося на ароматі і смаку продукту. Отже, інертні носії сухих добавок (цукор і білі сухарі) забезпечують зберігання смакових та ароматичних компонентів сухих добавок протягом тривалого часу. The stability of aromatic and flavor additives that contained essential oils of mint cat, clover extract, oregano, put on white bread and sugar. Established that the quality of the aromatic and flavoring substances during storage for 3 months remained the same. Something has changed the proportion of the most unstable of the first five components. But this almost no effect on the aroma and taste of the product. So dry inert carrier additives (sugar, white bread) provide storage flavoring and aromatic components dry supplements for a long time.Документ Горілка особлива «Капітан» (Патент України на винахід № 93835)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичГорілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.Документ Горілка особлива «Капітан» (Патент України на корисну модель № 56196)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичГорілка особлива, що містить спирт етиловий ректифікований вищої очистки, підготовлену воду та цукор, яка відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Кріп - елітний аромат" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, ефірні олії анісу й апельсину при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: ароматизатор "Кріп - елітний аромат", дм3 0,08-0,14 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат", дм3 0,0145-0,016 ефірна олія анісу, дм3 0,009-0,012 ефірна олія апельсину, дм3 0,148-0,170 цукровий сироп, дм, 17-25 спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом’якшена у розрахунку на міцність купажу 40 %. Vodka containing ethyl alcohol of higher clearance, prepared water and sugar, which is characterized in that it further comprises a flavoring "Dill - luxury flavor" of the essential oil of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of coriander essential oil, essential oil of anise and orange in the following ratio of ingredients in 1000 gave: flavor "Dill - luxury flavor", dm3 0,08-0,14 flavor "Coriander - luxury flavor" dm3 0,0145-0,016 essential oil of anise, dm3 0,009-0,012 essential oil of orange, dm3 0,148-0,170 sugar syrup dm3, 17-25 ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 40%.Документ Дослідження ефірної олії полину лимонного як перспективної сировини для виробництва натуральних ароматизаторів(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Іванова, Вікторія Джанівна; Усенко, Віталій ОлександровичВ статті показано результати дослідження якісного і кількісного основного компонентного складу ефірної олії полину лимонного, за яким прогнозовано пріоритетні напрямки одержання її фракцій вакуумного фракціонування із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями, комбінування яких в різних масових співвідношеннях дозволить одержати харчові натуральні ароматизатори на основі однієї ефірної олії. On the basis of National University of food technologies was processing of essence oils by way fractions vacuum with allocation of fractions of in advance planned aromatic properties is offered. For the task in view decision it is necessary to choose raw materials from which probably to receive fractions of various aromatic properties. The qualitative and quantitative basic componential structure of essence oils from a wormwood lemon has been investigated. Possible aromatic fractions vacuum of essence oils from a wormwood lemon are defined.Документ Дослідження пряно-ароматичної сировини як джерела ароматичних речовин у технології натуральних ароматизаторів(2006) Фролова, Наталія Епінетівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Усенко, Віталій Олександрович; Мацко, І. М.На всі стадії обробки пряно-ароматичної сировини поширюється техно-хімічний контроль, завданням якого є визначення якості сировини відповідно до чинних стандартів або технічних умов для забезпечення високої якості продукції. On all stages of treatment of spicily-aromatic raw material the technological control by the task of which spreads there is determination of internalss of raw material in accordance with operating standards or technical for providing of high qualities of products.Документ Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій(2012) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаПри визначенні компонентного складу ефірних олій газовою хроматографією, в більшості випадків, ідентифікуються тільки ключові компоненти, відповідні за основний аромат олії, а десятки інших компонентів, відповідних за відтінки аромату, залишаються, як правило, маловивченими. Для визначення приналежності оптично активних ізомерів ефірних олій до відповідного оптичного ряду необхідно їх виділити у чистому вигляді. Отже, вирішене актуальне питання – розроблено спосіб концентрування оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів на основі вакуумної ректифікації. Optically active isomers of essential oils are important components of composite flavors Method concentration of optically active isomers of essential oils with the allocation of narrow fractions of essential oils is vacuum rectification. It determines the affiliation of optically active isomers of essential oils to the corresponding optical range needed their selection in a pure form. Scientists elected and grounded that required the calculation of the theoretical parameters of the vacuum rectification of essential oils and apparatus improve the automated installation of vacuum fractionation essential oils.Документ Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій(2012) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій Олександрович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаОбґрунтовано вибір способу концентрування оптично активних ізомерів ефірних олій як складових композиційних ароматизаторів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій вакуумною ректифікацією, проведення якої вимагає здійснення розрахунку теоретичних параметрів вакуумної ректифікації ефірних олій та апаратурного удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування ефірних олій. The choice of concentration method for optically active isomers of essential oils with the allocation of their narrow fractions by vacuum rectification, which requires calculation of the theoretical parameters of vacuum rectification of essential oils and hardware improvement of automated installation of the vacuum fractionation of essential oils, is substantiated.Документ Дослідження способу препаративного виділення ароматичних компонентів з ефірної олії кропу(2012) Чепель, Наталія Василівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усенко, Віталій ОлександровичДля отримання ароматичних компонентів ефірних олій та їх фракцій розроблено спосіб розділення і виділення з використанням препаративної газової хроматографії. Запропоновано заповнення препаративної колонки твердим носієм неоднорідного зернення та нанесення НФ з градієнтом її концентрації до маси твердого носія. Таке рішення дозволило збільшити кількість числа теоретичних тарілок препаративної колонки та підвищити ефективність процесу розділення ефірної олії та виділення її ароматичних компонентів. Проведено розділення та виділення вузьких фракцій ефірної олії кропу з одержанням її компонентів у концентрованому або чистому вигляді. Method of separation and isolation using preparative gas chromatography was developed to obtain the aromatic components of essential oils and their narrow fractions. It was proposed filling of preparative column with solid support heterogeneous granulation and coating of the stationary phase with a gradient of its concentration to the mass of the solid support. This solution has increased the number theoretical plates of preparative column and improve the efficiency of the essential oil separation and the isolation of its aromatic components. It were received the aromatic components of fennel essential oil in a concentrated or pure form.Документ Експрес-аналіз ізомерів ізоамілового спирту бродіння методом газо-твердофазної хроматографії(2004) Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Романова, Зоряна МиколаївнаРозроблено оригінальну методику газо-твердофазної хроматографії для розділення ізоамілового спирту бродіння на два ізомери — 2-метил-1 -бутанол і 3-метил-1 -бутанол. Встановлено, що газо-твердо-фазний варіант хроматографії дає можливість проаналізувати зразки за 2хв 40 с.Документ Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичУ роботі наведені результати досліджень показників якості харчових ароматизаторів на основі ефірної олії кропу, одержаних способом вакуумного фракціонування ефірних олій та конструюванням складу ароматизаторів із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями. За комплексною оцінкою якості визначено їх органолептичні, фізико – хімічні показники якості, показники безпеки та термін придатності, при якому зберігається стабільність хімічного складу та споживчих властивостей, що мають вирішальне значення на конкурентному ринку харчових продуктів. Progressive technologies food natural flavors are not used In Ukraine. Existing technologies are based on reception СО2– extracts and essence oils with aromatic characteristics which have aroma of initial raw materials that reduces assortment food natural flavors. Scientists develop technology of processing of essence oils with reception food natural flavors which is based on vacuum distillation of essence oils and structure designing of flavor with use of mathematical modeling. It has been developed two composite flavors from essence oil of fennel and their complex estimation of quality is spent. Physical, sensorial and chemical indicators of quality, indicators of safety and a period of storage are defined.Документ Льодяникова карамель (Патент на корисну модель № 69306)(2012) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина МиколаївнаЛьодяникова карамель містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської. Додатково карамель містить анісову ефірну олію, ароматизатор «Свіже сіно» з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий. Candy candy contains sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil. More caramel contains anise essential oil, flavor "fresh hay" with cat mint essential oil, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol.Документ Льодяникова карамель (Патент України на винахід № 102892)(2013) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина МиколаївнаЛьодяникова карамель, що містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської, яка відрізняється тим, що додатково містить анісову ефірну олію, ароматизатор “Свіже сіно" з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий, при такому співвідношенні інгредієнтів на 1000 кг льодяникової карамелі, кг: профільтрована патока 280-300 екстракт солодового кореню 0,270-0,450 анісова ефірна олія 0,099-0,150 ароматизатор "Свіже сіно" з 045-0 075 ефірної олії м'яти котячої ефірна олія шавлії мускатної 0,135-0,225 екстракт шавлії лікарської 0,630-1,050 спирт етиловий 2,4-2,6 лимонна кислота 6,8-7,0 аскорбінова кислота 2,8-3,0. Candy candy containing sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil, which is characterized in that it further comprises anise essential oil aroma "fresh hay" with essential oils cat mint, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol, with the following ratio of ingredients per 1000 kg of caramel candy, kg: filtered syrup 280-300 malt extract root 0,270-0,450 anise essential oil 0,099-0,150 flavor "fresh hay" from 045-0 075 essential oil of mint cat essential oil of clary 0,135-0,225 Salvia officinalis extract 0,630-1,050 ethyl 2,4-2,6 citric acid 6,8-7,0 ascorbic acid 2.8-3.0.Документ Мікролабораторна установка дослідження ароматичної складової соків та екстрактів з рослинної сировини(2011) Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Українець, Анатолій Іванович; Усенко, Віталій ОлександровичНаведені результати досліджень ароматформуючих речовин рослинної сировини з використанням мікролабораторної установки. Конструкція та принципи дослідження передбачають адсорбційне градієнтно-селективне концентрування ароматичних речовин з послідуючою термодесорбцією безпосередньо у газохроматографічну систему, чим забезпечується достовірна інформація про якісний та кількісний склад ароматформуючих речовин предмету дослідження, що є необхідним як для поповнення інформаційної бази, так і для практичного використання у виробничих умовах при вивченні адсорбційно-десорбційних циклів. The results of herbal aromatic substances using microlaboratory unit are presented. The design and principles of the research provide adsorption gradient-selective concentration of aromatic component with the subsequent thermal desorption directly into the gas-chromatographic system. This gives adequate information about the qualitative and uantitative composition of aromatic component of substances, which is necessary both for completing the information base and practical use in industrial conditions during the study of adsorption-desorption cycles.Документ Напій десертний «Подружжя» (Патент України на корисну модель № 56195)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичНапій десертний, що містить яблучний сік, спирт етиловий ректифікований вищої очистки, воду пом'якшену, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Пряний лимон" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію при наступному співвідношенні інгредієнтів на 1000 дал: яблучний сік, спирт етиловий ректифікований вищої очистки та вода пом'якшена у розрахунку на міцність купажу 12 % цукровий сироп 65,8 % 1777,0...1800 дм3 ароматизатор "Пряний лимон" 0,9...1,2 дм3 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 1,6...1,8 дм3 лимонна ефірна олія 4,0...5,0 дм3. Dessert drink containing apple juice, rectified ethyl alcohol of higher clearance, softened water, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Spicy lemon" essential oil of dill flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander , lemon essential oil in the following proportions of ingredients in 1000 gave: apple juice, ethyl alcohol and water purification Higher softened in calculating the strength blend 12% sugar syrup 65.8% 1777.0 ... 1800 dm 3 flavor "Spicy Lemon" 0.9 ... 1.2 dm'3 flavor "Coriander - luxury flavor" 1.6 ... 1.8 dm3 Lemon Essential Oil 4.0 ... 5.0 dm3.Документ Напій яблучний (Патент України на винахід № 95397)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичНапій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.Документ Напій яблучний (Патент України на корисну модель № 55207)(2010) Чепель, Наталія Василівна; Українець, Анатолій Іванович; Фролова, Наталія Епінетівна; Усенко, Віталій ОлександровичНапій яблучний, що містить яблучний сік, цукровий сироп, який відрізняється тим, що додатково містить ароматизатор "Квітучий кріп" із ефірної олії кропу, ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" із ефірної олії коріандру, лимонну ефірну олію, при такому співвідношенні інгредієнтів, дм на 100 дал напою: цукровий сироп 65,8 % 65,0-66,0 ароматизатор "Квітучий кріп" 0,008-0,01 ароматизатор "Коріандр - елітний аромат" 0,015-0,017 лимонна ефірна олія 0,03-0,05 яблучний сік решта. Apple drink containing apple juice, sugar syrup, wherein further comprising a flavoring "Blooming fennel" with essential oils of dill, flavor "Coriander - luxury flavor" of the essential oil of coriander, lemon essential oil, with the following ratio of ingredients dm3 in 100 l a drink: sugar syrup 65.8% 65,0-66,0 flavor "Blooming fennel" 0,008-0,01 flavor "Coriander - luxury flavor" 0,015-0,017 Lemon essential oil 0,03-0,05 apple juice remaining.Документ Натуральний ароматизатор «Пряний» (Патент України на корисну модель № 21068)(2007) Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Єroрова, Ірина КузьмiвнаНатуральний ароматизатор, що містить ароматичну композицію та спирт етиловий, який відрізняється тим, що ароматична композиція включає α-пінен, мірцен, d-камфору, ліналоол, l-борнеол, α-терпінеол, ліналілацетат, геранілацетат та карвон при наступному кількісному співвідношенні компонентів, мас. %: α-пінен 1, 098-1,134 мірцен 0,788-1,099 d-камфора 2,196-2,241 ліналоол 4,320-4,374 l-борнеол 46,017-49,022 α-терпінеол 0,108-0,153 ліналілацетат 0,162-0,180 геранілацетат 1,287-1,323 карвон 29,649-32,200 спирт етиловий 10,000-10,388. Natural flavorings containing aromatic composition and ethanol, which is characterized in that the composition comprises an aromatic α-pinene, mirtsen, d-camphor, linalool, l-borneol, α-terpineol, linalilatsetat, heranilatsetat and carvone in the following proportion of components masses. %: α-pinene 1, 098-1,134 mirtsen 0,788-1,099 d-camphor 2,196-2,241 linalool 4,320-4,374 l-borneol 46,017-49,022 α-terpineol 0,108-0,153 linalilatsetat 0,162-0,180 heranilatsetat 1,287-1,323 carvone 29,649-32,200 ethyl alcohol 10,000-10,388.Документ Обґрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів(2011) Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Силка, Ірина Миколаївна; Чепель, Наталія ВасилівнаУ статті представлено результати теоретичних досліджень з розроблення способу розділення та виділення оптичних ізомерів ефірних олій з метою дослідження їхніх органолептичних та фізико-хімічних показників та використання у технологіях натуральних ароматизаторів. The article presents the theoretical research results on developing of separation and isolation method for essential oil optical isomers in order to investigate their organoleptic, physical and chemical parameters and use in natural flavourings technology.Документ Одержання ефірної олії з м’яти котячої та змієголовника молдавського(1995) Усенко, Віталій Олександрович; Баленко, Тетяна Леонідівна; Сапронова, Любов Григорівна; Куц, Анатолій МихайловичДосліджено динаміку і складено матеріальний баланс процесу одержання ефірної олії з м’яти котячої та змієголовника молдавського методом гідродистиляції. Газохроматографічним методом вивчено якісний і кількісний склад ефірної олії, до якого входять 12 компонентів. The dynamics and material balance drawn process of obtaining the essential oil of mint cat and dracocephalum by moldovan hidrodystylyatsiyi. Chromatographic method the qualitative and quantitative composition of the essential oil, which includes 12 components.